IDEEAUTO PULSAR NISMO TEEB NISSANI MOTOSPORDITEHNOLOOGIAD KÄTTESAADAVAKS C-SEGMENDIS / AUTOSPIRIT / Uudised

IDEEAUTO PULSAR NISMO TEEB NISSANI MOTOSPORDITEHNOLOOGIAD KÄTTESAADAVAKS C-SEGMENDIS

  • Ideeauto Nissan Pulsar NISMO Concept esmaesitlus toimub 2014. aasta Pariisi autonäitusel
  • NISMO kujuneb uue Pulsari sportlikuks lipulaevaks
  • Julge stiil ja ülimalt aerodünaamiline kere
  • Võidusõiduautodest inspireeritud disain nii salongis kui ka väljas
  • Spetsiaalselt häälestatud vedrustus ja roolisüsteem tagavad teravama ja erksama juhitavuse

Kirg, põnevus ja võidusõiduradadelt laenatud uljad lahendused - need kolm märksõna iseloomustavad kõiki NISMO mudeleid, ja seda nii maanteel kui ka müügisalongis. Nissani soovist pakkuda NISMO filosoofiat võimalikult laiale publikule annab järjekordselt tunnistust ka 2014. aasta Pariisi autonäitusel maailmas esmaesitlusele tulev uus ideeauto Pulsar NISMO Concept. Esimest korda avalikkuse ette jõudev efektse disainiga versioon on mõeldud Pulsari mudelisarja sportlikuks lipulaevaks, mis tutvustab nii tulevikudisaini kui ka moodsaid tehnilisi võimalusi.

 

Pulsar NISMO Concept esindab Nissani NISMO versioonidele iseloomulikku sportlikku vaimu ning lisab Pulsari valikusse uue meelierutava võimsa mudeli. Kuigi kõnealune ideeauto on praegu alles disainikatsetuse staadiumis, soovib Nissan kindlasti oma NISMO seeriat edasi arendada, et pakkuda sõidukijuhtide uuele põlvkonnale värskeid meelierutavaid sportlikke mudeleid.

 

Pulsar NISMO Concepti vaadates on juba eemalt kohe selge, et tegemist on Nissani ja NISMOga, sest iga paneel, liist ja stiilielement väljendavad iseloomulikke jooni. Concepti efektset läikivhalli kerevärvi täiendab jõuline eesmine põrkeraud, millel on NISMOle iseloomulikud topelttiivaga punased elemendid, optimeeritud kujuga õhuavad ja rabava välimusega pidurijahutuskanalid.

 

Tavalisest sügavamad küljespoilerid, madalam kere ja 19-tollised viie kodaraga valuveljed koos 235/35 R19 mõõdus rehvidega rõhutavad Pulsari jõulist disaini ning difuusorit meenutav tagumine põrkeraud ja keskele paigutatud topeltsummuti viitavad Concepti mootorispordi juurtele. Välimuse juures torkavad silma ka ainulaadne süsinikkiust tagaspoiler, küljespoilerid ja rattakoopa laiendid. Tavapärase valge tagurdustule asemel on Pulsar NISMO Conceptil selge tumeda viimistlusega tuli.

 

Efektselt mõjuvad ka Nissani sportliku C-segmendi ideeauto tumedaid küljeklaase ümbritsevad kroomliistud, stiilsed süsinikkiust elemendid ning NISMOle iseloomuliku punase korpusega küljepeeglid.

 

Võidusõiduradadest inspireeritud kujundus jätkub ka Pulsar NISMO Concepti salongis, kus pilku püüavad sügavad jõulised Alcantara nahaga kaetud sportistmed, sportlik kolme kodaraga rool ja kergsulamist pedaalid.

 

Nagu kõik NISMO mudelid, nii pakub ka Pulsar NISMO Concept palju enamat kui väline köitvus. NISMO insenerid teavad, et suurepäraste sõiduomaduste võti peitub piirideta mõtlemises, nutikas projekteerimises ja valmisolekus katsetada uusi ideid - see kombinatsioon on viimase enam kui 30 aasta jooksul ennast võidusõiduradadel korduvalt tõestanud.

 

Pulsar NISMO Concept peidab endas täiustatud vedrustust, mille häälestus on omane pigem võidusõiduautole. Peale tavalisest madalama kere on Pulsar NISMO Conceptil ka spetsiaalsed täiustatud vedrud ja amortisaatorid, mis tagavad talle NISMO mudelitele iseloomulikud erksad ja sportlikud sõiduomadused. Puhtama, vahetuma ja nauditavama sõidukogemuse pakkumiseks on põhjalikult muudetud ja häälestatud ka uue ideeauto roolisüsteemi, kasutades muuhulgas ära Pulsari tavamudeli katsetamise käigus saadud kogemusi.

Üksikasjalikum teave avaldatakse hiljem.