MIDA KUJUTAB ENDAST TULEVIKUTANKLA? / AUTOSPIRIT / Uudised

MIDA KUJUTAB ENDAST TULEVIKUTANKLA?

  • ektriautode tootja Nissan teeb koostööd maailmakuulsa arhitektuurifirmaga Foster + Partners, et kujundada tuleviku transpordilahendusi.
  • Idee eesmärk on uurida, kuidas mõjutab heitgaasivaba tehnoloogia tuleviku linnadisaini.
  • Järgnevas videos on näha meie linnade märkimisväärset potentsiaali:https://youtu.be/zLs7YOjC2mE 

Nissan avaldas hiljuti põneva pilguheidu tulevikku, tuues koostöös maailmakuulsa arhitektuurifirmaga Foster + Partners avalikkuse ette oma nägemuse tuleviku täielikult ühendatud transpordilahendustest.

Maailmas enim müüdava 100% elektriga töötava auto tootja ja juhtiva disainistuudio teetähiseks oleva partnerluse tulemuseks oli idee, et tuleviku tankla peaks olema auto ise.

Hämmastavas kaheminutilises videos esitletakse Nissani uuenduslikku ideed selle kohta, kuidas võiks meie elu tehnoloogia arenedes muutuda. Videos näidatakse Nissan LEAF‑i mudelit ja futuristlikku ideeautot IDS.

Kaksteist kuud kestnud koostöö tulemus annab aimu sellest, mis on kaasnemas Nissani nägemusega nutikatest transpordilahendustest: maailm, kus autod suhtlevad keskkonnaga, on heitgaasivabad ja varustatud autopiloodiga. 

Disainiuuring avaldati sel aastal 86. rahvusvahelisel autonäitusel Genfis.   

Nissan Europe’i esimees Paul Willcox ütles: „Tehnoloogias peituvad paljude tänapäevaste linnaprobleemide vastused. Aga tõeline võimsus avaldub siis, kui need tehnoloogiad on üksteise ja meid ümbritseva maailmaga integreeritud.

Oleme heitgaasivaba tehnoloogia eestvedajaks olnud juba 2010. aastast saadik, kuid meie nägemus ei piirdu sellega. Usume, et tulevikutransport sõltub nii taristust kui ka keskkonnast. Otsime tõelisi ja teostatavaid lahendusi, mis ulatuvad tootest kaugemale.”

Nägemus, mis hõlmab erinevaid teedrajavaid Nissani tehnoloogiaid, annab aimu, kuidas ühendada sõiduki-jaotusvõrgu, akud, juhtmeta laadimise, autonoomse sõidutehnoloogia ja juhtmeta ühenduvuse, et põhjalikult muuta viisi, kuidas kasutatakse ning edastatakse Euroopa suurlinnades energiat.

Ettevõtte Foster + Partners disainidirektor lisas: „Heitgaasivaba tehnoloogia integreerimine keskkonda on nutikamate ja jätkusuutlikumate linnade tekkimiseks ülitähtis. See pühendumus peab ulatuma autost palju kaugemale ning olema kõige keskmes, mida me teeme.”

Vajadus jätkusuutliku ja uuendusliku tankimisvõrgustiku järele muutub üha suuremaks, sest turg liigub alternatiivsete energiaallikate suunas, nagu elektrienergia.

Praegu elab rohkem kui pool maailma elanikkonnast (54%) linnades ja 2050. aastaks elab igast kümnest inimesest seitse linnapiirkonnas[i], seetõttu on tähtis, et selle kasvu toetamiseks oleks olemas vajalik taristu.

Nissan katsetab praegu Euroopas uuenduslikku sõiduki-jaotusvõrgu süsteemi, mis võimaldab koos uue elu saanud akude eelistega sõidukitel olla individuaalsed energiakeskused, et salvestada, kasutada või tagastada puhast energiat võrku. 

Prognoositavalt saab 2050. aastaks peaaegu kogu maailma energiavajaduse rahuldada taastuvate energiaallikatega.[ii]

Nissan on heitgaasivaba tehnoloogia vallas juhtival kohal ja oli elektrikaubikute turul 2010. aastal esireas. Maailma esimene massituru 100% elektriga töötav auto Nissan LEAF on endiselt enim müüdav elektriauto ajaloos.

Lisateavet Nissani toodete, teenuste ja kaubamärgi pühendumuse kohta jätkusuutlike transpordilahenduste pakkumisel vt aadressilt www.nissan.eu/experience-nissan.html

[i]http://www.worldbank.org/en/topic/urbandevelopment/overview;http://www.who.int/kobe_centre/publications/hiddencities_media/p1_who_un_habitat_hidden_cities.pdf 

[ii]http://www.energyblueprint.info/1483.0.html?&L=1%252520