Nissani uue pikema sõiduulatusega e-NV200 maailma esmaesitlus / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissani uue pikema sõiduulatusega e-NV200 maailma esmaesitlus

  • Uus täiustatud aku annab juhile ekstra 100 km, võimaldades ühe laadimisega sõita 280 km*.
  • Disainitud eesmärgiga aidata kaasa õhukvaliteedi parandamisele linnakeskustes üle kogu Euroopa.
  • Maailma esimene seitsmekohaline elektriline mahtuniversaal avaldab kindlasti muljet uutele era- ja äriklientidele.

 

2.10.2017 — Maailmas juhtiv elektriautode tootja andis täna teada uuest suurema sõiduulatusega heitmevabast kaubikust, mis sõidab ühe laadimisega kaugemale kui kunagi varem.

 

Täiselektrilise e-NV200 uus 40 kWh aku pakub 60 % suuremat sõiduulatust, ehk ühe laadimisega kuni 280 km[1].

 

Kuna aku suurus ja mass jäävad samaks, ei vähene ei pagasiruumi maht ega ka kandevõime. Mis kõige olulisem, uuendus võimaldab täiselektrilise kaubiku elukutselistel juhtidel ja ettevõtetel teha tarneid kõikjale, sest nüüd saab ühe laadimisega sõita 100 km kaugemale.

 

Uut, pikema sõiduulatusega e-NV200 tutvustati täna sündmusel Nissan Futures 3.0 Norras Oslos, mis on 2019. aasta Euroopa roheline pealinn. Kaubik aitab äriklientidel edendada rohelist mõtteviisi ja see on alustala Nissani laiemas pühendumises vähendada linnakeskuste CO2-heitkoguseid, mida põhjustavad tarneid ja/või kaubavedu tegevad elukutselised juhid.

 

e-NV200 on saadaval ka sõiduautona, kas viie- või seitsmekohalisena, mis sobib peredele ning era- ja äriklientidele, kes soovivad kasutada ära väikeste käitus- ja hoolduskulude ning nullheitkoguste eeliseid. Sõiduk on varustatud erinevate mugavusfunktsioonidega, nagu tahavaatekaamera, navigatsioonisüsteem, Bluetooth, soojendusega istmed ja rool, 6,6 kW pardalaadija ning kiirushoidik, olenevalt valitud varustustasemest. Eelsoojendust/-jahutust ja laadimist saab kontrollida telemaatikasüsteemi abil kasutaja mobiiltelefonist.

 

Nissan Europe’i elektrisõidukite direktor Gareth Dunsmore ütles: „Suurema sõiduulatuse ja suurepärase kandevõimega uus e-NV200 on ideaalne lahendus linnades kaupade sihtkohta tarnimiseks ja kaubaveoks. Arvestades suurt mõju, mida äritarned/-kaubaveod ja elukutselised juhid avaldavad õhukvaliteedile ning liiklusummikutele, eriti linnakeskustes, on nende tekitavate CO2-heitkoguste vähendamine oluline osa jätkusuutlikuma tuleviku loomisel.”

 

Ta lisas: „Maailm on minemas elektriliseks, mis tähendab, et ümber tuleb mõelda praktiliselt kõik, mida teame sõitmisest, tööle minemisest ja oma seadmete varustamisest elektriga. Kuid selleks, et see tulevik oleks elujõuline, peame looma täielikult elektrilise ökosüsteemi, mis võimaldab kõigil elada moodsat elu puhtamal, ohutumal ja paremini ühendatud viisil. Selle ökosüsteemi keskmes on nutikamad ja paremad täiselektrilised sõidukid, nagu uus e-NV200 – nii praeguste kui ka tulevaste põlvkondade jaoks.”

 

Uus 40 kWh akuga e-NV200 on tellimiseks saadaval enne 2017. aasta lõppu.

 

*NEDC


[1] Oorab lõpilkku ametlikku kinnitust