Nissan X-TRAIL pälvis kolmandat aastat järjest parima maasturi tiitli / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan X-TRAIL pälvis kolmandat aastat järjest parima maasturi tiitli

Suurbritannia mainekas maasturite autoajakiri “Auto Express” nimetas Nissan X-Traili 2004 aasta parimaks kompaktmaasturiks. Juba kolmandat aastat järjest selle tiitli vääriliseks peetud X-Trail edestas finaalis oma lähimaid konkurente BMW X3 ja Toyota RAV4. Lisaks X-Trailile jagus auhindu veel kahele Nissani mudelile. 350Z sai parima sportauto tiitli ning Nissan Micra 1.5 dCi tunnistati parimaks diiselmootoriga väikeautoks.

Parimaks maasturiks nimetatud Nissan X-Traili puhul tõstis Auto Expressi žürii esile auto ainulaadset ALL MODE nelikveosüsteemi ning optimaalselt kombineeritud maantee- ja maastikusõiduomadusi. Kõrgelt hinnati ka aasta alguses toimunud uuenduskuuri, mille käigus sai X-Trail maitsekamalt viimistletud salongi ning suurenenud võimsusega 2.2-liitrise diiselmootori.



350Z kohta märkis žürii, et Nissani kupee näol on tegemist kompromissitu sportautoga, millel on oma segmendis selgelt parimad sõiduomadused.

Parima diiselmootoriga kompaktauto valimine osutus ajakirjanike jaoks aga üsnagi raskeks ülesandeks. Sõelale jäänud Audi A3 2.0 TDI, Citroën C2 1.4 HDI ja Nissan Micra 1.5 dCi hulgast peeti lõpuks parimaks Nissani väikeautot. Eelkõige tõsteti Micra puhul esile auto sümpaatset disaini, häid sõiduomadusi ning eeskujuliku koostekvaliteeti.

Auhinnatseremoonial ütles Nissan Motor GB tegevjuht Bill Bosley: “Nii X-Trail kui 350Z on saavutanud hulgaliselt erinevaid tiitleid turule jõudmisest alates. Koos lähema aasta jooksul müügisaalidesse jõudvate uute mudelitega, loodame oma Auto Expressi auhinnakappi veelgi täiendada.”