Nissan korraldas Euroopas autonoomsete sõidukite maanteekatse / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan korraldas Euroopas autonoomsete sõidukite maanteekatse

  • Demonstratsioon toimus Londoni maanteedel.
  • Üritus korraldati osana Nissani mitut kontinenti hõlmavast arendusprogrammist.
  • Autonoomne sõidutehnoloogia on Nissani intelligentsete transpordilahenduste üks peamisi alustalasid.

Nissan näitas Londoni idaosas oma järgmise põlvkonna autonoomsete sõidukite prototüüpe. Üritus on osa ettevõtte pühendumisest nägemusele, mille eesmärk on nullheitkogustega sõidukid ja mitte ühtegi liiklussurma.

Tegemist on esimese korraga, kus Nissan demonstreeris oma uusimat autonoomset sõidutehnoloogiat Euroopa avalikel teedel. Nissan on varem avalikel teedel korraldanud katseid Jaapanis ja USAs, et panna autonoomne sõidutehnoloogia proovile tegelikes liiklusolukordades.

Osalejatele anti kõrval- ja tagaistmetel võimalus kogeda tehnoloogiat, mis sisaldab muu hulgas millimeeterlaineradarit, laserskannereid, kaameraid, kiireid arvutikiipe ja spetsiaalset inimese-masina-liidest (HMI). Kõik see aitab sõidukil pärast sihtpunktide sisestamist navigatsioonisüsteemi sõita autonoomselt nii maanteel kui ka linnateedel, kaasa arvatud ringristmikel.



Nissani uurimis- ja täiustatud insenerilahenduste osakonna vanemasepresident Takao Asami ütles: „Nissani kaubamärgi ja inimeste keskmes on innovatsioon ja leidlikkus. See Nissani autonoomse sõidutehnoloogia katse Londoni tänavate keerulistes oludes näitab, et oleme endiselt pühendunud Nissani intelligentsete transpordilahenduste pakkumisele oma klientidele.”

Londoni katse järgneb hiljutistele teadaannetele, et nii uuendatud Qashqai kui ka uus Nissan LEAF, mis on saabumas lähitulevikus, saavad oma varustusse autonoomse sõidutehnoloogia lahenduse ProPILOT, mis on mõeldud kasutamiseks maanteel ühe sõiduraja piires. Eelmisel aastal tõi Nissan Jaapanis turule Serena, mis on esimene ProPILOT-iga varustatud mudel. Detsembris võitis ProPILOT uues Nissan Serenas Jaapani aasta auto 2016–2017 innovatsiooniauhinna.

Plaanis on tutvustada tehnoloogiat ka USAs ja Hiinas. Mitme sõiduraja autonoomne sõidutehnoloogia võimaldab maanteedel vahetada sõidurada automaatselt ja see jõuab plaanipäraselt turule 2018. aastal. Linnateede ja ristmike jaoks mõeldud autonoomne sõidutehnoloogia jõuab plaanipäraselt turule 2020. aastal.

Nissani intelligentsed transpordilahendused

Maailm seisab silmitsi keeruliste probleemidega, nagu kliimamuutus, suured liiklusummikud, liiklussurmad ja järjest suurenev õhusaaste. Nissan on võtnud eesmärgi leida nendele probleemidele lahendus, muutes transpordivahendid ohutumaks, nutikamaks ja mugavamaks. Lõplik eesmärk on heitevaba liiklemine ja liiklusest tulenevate surmajuhtumite vältimine. Nissani intelligentsed transpordilahendused on nende eesmärkide saavutamisel teejuhiks.

Kuna Nissan soovib neid lahendusi pakkuda kõigile, toob ettevõte need uuendused luksussegmentidest üle ka kompaktsetesse suure müügimahuga mudelitesse, et tagada kõigile juurdepääs nendele hüvedele. Nissan muudab autod kõigile klientidele põnevateks partneriteks.

 

Nissani intelligentsed transpordilahendused hõlmavad innovatsiooni kolme põhiala.

Nissani intelligentsed juhiabi süsteemid annavad klientidele enesekindlust, pakkudes kõigile sõitjatele suuremat ohutust, kontrolli ja mugavust. Autonoomse sõidutehnoloogia alustalad on juba Nissani sõidukitesse sisse ehitatud. Saadaval on palju täiustatud ohutusfunktsioone, nagu intelligentne täisvaatemonitor ja intelligentne sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem. Autonoomset sõidutehnoloogiat võib juba näha Nissani teatud sõidukites, nagu Nissan Serena, mis on esimene ProPILOT-tehnoloogiaga varustatud massituru mudel. Nissanil on plaanis see tehnoloogia kasutusele võtta ka teistes mudelites Euroopas, Jaapanis, Hiinas ja USAs ning kokku plaanib Renault’-Nissani liit 2020. aastaks turule tuua 10 uut mudelit.

Nissani intelligentne võimsus muudab sõitmise meeldivamaks, vähendades järjest rohkem heitkoguseid ja kütusekulu. Nissan on nullheitkogustega sõidukite eesmärgi saavutamiseks omaks võtnud tervikliku lähenemise, mille käigus muudetakse sisepõlemismootorid tõhusamaks ja elektriautodesse pannakse järjest rohkem täiustatud tehnoloogiat. Arendame Nissani intelligentse võimsuse raames edasi erinevaid jõuseadme tehnoloogilisi lahendusi, et pakkuda erinevates turusegmentides ja piirkondades üle terve maailma parimaid lahendusi. Lisaks 100% elektriautodele kuuluvad meie valikusse ka muud erinevad elektripõhised tehnoloogilised lahendused, nagu e-Power (järjestikhübriid) ja kütuseelemendiga elektriautod. Iga uus tehnoloogia täiendab meie portfelli, kuid ei tõrju teisi tehnoloogilisi lahendusi välja.

Nissani intelligentne lõimumine hoiab kliendid paremini ühenduses, sidudes Nissani autod mugavalt laiema ühiskonnaga. Nissan aitab luua jätkusuutlikku ökosüsteemi, võimaldades autodel suhelda inimeste, teiste autode ja teede taristuga.  See tegevusviis toob lõpuks kaasa sõidukite kaugjuhtimise, vähem liiklusummikuid, autode tõhusama jagamise ja täiustatud energiahalduse.

Nissani intelligentsete transpordilahenduste eesmärk ei ole inimeste kõrvaldamine sõiduelamusest. Eesmärk on luua Nissani klientidele parem tulevik, kus autod on inimeste partnerid ning juhid on enesekindlamad ja paremini ühendatud.