Nissan esitleb Frankfurti autonäitusel ideeautot Mixim / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan esitleb Frankfurti autonäitusel ideeautot Mixim

Tänavusel 62. Frankfurti autonäitusel demonstreerib Nissan täiesti uut ideeautot, seeriamudeli baasil ainueksemplarina valmistatud näituseautot ja oluliselt modifitseeritud seeriamudelit.
 
Mixim ideeauto
Mixim on väikeauto noorele juhile, kelle elus mängib olulist rolli arvuti ja suhtlemine maailmaga Interneti teel. Juhi iste asub auto keskel ja kahe kaassõitja istmed tema kummalgi küljel; rool ja armatuurlaud on inspireeritud arvutimängude harrastajaile tuttavatest mängukonsoolidest.
 
Nissani „Super Motor“ elektrimootori/generaatori ja kompaktsete liitium-ioonakude jõul liikuvat Miximit iseloomustab ebaharilikult hea edasiminek. Üks Super Motor jõuallikas veab esitelge ja teine tagatelge, muutes seeläbi Miximi neliveoliseks sõidukiks.
 
Micra Colour + Concept näituseauto
Micra Colour + Concept näituseauto on disaininud ja teostanud Nissan Design Europe, Nissani Euroopa disainiosakonna peakorteriga Londonis, et demonstreerida uusimaid värvitehnoloogiaid ja tutvustada kogu Micra mudelireas läbi viidud muudatusi.
 
Sõiduki suurim visuaalne mõju avaldub aga värviefekti näol. Micra Colour + Concept ülemine osa on kaetud kahes toonis kuldse „vedel-metall”-värviga, millele on kontrastiks auto külgede kolmekihiline valge pärlmuttervärv.
 
Kuldset värvkatet iseloomustab intensiivne sügavus, mis jätab ka lähedalt vaadates mulje vedelast kattekihist. Jõuline metallik-toon on saavutatud värvile lisatud eriefekti andva pigmendi abil.
 
Uus Micra
Küpsem Micra kujuneb kahtlemata Frankfurti autonäitusel Nissani stendi üheks tähtsõidukiks. Micra tähistab oma saabuvat 5. sünnipäeva pehmete muudatustega välisilmes ja salongiviimistluses, samuti uute kasutajasõbralike varustuselementide lisamisega.
 
Tänu visuaalsete elementide nutikale kasutamisele, näiteks mahedate kroomliistude, tumendatud laternapiirete ja mustjate B-piilarite lisamisele, astub Micra oma uude eluetappi märksa nüansirikkama, moodsama ja küpsema välimusega.