LOS ANGELESE AUTONÄITUS OLI PÜHENDATUD KÕIKVÕIMALIKU KUJU JA SUURUSEGA ELEKTRISÕIDUKITELE / AUTOSPIRIT / Uudised

LOS ANGELESE AUTONÄITUS OLI PÜHENDATUD KÕIKVÕIMALIKU KUJU JA SUURUSEGA ELEKTRISÕIDUKITELE

See autonäitus oli pühendatud ainult kõikvõimalikele uutele eri kuju, värvi ja suurusega elektrisõidukitele. Sel aastal seisid Nissan LEAF ja Infiniti LE esimest korda kõrvuti.

„See oli ilmselt autonäituse kõige mõjuvam väljapanek,” lausus ettevõtte Nissan Motor Co., Ltd. täitevasepresident Andy Palmer.

Väljapanekul võis näha elektrilisi autosid, busse ja isegi ATV-sid. Selle asemel et rõhutada – nagu tavaliselt –, kui puhtad ja keskkonnasäästlikud on elektrisõidukid, keskendusid autotootjad ja juhid seekord pigem lõbusatele aspektidele. Ürituse esimesel päeval sai publik elektriautosid ise proovida.

„Nissan on selle tehnoloogia vallas tõepoolest juhtpositsioonil ja teeb siin teistele silmad ette,” lausus Palmer. Nissan on müünud üle maailma juba 28 000 LEAFi.

Palmer kinnitas, et raskeim ülesanne on olnud üldsuse teadlikkuse suurendamine. Tema sõnul ei tea enamik juhtidest veel, et elektriautoga – näiteks LEAFiga – sõitmine pakub täiesti enneolematut ja uudset sõidukogemust.

„Ma arvan, et üks meie põhiülesandeid on liikuda pooldajate juurest, keda täna siin näeme, pragmaatikute juurde – inimeste juurde, kes otsivad uut autot ja ütlevad, et tegelikult on see auto vägagi mõistlik, sest sellel on nii väikesed omamiskulud.”

Tänavusel EVS26-l välja pandud sõidukid, laadijad ja akud näitasid selgelt, et tehnoloogia on tohutult arenenud ning huvi selle vastu meeletult kasvanud. „Soovime ka tulevikus selles valdkonnas liidripositsiooni säilitada,” lausus Palmer.

Lähemalt saate üritusega tutvuda videoülevaate vahendusel, mille leiate aadressilt http://asp.mailem.fi/shorturl/8uvo.