Nissani detsembri müügihitt oli Qashqai / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissani detsembri müügihitt oli Qashqai


Eelmisel kuul registreeriti Baltikumis 237 uut Nissanit, mis on 53% rohkem kui samal ajal eelmisel aastal. Müüdud mudelitest oli kõige populaarsem Qashqai 107 ühikuga.

Eestis müüdi eelmisel kuul 52 sõiduautot ja 5 tarbesõidukit. Populaarseim mudel oli kõigis kolmes Balti riigis Nissan Qashqai, mida kõige rohkem osteti Lätis (45 autot). Qashqai müügitulemustega järgnesid Leedu (39 autot) ja Eesti (22 autot). Kõige rohkem Nissaneid müüdi detsembris jooksul Leedus (105 sõidukit). Lätis müüdud Nissanite arv jäi 75 sõiduki juurde.

Nissan Nordic Europe turundusjuht Henri Daumi sõnul saab Qashqaist käesoleval aastal Nissani sõidukirivi üks juhtivamaid tooteid. „Qashqai on olnud Nissani mudelivalikus ülipopulaarne sõiduk ning huvi auto vastu ei näi vaibuvat, sest väga palju kliente on oma Qashqai varakult ette tellinud,” ütles Daum. „Klientide r õõmuks on tänaseks päevaks Nissani tarneajad veelgi lühenenud ning kliendid saavad oma autod kiiremini kätte.”

Nissan Europe müüs eelmisel kuul Euroopas 49,228 sõidukit. Ühtlasi jõuti Euroopas kogu kalendriaasta lõikes 570,513 müüdud ühikuni, mis on 5.7% rohkem, kui samal ajal eelmisel aastal. Müügiedu üheks põhjuseks oli ka mujal Euroopas Nissan Qashqai, mida on alates 2007. aasta algusest müüdud juba 100000 ühikut.