ELEKTRISÕIDUKITE MÜÜGIVÕRK LAIENEB / AUTOSPIRIT / Uudised

ELEKTRISÕIDUKITE MÜÜGIVÕRK LAIENEB

Praegu müüakse Nissan LEAFi Põhjamaades umbes 20 müügiesinduses, kuid peagi see arv kasvab.

„Kuna Nissan laiendab LEAFi tootmist, peame laiendama ka oma EV-de müügivõrku. LEAFi edasimüüjaks hakkamine eeldab täiendavat tehnilist ja müügikoolitust ning samuti mõningaid investeeringuid näiteks tööriistadesse ja laadijatesse,” lausus Nissan Nordic Europe’i avalike suhete juht Taina Erkkilä.

Norras on müüdud üle 1000 LEAFi

LEAF on saanud Põhjamaades sooja vastuvõtu osaliseks.

„Aprillis sai Norras endale õnneliku omaniku tuhandes LEAF, kusjuures see mudel on olnud riigis müügil kõigest kuus kuud. Oleme alustanud müüki ka Soomes ja Eestis ning loodame saavutada edukaid müügitulemusi ka teistes Põhja-Euroopa riikides,” lisas Erkkilä.

Koos tellimuste arvu suurenemisega kasvab stabiilselt ka elektrisõidukite laadimisvõrk. Norras on üle riigi juba mitu tuhat avalikku laadimispunkti. Mis puutub kiirlaadijatesse, siis eriti eesrindlik on Taani: riigi kõik põhimaanteed ja linnad on ühendatud Nissani kohaliku EMO partneri CLEVER loodud kiirlaadijate võrguga. Eesti teeb samuti infrastruktuuri märkimisväärseid investeeringuid: praegu ehitatakse kogu riiki katvat kiirlaadijate võrku, mis peaks valmima käesoleva aasta oktoobri lõpuks.