Nissan kasvatas septembris müüginumbreid / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan kasvatas septembris müüginumbreid

Nissan oli septembris enimmüüdud automarkidest ainus, kes müüs vaatamata langevale turule rohkem autosid kui eelmisel aastal.

Autoregistrikeskuse esialgsete andmete järgi võeti septembris Eestis arvele 93 uut Nissani sõiduautot ja 11 tarbesõidukit. See on 17,7 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Nissani turuosa Eesti sõiduautode turul tõusis septembris 5,5 protsendile, mullu oli see 3,6 protsenti.

Alates aasta algusest on Nissan müünud 978 uut autot. See on 36,6 protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal. Autofirmade müügitulemustes on Nissan 4,8-protsendilise turuosaga seitsmendal kohal.

Nissan Nordic Europe Baltikumi juht Margus Mikk selgitas head müügitulemust autoostjate muutunud hoiakutega. „Majanduslangus ja kütusehindade tõus on pannud inimesi pöörama pilke praktiliste ja kvaliteetsete autode poole. Nissan on oma tootevaliku kujundamisel pannud põhirõhu just nendele kahele omadusele,” ütles Mikk.

Mikk lisas, et on uhke edasimüüjate võrgu ja klientide üle. „Vaatamata turu langusele on Nissani turuosa jõudsalt kasvanud ja see näitab meie edasimüüjate pühendumist ning klientide usku Nissanisse,” ütles ta.

Nissani enimostetud mudelid olid septembris Qashqai (44 autot), Note (20) ja X-Trail (16).

Oktoobris toob Nissan Eesti turule kaks uut mudelit: seitsmekohalise Qashqai+2 ja pikapi NP300.

Nissan Nordic Europe OY on Nissani harukondlik peakontor Skandinaavias ja Baltikumis, kelle põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani diileritele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid.