Järgmine peatükk Nissan X-Traili eduloos saab alguse UEFA meistrite liiga finaalis / AUTOSPIRIT / Uudised

Järgmine peatükk Nissan X-Traili eduloos saab alguse UEFA meistrite liiga finaalis

  • Nissani lipulaevast crossover’i uus täiustatud versioon avaldatakse UEFA meistrite liiga finaali pidustuste osana.
  • Täiustuste hulka kuuluvad värske välisdisain, kvaliteetsem salong, uued tehnoloogilised lahendused ja rohkem praktilisust.
  • Uus X-Trail on saadaval koos autonoomse sõidutehnoloogiaga ProPILOT.
  • Täiustused tugevdavad X-Traili positsiooni ideaalse autona perekondlike seikluste jaoks.
  • Nissan on UEFA meistrite liiga ametlik autopartner.

 

2.6.2017 - Nissan X-Trail on maailmas enim müüdud linnamaastur ja UEFA meistrite liiga on maailma kõige suurem iga-aastane sporditurniir. Seega, mis saaks olla Nissan X-Traili eduloos järgmise peatüki alustamiseks parem koht kui see eksklusiivne sündmus, mis toimub vaid loetud tunnid enne finaali.

 

Täiustatud X-Trail, mis on Nissani crossover’ite seerias suurim mudel, on varustatud mitme uuendusega, mis suurendavad nii kvaliteeti kui ka mugavust. Nende hulka kuuluvad uus silmapaistev ja vastupidav välimus, tippkvaliteetne salong, kuhu on lisatud suurepärased uued funktsioonid, ning uuenduslikud tehnoloogilised lahendused, mis muudavad liiklemise veelgi ohutumaks.

 

Ka praktilisus on viidud uuele tasemele. Real Madridi või Juventuse mängijate seas saab kindlasti populaarseks uus vabakäefunktsiooniga elektriline tagaluuk, mille avamiseks piisab vaid jalaliigutusest tagumise põrkeraua all.

 

Võimekas crossover X-Trail on saadaval viie- või seitsmekohalisena ja selle klienditagasisidel põhinevad täiustused on loodud tugevdama sõiduki positsiooni ideaalse autona perekondlikeks seiklusteks.

 

X-Traili esiosa uuenduste hulka kuuluvad laiem V-Motioni iluvõre ja uue kujundusega põrkeraud, mille juures on kasutatud rohkem kerevärvi ja uut läikivmusta viimistlust.

 

Ka esitulede paneel on ümber tehtud, kus on nüüd näha X-Trailile iseloomulike bumerangikujuliste päevasõidutulede uut moodsat versiooni. Halogeen- ja täis-LED-tulede vahel on nüüd suurem disainierinevus, lisaks on viimastel esimest korda kasutusel kohanduvate esitulede süsteem (AFS). Udutuled on nüüd ümmarguste asemel ristikülikukujulised.

 

Tagumise põrkeraua välimust on muudetud jõulisemaks ja sellele on lisatud kroomdetailid. Tulede paneelis on nüüd ainult täis-LED-tuled. X-Traili välimust on täiustatud uute 17- ja 18-tolliste velgedega, millele lisanduvad tipptasemel varustustasemes Tekna piki uste alumist serva jooksvad kroomitud küljeliistud.

 

Eelmiselt mudelilt üle võetud kuuele kerevärvile lisandub neli uut säravat värvi: Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic ja Dark Brown Pearl.

 

Salongiuuenduste hulka kuulub uus D-tähe kujuline rool, mis lihtsustab juhil sõidukisse sisenemist ja sellest väljumist. Rool suurendab näidikute nähtavust ja sellel on uued hõlpsalt kasutatavad neljasuunalised kontrollerid, mis vähendavad vajadust teelt kõrvale vaatamise järele. Esimest korda kuulub rooli juurde nüüd integreeritud roolisoojendus.

 

Terves salongis on kasutatud uusi materjale, kaasa arvatud istmetes, mille nahk on nüüd veelgi parema kvaliteediga. Esimest korda on nii ees kui ka taga saadaval soojendusega istmed. Varustustasemes Tekna on valikuliselt saadaval uued silmapaistvad kahevärvilised (must ja pruun) nahkistmed.

 

Vastamaks klientide nõudlusele parema heli järele, kuulub varustustaseme Tekna põhivarustusse nüüd uus kaheksa kõlariga BOSE Premiumi helisüsteem. Tegemist on kõige terviklikuma helisüsteemiga, mis on kunagi Nissani sõidukitel Euroopas üldse olnud.

 

Esimest korda kuulub põhivarustusse DAB-digitaalraadio ning NissanConnecti puuteekraaniga satelliitnavigatsioonisüsteem on saanud uue nutikama kasutajaliidese, mis sarnaneb välimuselt rohkem rakendusele, et lihtsustada kasutamist. Sellega kaasneb uus haiuimekujuline antenn, mis parandab vastuvõtu kvaliteeti ja annab sõidukile moodsama väljanägemise.

 

Uue X-Traili salongi mitmekülgsus teeb selle seiklushimulistele peredele ideaalseks.

Salong on erakordselt ruumikas ja mugav ning teise rea põlveruum on oma klassi suurim. Autos on palju nutikaid panipaiku ja praktilisi funktsioone, nt teise rea istmete ette-taha nihutamise / kaldenurga muutmise võimalus.

 

Tänu salongi täiustatud paigutusele on uue X-Traili pagasiruum nüüd suurem kui kunagi varem: viieistmelise versiooni VDA pagasiruumi maht on varasema 550 liitri asemel 565 liitrit. Kui kõik istmed on kokku klapitud, on kogumaht 1996 liitrit.

 

Iga X-Traili pagasiruumi juurde kuulub Nissani innovaatiline pagasi paigutamise süsteem, mis võimaldab seadistada riiuleid ja vaheseinu üheksas konfiguratsioonis. Valikute hulka kuulub ka peidetud panipaik, kuhu saab peita väärisasjad, mis teeb sõidukist ideaalse valiku perega ringi sõitmiseks.

 

Juhid, kes soovivad uuel tasemel paindlikkust ja suuremat vabadust, saavad uue Nissan X-Traili 2018. aastal koos autonoomse sõidutehnoloogiaga ProPILOT. ProPILOT kontrollib maanteel ühe sõiduraja piires suurtes liiklusummikutes ning suurtel kiirustel roolimist, kiirendamist ja pidurdamist.

 

See on üks mitmest Nissani intelligentsete transpordilahenduste süsteemist, mis on X-Trailile lisatud. Teised on näiteks intelligentne hädapidurdusabi koos jalakäijate tuvastamise funktsiooniga ning tagant ristsuunas läheneva sõiduki hoiatus. Kui juht üritab läheneva sõiduki tuvastamisel tagurdada, esitab süsteem visuaalsed ja kuuldavad hoiatused.

 

X-Traili kolme tõhusa mootori valik jääb samaks, mis sisaldab eelmisel aastal turule toodud 2,0-liitrist 177 hj diiselmootorit. See tähendab, et kliendid saavad valida täpselt oma vajadustele vastava X-Traili kas bensiini- või suurema või väiksema võimsusega diiselmootori, kuuekäigulise manuaal- või CVT XTronic-automaatkäigukasti, 2WD või 4WD ja viie- või seitsmekohalise versiooni.

 

Kogu mootorivalik on järgmine.

 

Mootor

1,6-liitrine 130 hj diiselmootor

1,6-liitrine 130 hj diiselmootor

1,6-liitrine 130 hj diiselmootor

2,0-liitrine 177 hj diiselmootor

2,0-liitrine 177 hj diiselmootor

2,0-liitrine 177 hj diiselmootor

1,6-liitrine 163 hj bensiinimootor

Käigukast

6 MT (2WD)

6 MT (4WD)

CVT (2WD)

6 MT (4WD)

CVT (2WD)

CVT (4WD)

6 MT (2WD)

CO2g/km

129

139

135

149

148

158

145

Kombineeritud tsükkel (l/100km)

4,9

5,3

5,1

5,6

5,6

6

6,2

Kõik tehnilised andmed on saadud 17-tolliste velgedega

 

 

Nissan Europe’i müügi- ja turundusosakonna vanemasepresident Philippe Saillard ütles: „Nissan on UEFA meistrite liiga ametlik autopartner ja jalgpall on mäng, mida armastavad pereinimesed üle terve maailma. Mis oleks veel parem koht, kus avaldada uus Nissan X-Trail – perekondlike seikluste jaoks ideaalne auto –, kui 2017. aasta finaal Cardiffis.”

 

Kaasa arvatud USA, kus X-Trail kannab märki Rogue, on alates esimese põlvkonna mudeli turuletoomisest 2000. aastal müüdud rohkem kui 3,7 miljonit sõidukit. See sisaldab peaaegu poolt miljonit sõidukit Euroopas, kus X-Trail on endiselt väga populaarne.

 

Alates uue, kolmanda põlvkonna mudeli turuletoomisest 2014. aastal on Euroopas müüdud ligikaudu 115 000 X-Traili ja nõudlus on aasta-aastalt märkimisväärselt kasvanud. 2015. aastal kasvas müük 2014. aastaga võrreldes kaks korda ja järgmisel aastal kasvas kogumüük veel 40%.

 

2016. majandusaastal oli X-Trail (kaasa arvatud Rogue) maailma kõige populaarsem linnamaastur, mida müüdi 766 000 sõidukit ehk rohkem kui ühtegi teist mudelit.

 

Uue Nissan X-Traili müük algab 2017. aasta sügisel.