EUROOPA LÕPPTOOTJAD TÖÖTAVAD VÄLJA TEHNILISED VIITEMATERJALID ELEKTRIAUTODE LAADIMISTARISTUTELE / AUTOSPIRIT / Uudised

EUROOPA LÕPPTOOTJAD TÖÖTAVAD VÄLJA TEHNILISED VIITEMATERJALID ELEKTRIAUTODE LAADIMISTARISTUTELE

Renault'-Nissani liit, PSA Peugeot Citroën ja Mitsubishi Motors teatasid otsusest koostada tehnilised viitematerjalid, millega soovitakse tagada elektriautode laadimisseadmete nõuetekohasus Euroopas. Aluseks on võetud Renault' ja Schneider Electricu väljatöötatud vastavusmärgis EV ReadyÒ.

 

Märgise EV ReadyÒ eesmärk on ühitada Euroopas paiknevad laadimistaristud ning elektrisõidukid ja laetavad hübriidautod. Selleks on algatatud ühisprojekt, mis peaks hõlmama nõudeid, mida tuleb olemasolevate normide kõrval arvesse võtta. Peale praegu käsiloleva dokumendi IEC61851-1 versiooni 2.1 edasiarendamise püüavad lõpptootjad saada ühele poole ka sertifitseerimisnõuete koostamise ja vormistamisega. Kinnitusprotseduuri üksikasjad selguvad lähikuudel.

 

2010.aasta juunis kasutusele võetud EV ReadyÒ on algusest peale olnud suunatud laiale kasutajaskonnale ja sellest peaks kujunema elektrisõidukite laadimissüsteemide valdkonna kvaliteeditähis. EV ReadyÒ tehniline pool hõlmab kõike alates madalpingetrafost kuni elektrisõidukini.

 

Samal ajal keskendub see kontseptsioon selgelt majandustulemustele, ühtlasi püütakse olla jätkuvalt uuendusmeelsed ja avatud võimalikele tulevikusuundumustele.

 

Märgise EV ReadyÒ arendamise ja kasutuselevõtuga seotud tegevusse on kaasatud üle 60 Euroopa ettevõtte alates energiafirmadest ja võrguoperaatoritest kuni laadimiskohtade varustajate ja paigaldajateni. Ent ka kõigi teiste kaasabi on igati oodatud.

 

Praegu on kinnitusprotseduuri aluseks tootja vastavusdeklaratsioon ja sõidukite nõuetekohasuse regulaarne kontroll, kuid lähitulevikus on plaanis üle minna kolmanda isiku väljastatavale kinnitusele, mis põhineb akrediteeritud laborite rahvusvahelistel vastavuskontrollidel.

 

Mindaugas PLUKYS

PR & Communication manager, Baltic countries, Nissan Nordic Europe OY

+370 614 363 55

mplukys@nissan-europe.com

 

Taina ERKKILÄ

Director,Communications, NISSAN NORDIC EUROPE OY

+358 (0)50300 0409

terkkila@nissan-europe.com