NISSAN ARENDAB ESIMESE „ISEPUHASTUVA" AUTO PROTOTÜÜPI / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN ARENDAB ESIMESE „ISEPUHASTUVA" AUTO PROTOTÜÜPI

  • Nissan katsetab uuenduslikku mustust tõrjuval nanovärvil põhinevat tehnoloogiat
  • Nissan Note on esimene mudel, millel uut värvi proovitakse - autopesu võib muutuda ajalooks
  • Nissani insenerid Euroopas uurivad toote rakendamise võimalusi müügijärgsel turul

Autopesu on tüütu ja üsnagi kulukas kohustus. Seetõttu on Nissan asunud katsetama uuenduslikku värvitehnoloogiat, mis tõrjub pori, vihmapiisku ja tolmu. See tähendab, et võib-olla ei ole autoomanikel varsti enam vaja pesulas käia.

 

Täiesti uus Nissan Note on saanud endale erilise ülimalt hüdrofoobse ja oleofoobse värvkatte, mis tõrjub vett ja õlisid - sündinud on maailma esimene isepuhastuv auto.

 

Et hinnata superhüdrofoobse värvi tõhusust päriselus ning uurida uue tehnoloogia kasutusvõimalusi müügijärgsel turul, katsetavad Nissani Euroopa tehnilise keskuse insenerid isepuhastuvat Note'i lähikuudel mitmesugustes erinevates oludes.

 

Et näha, kuidas tehnoloogia toimib, klõpsake siia.

 

Nissan on esimene autotootja, kes rakendab Ultra-Ever Dry® nimelist kerevärvi tehnoloogiat. Värvi ja keskkonna vahele luuakse õhukiht, mis kaitseb auto keret tõhusalt nii vihmapiiskade kui ka rataste alt lenduvate poripritsmete eest.

 

Note'i varustuses on „isepuhastuvat" tehnoloogiat varemgi kasutatud. Juba praegu on mudeli varustuses pesu- ja õhkkuivatusfunktsiooniga tahavaatekaamera. Kaamera lääts hoitakse vee ja suruõhu abil kogu aeg puhas. Tänu sellele töötavad Note'i andurid erinevates oludes.

 

Värvitehnoloogia, mida turustab ja müüb UltraTech International Inc®, on osutunud senistes katsetustes tõhusaks kõigis tavatingimustes, pakkudes kaitset nii vihma, uduvihma, lörtsi kui ka lombipritsmete vastu. Praegu ei ole Nissanil plaanis kõnealust tehnoloogiat oma mudelite standardvarustusse võtta, kuid ettevõte kaalub selle pakkumist tulevikus müügijärgse tootena.

 

Nissan Note'i turundusjuht Geraldine Ingham kommenteerib: „Nissan Note'i insenerid on püüdnud muuta autoomaniku elu võimalikult pingevabaks ning otsivad pidevalt uusi võimalusi, kuidas teha seda veelgi kergemaks.

Otsime lakkamatult lahendusi igapäevaelu probleemidele, millega kliendid võivad kokku puutuda, ning oleme alati varmad katsetama seda tüüpi põnevaid tulevikulahendusi nagu see uus uskumatu värv."

Täiesti uus Nissan Note on tulvil uuenduslikest sõiduohutust parandavatest tehnilistest lahendustest. Sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem, pimeala jälgimise süsteem ja liikuvate objektide andur moodustavad Nissani „turvakilbi". Ainulaadset turvasüsteemi täiendab 360° täisvaatemonitor koos unikaalse isepuhastuva tahavaatekaameraga - ühegi B-klassi mudeli varustuses ei ole sellist tehnoloogiat varem kasutatud.

Uus Note mõjub väga ahvatlevalt, sest teeb tipptehnoloogia ja stiilse disaini kättesaadavaks ka B-klassis. Mudeli välimuse ja tehnilise külje kõik aspektid peegeldavat uuenduslikku mõtlemist.

Et uue Nissan Note'iga põhjalikumalt tutvuda, külastage lehekülge http://newsroom.nissan-europe.com/ee.