NISSAN ON ENDISELT SUURBRITANNIA SUURIM AUTOTOOTJA / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN ON ENDISELT SUURBRITANNIA SUURIM AUTOTOOTJA

Nissani Sunderlandi tehas tootis möödunud aastal Suurbritannias iga kolmanda uue sõiduki ning oli 12. aastat järjest Suurbritannia suurim autotootja. Tehases valmistatakse Nissani kõigi aegade edukaimat mudelit Euroopas - Nissan QASHQAID - ning peatselt alustatakse seal ka Nissani uusima crossover'i Nissan JUKE tootmist.
 
Autotootjate ja automüüjate ühingu (SMMT) andmetel valmistati Sunderlandis möödunud aastal 338 150 sõidukit, mis moodustab 999 460-st Suurbritannias toodetud sõiduautost üle kolmandiku. Kõige rohkem - ligi 200 000 - valmistati mudelit Qashqai. Tehase kahe ülejäänud mudeli, Micra ja Note'i müüginumbrid olid möödunud aastal majanduskriisile vaatamata samuti head. Mõlema mudeli edule aitas kaasa uute sõidukite ostu üleeuroopaliste toetusprogrammide tekitatud lisanõudlus. Suurbritannias jätkub programm tänaseni.
 
Nissani Euroopa turgude tootmisvaldkonna vanemasepresident Trevor Mann kommenteerib: „2010 kujuneb autotootjate jaoks järjekordselt katsumusterohkeks aastaks, sest üldine nõudlus eeldatavasti väheneb. Sunderlandi tehas on teinud tublit tööd selle nimel, et valmistada täpselt turu nõudmistele vastavaid mudeleid."
 
Mudelit Qashqai, mis on välja töötatud Londonis Nissani disainikeskuses Nissan Design Europe just eurooplaste maitset silmas pidades, on valmistatud Sunderlandi tehases alates mudeli turuletoomisest 2007. aastal juba üle poole miljoni. Eestis registreeriti möödunud aastal 109 Qashqaid.
 
Nissan loodab, et see kompaktne crossover on ka tulevikus väga populaarne. Kevadel, kui turule tuuakse Qashqai märkimisväärselt uuendatud versioon, peaks mudeli menu saama uue tõuke. Lisaks viimistluses tehtud uuendustele on värske mudel saanud endale uue kujundusega esiosa ja keskkonnasõbraliku Pure Drive'i diiselmootori, mis tekitab ainult 129 g süsinikdioksiidi ühe kilomeetri kohta.
 
Augustis 2010 alustatakse Sunderlandis uhiuue crossover'i Juke tootmist, mis pakub Euroopa turul alternatiivi väikestele luukpäradele. Juke jõuab müügile sügisel. 
 
FAKTE SUNDERLANDI TEHASE KOHTA 

  • Asutatud 1984. aastal.
  • Koguinvesteeringud ulatuvad 2,44 miljardi naelani.
  • Umbes 4000 töötajat.
  • Alates 1986. aastast toodetud 5,6 miljonit sõidukit.
  • Ligikaudu 80% toodangust eksporditakse 45 riiki üle maailma.
  • Toodang 2009. aastal: Qashqai (sh Qashqai +2) 198841 sõidukit; Note 50880 sõidukit; Micra 88429 sõidukit.
 


Lisainformatsioon: 
Henri Daum, Nissan Nordic Europe turundusjuht, Tel: +372 53435754; E-post: hdaum@nissan-europe.com
 
Nissan Euroopas
Disaini, uuringu ja arenduse, tootmise, logistika ning müügi ja turundusega tegeleb Nissan Europe's ligi 12 400 inimest. 2008. finantsaasta jooksul müüs Nissan 530 000 sõidukit 40sse Euroopa riiki, k.a. Venemaale. Samal ajal toodeti 450 000 sõidukit Hispaania ja Suurbritannia tehastes.Lisainformatsioon: www.nissaneurope-newsbureau.com
 
Nissan Nordic Europe OY
Nissan Nordic Europe OY põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani edasimüüjatele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid.