Nissan näitab tuleviku kaubikut / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan näitab tuleviku kaubikut


LONDON, Inglismaa (23. juuli 2007) – Nissan Motor Co., Ltd. tõi täna Nissan Design Europe’is (NDE) välja ülimalt uuendusliku ideekaubiku.
 
NV200 nime kandev ideeauto tuleb avalikkuse ette oktoobris Tokyo Motor Show'l ning pöörab tavaarusaama väikekaubikust sõna otseses mõttes pea peale.

Ideeauto kõige rabavamaks detailiks on pagasikapsel, mida saab kaubiku pagasiruumist välja tõmmata, kui sõiduk on pargitud. Kui kapsel on paigas, muutub tühi pagasiruum mobiilseks kontoriks.

NV200 arendasid üheskoos välja Nissan Design Center Jaapanis ja Londonis Paddingtonis asuv NDE. Jättes kõrvale eelarvamused, millise kuju NV200 võtma peaks, töötas meeskond välja radikaalse ja futuristliku, kuid samas täiesti praktilise ideeauto.

„Väikekaubik peab täitma oma kindlat ülesannet, kuid see pole veel põhjus konstrueerida läbinisti ratsionaalne ja külm sõiduk. NV200 puhul on funktsionaalsus ka esteetiline. Meie ideeks on üliefektiivne töövahend, millel on ka inimlik külg,“ rääkis Shiro Nakamura, Nissan Motor Co., Ltd. vanem-asepresident ja vanem-loomeinsener.

Kuigi NV200 vastab oma kapsli „kuiva” ja „märja” pagasitsooniga isegi professionaalse allveefotograafi erinõuetele, jättes eraldi ruumi nii sukeldumisvarustusele kui ka kaamerale, on ideeautot võimalik kohandada vastavalt erinevate klientide vajadustele.

Sõidu ajaks lukustatakse kapsel pakiruumi sisse. Sihtkohta jõudmisel libiseb see aga tahapoole, võimaldades pagasitsoonidele mugavalt ligi pääseda. Kui kapsel on kaubikust välja tõmmatud, muutub selle asemele tekkinud pagasiruum mobiilseks kontoriks. Juhi kõrvalistet on võimalik mööda kaarjat soont tahapoole pöörata, nii et see jääb küljelt allatõmmatava arvutilaua ette.