Taavi Selder võitis Nissan MTB Cup’i 1. Kalevipoja Rattamaratoni / AUTOSPIRIT / Uudised

Taavi Selder võitis Nissan MTB Cup’i 1. Kalevipoja Rattamaratoni

Pühapäeval 10. augustil võitis Alexela Rademar Agency rattur Taavi Selder Jõgevamaal toimunud rahvusvahelise Kalevipoja rattamaratoni. Nissan MTB Cup rattamaratonide sarja esimese osavõistluse esikolmikusse kuulusid Selderi järel Caspar Austa (Dynatec Latvia) ja Alges Maasikmets (Extreme Sport-Mever).

Jõgevamaal Kuremaal toimunud 1. Kalevipoja Rattamaratoni põhidistantsi pikkus oli 80 km. Põhisõidu võitjal Taavi Selderil kulus vihmamärjal rajal 80 km läbimiseks 3 tundi, 7 minutit ja 27 sekundit, millega ta edestas teisena lõpetanud Austat enam kui minutiga. Kalevipoja Rattasõidul osales enamik Eesti, Läti ja ka Soome rattatippudest eesotsas Dynatec-Latvia, Rietumu Banka-Riga, TWD, Extreme Sport-Mever, Arctic Sport Club ja Alexela Rademar Agency rattameeskondadega. Võistkondlikult oli Jõgevamaal tugevaim Extreme Sport-Mever, kellele järgnesid Dynatec Latvia ja Arctic Sport Club rattatiimid. Rahvasõidu võistkondliku arvestuse võitis Xsport Orbea võistkond (Läti) ning naistearvestuses Investment Agency Team (Eesti).

43 km pikkuse rahvasõidu individuaalses arvestuses oli parim Janari-Joel Jõesaar (M18), edestades Janis Rezinsit ja Tarmo Neemelat (mõlemad vanuseklassis Seenior 40). Parima naisena lõpetas üldarvestuses kõrgel viiendal kohal finišeerunud Ivanda Eiduka. Vanuseklassi M16 parim oli Karl Vaartmaa, M50 parim Anti Oot.

Kalevipoja rattamaratoni juhatas sisse kõigile soovijaile avatud Hobisõit, kus osalejad läbisid 10 km distantsi. Kokku lõpetas Kalevipoja Rattamaratoni 136 sportlast.

Nissan MTB Cup sarivõistlus on rahvusvaheline rattamaratonide sari, mille eesmärk on pakkuda põhisõidus osalejatele tavapärasest pikemat võistlusdistantsi ning selgitada välja Läänemere regiooni parim rattavõistkond nii pikal kui lühikesel distantsil. Nissan MTB Cup maastikurataste maratonidesarja proloog toimus võistkondliku teatesõiduna 1. mail Tallinnas, lisaks Kalevipoja Rattamaratonile kuuluvad sarja kalendrisse etapid Soomes Lahtis (24. augustil) ja Lätis Smiltenes (5. oktoobril).