Autospirit kasvas poole aastaga hoogsalt / AUTOSPIRIT / Uudised

Autospirit kasvas poole aastaga hoogsalt

Lõuna-Eesti ametlik Nissani edasimüüja Autospirit AS tegi võrreldes eelmise aastaga ligi 50%-lise müügikasvu ning parandas oma turuosa.

Autospiriti müük on alates esinduse avamisest 2007. aasta sügisel läinud tõusvas joones. Populaarseim Nissani mudel Lõuna-Eestis on linnamaastur Qashqai. Huvi on tõusnud Nissani tarbesõidukite Primastari, Interstari ning auhindu võitnud Navara vastu.

Autospirit AS-i juhatuse esimees Marko Viirand lubab, et tänu tootmismahu suurendamisele Nissani tehases Inglismaal on oluliselt paranenud väga populaarse Qashqai kättesaadavus. „Olles ainus Nissani edasimüüja ja järelteeninduse pakkuja Lõuna-Eestis, oleme täheldanud viimasel ajal hüppelist salongi külastatavuse suurenemist,” ütles Viirand. „Oluliseks peame ka seda, et pakume professionaalset järelteenindust lühikeste ootejärjekordadega. Nissani omanikud võivad olla kindlad, et leiavad oma küsimustele meie esinduses kiirelt lahenduse.”

2008.a. jaanuaris müüdi Lõuna-Eestis 412 sõiduautot ja tarbesõidukit. Autospirit müüs käesoleva aasta jaanuaris 19 autot ning hoidis sellega 4,61%-list turuosa.

2007 oli Nissani turuosa Tartus 2,94%. Eelmisel aastal müüdi Tartus 150 Nissanit ehk iga kuu keskmiselt 12,5 sõidukit. Müügikasv võrreldes eelmise aastaga oli ligikaudu 50%-i.

Autospirit AS on Chevrolet, Nissani ja nüüdseks Subaru esindusõigusi omav ettevõte. Lisaks uute sõidukite müügile tegeleb Autospirit ka G2 garantiiga kasutatud autode müügiga. G2 kaubamärk kuulub General Motors`ile ning sellega on liitunud Euroopas üle 1000 ettevõtte. Autospiriti esindused asuvad Tallinnas Ehitajate tee 122 ja Tartus Turu 47.