NISSAN GYM - JÕUSAAL RATASTEL / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN GYM - JÕUSAAL RATASTEL

  • Nissan tutvustab uut funktsiooni GYM- nuppu, mis aitab sõidukijuhtidel füüsilist vormi parandada
  • Võimaldab kõik juhi abisüsteemid välja lülitada, et juht saaks oma keha ka sõidu ajal treenida
  • Keskmise läbisõidu korral kulutab juht nädalas 1415 lisakalorit

Nissan on tuntud oma uuenduslike juhi abisüsteemide poolest, kuid nüüd on ettevõttest saanud esimene autotootja, kes pakub võimalust need kõik korraga välja lülitada.

Nissan astus sellise julge sammu sooviga parandada juhtide füüsilist vormi, sest hiljutine uuring näitas, et Euroopa on juhtide tervisliku eluviisi poolest maailmas viimaste seas.

Uus funktsioon GYM, mis võetakse kõigepealt kasutusele crossover'ite segmendi lipulaevade X-Traili ja Qashqai varustuses, võimaldab kõik juhi abisüsteemid nupust välja lülitada, et roolitagune tegevus meenutaks rohkem jõutreeningut.

Peale Nissani uuendusliku iseparkimissüsteemi lülituvad välja ka paljud täiesti harjumuspärased funktsioonid, nt roolivõimendi ja elektriaknad. Ka gaasi-, piduri- ja siduripedaali vajutamine nõuab pärast GYM-nupu allavajutamist lisapingutust ning käikude vahetamine muutub raskemaks.

 

Sõiduki meelelahutussüsteemi ja uue Gym And Go rakenduse abil saate treeningu käigus kulutatud kalorite üle arvet pidada.

Uus funktsioon võeti kasutusele ajendatuna Rootsis asuva Lura ülikooli uuringust, mis näitas, et üha sagenevate ummikute tõttu veedavad autoomanikud Euroopas järjest rohkem aega rooli taga, mistõttu nende kehakaal suureneb ja sportlik vorm halveneb.

 

Nissani klientide heaolu osakonna direktor dr P. Taka kommenteeris otsust: „Suhtume oma klientide tervisesse ja heaolusse väga tõsiselt - tahame ju, et nad elaksid kauem ja ostaksid rohkem autosid. Seepärast töötasime välja süsteemi, mis aitab kõnealust eesmärki saavutada.

 

Isesõitvate autode tulek laiendab GYM-funktsiooni kasutusvõimalusi veelgi. Tulevikus saab juhtimisfunktsiooni autole üle anda ning juht ise saab kasutada sõiduki juhtseadiseid nagu jõusaali varustust. Rooli abil on võimalik treenida biitsepseid ning uue konstruktsiooniga pedaalid võimaldavad teha jalgadega nii tõmbeid kui ka vajutusi."

 

Nissan kasutab süsteemi arendamisel paljude fitnessiekspertide abi. Personaaltreener Raol Pofil, kes juhib Pariisi fitnessiklubi Le Mensonge, lausus: „Nissan palus mul arendada välja programmi, mis aitaks sõidukijuhtidel põletada rohkem kaloreid ja vähendada kehakaalu mugavast autost lahkumata. Minu programm aitab põletada keskeltläbi 1415 kalorit nädalas."

Nissani Euroopa tehnilise keskuse insenerid on ehitanud neli GYM-funktsiooniga Nissan X-Traili prototüüpi. Visuaalselt erineb selline sõiduk tavasõidukist ainult ustesse paigaldatud liugklappide poolest, mida avades saab tuulesuunajaid käsitsi reguleerida.

Pildil on hispaanlane Juan D'Aprilia, kes oli üks neljast Nissani katses osalenud kliendist. Ta kaotas GYM-funktsiooniga X-Traili roolis üheksa kuuga 22 kilo. 

„Ma ei teinud midagi muud, kui sõitsin Barcelonas iga päev ringi," ütles ta. „Ent sellega on mu elu tundmatuseni muutunud - mu vööümbermõõt on vähenenud 20 cm võrra ja mul on nüüd võimsad biitsepsid. Mul on nüüd ka sõbratar, aga see võib vabalt tulla sellest, et talle meeldib mu auto väga." 

Tänu edukale katsele otsustas Nissan tehnoloogia kohe tootmisse saata. Klientidele antakse esimesed uue varustusega sõidukid üle 1. aprillil 2015. Esimest partiid GYM-funktsiooniga autosid saab liisida soodustingimustel intressiga APR 1%.