Uus Nissan JUKE jõudis Barcelona teedele / AUTOSPIRIT / Uudised

Uus Nissan JUKE jõudis Barcelona teedele

  • JUKE’ist on saanudsportlik ja atleetlik kupee-crossover, mis pakub suurepäraseid isikupärastamise valikuid. 
  • Uus DIG-T 117 mootor on tõhus, ergas ja võimas. 
  • Lisavalikus on uus täiustatud 7-käiguline topeltsiduriga käigukast. 
  • Uuenduslikud tehnoloogialahendused nagu Nissan ProPILOT muudavad autojuhtide elu lihtsamaks ja ohutumaks. 

Barcelona, Hispaania. Uus Nissan JUKE jõudis lõpuks tänavatele ja Barcelonas algavad nüüd esimesed ajakirjanike proovisõidud. Teedrajav JUKE toodi esimest korda turule kümme aastat tagasi ja seda on kogu maailmas müüdud 1,5 miljonit sõidukit, millega loodi kompaktsete crossover-linnamaasturite jaoks uus nišš, mida on sellest ajast alates palju kopeeritud.

Uus JUKE, mis pakub Nissanile omast stiilitunnet ja lõbusust koos täiustatud tehnoloogialahenduste komplektiga, on Nissani kõige paremini ühendatud sõiduk.

Jõuseade on samuti kõrgetasemeline: vähendatud mõõtmetega bensiinimootor koos turboülelaaduriga on kompaktne, kerge, tundlik ja ökonoomne. Esimest korda saab JUKE’i tellida ka seitsmekäigulise topeltsiduriga käigukastiga, kas käiguvahetushoobadega või täisautomaatsena. See koos uute veermikega tagab, et JUKE’iga sõitmine on lõbus, sujuv, tõhus ja erakordselt ohutu.

„Nissan JUKE pole kunagi masse järginud. Selle asemel näitab see oma suure isiksuse ja sportliku sõiduelamusega teed,” ütles Nissan Europe’i tooteplaneerimise asepresident Marco Fioravanti. „Uus mudel põhineb tugeval sportlikul disainil, mis inimestele JUKE’i juures meeldib, ning tänu ProPILOTile ja suurele hulgale intelligentsetele tehnoloogialahendustele pakub see ainulaadset maanteesõiduelamust.”

Nissan JUKE on ehitatud CMF-B-platvormile ja seda hakatakse tootma Nissani auhinnatud Sunderlandi tootmistehases Ühendkuningriigis. Sõiduki müük algab Kesk-Euroopa erinevatel turgudel novembri lõpus.

SPORTLIK STIIL

Uus JUKE on küll suureks kasvanud, kuid hoiab endiselt oma lõbusat olemust moodsa sise- ja välisilmega, mis seab taaskord B-crossover’ite segmendis uue standardi. Selles on ühendatud kupee stiil ja crossover’i jõulisus. Seeläbi on loodud suurepäraselt mitmekülgne sõiduk, mis sobib nii linna kui ka kaugemale.

Hoolimata sellest, et JUKE on täiesti uus, on sel ikoonilised disainifunktsioonid, nagu ümarad esituled, mis annab sõidukile kohe äratuntava ilme. Välimuse rikastamiseks ja ajakohastamiseks on sõidukil nüüd Y-kujulised LED-tuled, mis täiendavad Nissanile iseloomulikku V-kujulist iluvõret.

19-tollised veljed annavad uuele JUKE’ile muljetavaldava ja sportliku hoiaku. Hõljuv katusekujundus ja terava nurga all olevad küljepaneeli detailid lisavad JUKE’i ilmele uut prestiiži.

11 kerevärvi kombinatsioon koos kahe katuse kontrastvärviga tagavad, et uus JUKE paistab silma. Seda võimendavad veelgi kokkusobivad või kontrastsed värvikombinatsioonid kere, katuse ja salongi jaoks.

Uus JUKE on saanud uue ilme ka seespool: see on stiilsem ja kvaliteetsem ning ruumi ja tehnoloogilisi lahendusi on rohkem. Ruumi on rohkem nii sõitjate kui ka nende asjade jaoks: tagumine põlveruum on suurenenud 5,8 cm ja tagumine pearuum 1,1 cm võrra ning pagasiruum mahutab 20% rohkem ehk 422 liitrit.

Uuendatud salongi viimistlemisel on kasutatud kvaliteetseid materjale ja meeleoluvalgustust, mis teeb salongi stiilsemaks ja suurendab mugavust. Uued pehmed materjalid armatuurlaual, uksel ja jalgade juures loovad esmaklassilise tunnetuse. Üheosalise seljatoega monoform-stiilis istmed, mis on saadaval Alcantara® või nahkpolstriga, annavad salongile sportliku ilme.

Peale hea väljanägemise ja suurepärase mugavuse sisaldavad esiistmed valitud varustustasemetes ka uuenduslikku Bose Personal Plusi helisüsteemi, mis pakub kvaliteetset ja kaasahaaravat heli. Seda saab juhtida nn ujuva 8-tollise ekraani abil, mis annab hõlpsa juurdepääsu NissanConnecti teenustele.

LISAGE ISIKUPÄRA N-DESIGNIGA

Omanikele, kes soovivad lisada enda isikupära ja stiili, on peale tuttavate varustustasemete Visia, Acenta, N-Connecta ja Tekna saadaval nüüd N-Design, millega kaasneb ülim isikupärastamise pakett.

Kliendid saavad nüüd salongi isikupärastamiseks valida istmete, armatuurlaua, uksepaneelide ja käetugede kahe viimistluskombinatsiooni vahel. Midnight loob rafineeritud ja stiilse salongi musta Alcantara® ja nahaga ning Juke loob pilkupüüdva energilise salongi oranži ja musta nahaga. Kõik kombinatsioonid annavad uuele JUKE’ile luksusliku tunnetuse.

N-Designi põhivarustusse kuuluvad silmapaistvad 19-tollised teemantlõike viimistlusega valuveljed rikastavad välimust sportliku ja dünaamilise ilmega.

N-Design pakub 10 isikupärase välis- ja sisekujunduse kombinatsiooni.

VIRGUTAV SÕIDUELAMUS

Uus JUKE on loodud uute ja olemasolevate klientide rõõmustamiseks. „Uue JUKE’i kavandamisel oli juba algusest peale eesmärk pakkuda kiirust,” ütles Nissan Europe’i uurimis- ja arendustegevuse vanemasepresident David Moss. „Juhid tunnevad eeliseid rooli taha istumise hetkest.”

Kauni vormiga kapoti all on 3-silindriline bensiinimootor, mis on tõhus ja tundlik. 1,0-liitrine mootor on kompaktne ja kerge ning sellel on turboülelaadur, mis tagab oodatud tundlikkuse ja sõidurõõmu. Selle võimsus on 117 hj ja pöördemoment 180 Nm (200 Nm liigmomendi funktsiooniga). Põhivarustusse kuulub kuuekäiguline manuaalkäigukast ning esimest korda on saadaval ka uus topeltsiduriga automaatkäigukast koos käiguvahetuslabadega.

Kütusekulu on varasemast väiksem: 5,9 l / 100 km (WLTP) manuaalkäigukastiga ja 6,0 l / 100 km DCT-ga (WLTP). Ka CO2-heitkogused on väiksemad, alates 135 g/km (WLTP) manuaalkäigukastiga ja 138 g/km (WLTP) DCT-ga.*

D-režiim võimaldab juhtidel hõlpsalt valida kolme režiimi vahel: tavaline, öko ja sportrežiim, et muuta auto tundlikkust olenevalt teest või juhi soovidest.

 „Uue JUKE’i mootor suudab pakkuda optimaalset tasakaalu jõudluse, kütusesäästu ja rafineerituse vahel,” ütles Moss. „See pakub tõeliselt muljetavaldavat võimsuse ja pöördemomendi taset; see on suurepärane näide sellest, et vähendatud suurusega jõuseade saab juhile pakkuda sõidurõõmu ja väiksemaid kulusid.”

TIPPTASEMEL TEHNOLOOGIA

Uuel Nissan JUKE’il on hulk täiustatud juhiabisüsteeme ning teabe- ja meelelahutusvalikuid, et muuta iga teekond turvalisemaks, lihtsamaks ja nauditavamaks.

Ohutuslahenduste hulka kuuluvad intelligentne hädapidurdusabi koos jalakäijate ja jalgratturite tuvastamisega, intelligentne kiiruspiirik, liiklusmärkide tuvastamise süsteem, intelligentne sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem, tagant ristsuunas läheneva sõiduki hoiatus ja pimeala jälgimise süsteem.

Pimeala jälgimise süsteem on Nissani mudelil sellisel kujul saadaval esimest korda. See hoiatab juhti, kui tema kõrval on nähtamatus alas sõiduk ja juhib JUKE’i kokkupõrke vältimiseks tagasi oma sõidurajale.

JUKE’i juhte aitab ka Nissani täiustatud ProPILOTi tehnoloogia, mis vähendab pikkadel sõitudel ja tihedas liikluses stressi, hoides JUKE’i autonoomselt sõidurajal ning hoides pidevalt ohutut kaugust teistest sõidukitest, isegi aeglaselt liikuvas ummikus.

Nähtavuse parandamiseks piirkonnas, kus ohutus on esmatähtis, on esiklaasi ja ukseraamide vahelised A-piilarid õhemaks tehtud, kuid need tagavad tänu kergema ja ülitugeva terase kasutamisele siiski oma tugevuse. Öösel parandavad nähtavust põhivarustusse kuuluvad LED-esituled, mis suurendavad nägemisulatust 10 meetrini, mis on oma klassis parim näitaja.

LAHE, RAHULIK JA ÜHENDATUD

Nissan teab, et klient, kes valib JUKE’i, eeldab, et tema auto sobib tema ühendatud eluviisiga. Seetõttu on JUKE’il kõige arenenum teabe- ja meelelahutussüsteem, mis on Nissanile kunagi paigaldatud. See sisaldab nutitelefonide hõlpsalt ühendamist, rakendust JUKE’i juhtimiseks ja jälgimiseks ning autosisest Wi-Fi-ühendust**, mis on saadaval alates 2020. aasta algusest.

Teabe- ja meelelahutussüsteemi NissanConnect uusima versiooniga saavad kliendid kasutada lahendusi Apple CarPlay® ja Android Auto, et peegeldada oma nutitelefoni rakendused sõiduki 8-tollisele puuteekraanile.**

Kui juht parasjagu telefoni navigeerimissüsteemi ei kasuta, saavad nad kasutada lahendusi TomTom Maps ja Live Traffic. JUKE’i Google Assistanti tugi võimaldab kasutada erinevaid funktsioone, nagu sihtkoha saatmine auto navigatsioonisüsteemi nutiseadmega rääkides.

JUKE’is sõitjad saavad valitud varustustasemetes nautida ka JUKE’i uuenduslikku Bose Personal Plus helisüsteemi. Kaheksa võimsa kõlariga, mille hulgas on kaks mõlema esiistme peatoesse integreeritud Bose UltraNearfieldi komplekti, saavad kuulajad nautida ülikvaliteetset kaasahaaravat muusikat

JUKE jõuab Põhjamaadel müügile jaanuaris 2020.

JUKE’i hinnad algavad 16 300 eurost.

* 4,9 l / 100 km manuaalkäigukastiga (NEDT-BT) ja 4,8 l / 100 km DCT-ga (NEDT-BT). Ka CO2- heitkogused on väiksemad, alates 112 g/km manuaalkäigukastiga (NEDC-BT) ja 110 g/km DCT-ga (NEDC-BT). 

** Apple CarPlay® ja Android Auto ja Google Assistant on saadaval valitud turgudel. WIFI saadavus oleneb Nissani netiühenduse partneritest antud turul. 

# # #

Teave Nissan Motor Co. Ltd. kohta

Nissan on üleilmne sõidukitootja, kes müüb kaubamärkide Nissan, INFINITI ja Datsun all rohkem kui 60 mudelit. 2017. majandusaastal müüs ettevõte üle maailma rohkem kui 5,77 miljonit sõidukit, teenides 11,9 triljonit jeeni tulu. 1.aprillil 2017 tegi ettevõte algust  NISSAN M.O.V.E 2022 6-aasta pikkuse kavaga, mille eesmärk on aastaeelarve tulude kasv 30% võrra 2022 aasta lõpuks 16,5 triljoni jeeni võrra.  Kumulatiivne vaba rahakäive 2,5 triljonit jeeni. Osana Nissan M.OV.E. 2022 plaanist kavatseb ettevõte laiendada oma liidripositsiooni elektriautode vallas, mida sümboliseerib maailmas enim müüdud elektriauto ajaloos – Nissan LEAF. Nissani üleilmsest peakontorist Yokohamas Jaapanis hallatakse ettevõtte tööd kuues piirkonnas: Aasia ja Okeaania, Aafrika, Lähis-Ida ja India, Hiina, Euroopa, Ladina-Ameerika ja Põhja-Ameerika. Nissanis töötab globaalselt 247 500 inimest. Nissan ja Prantsuse tootja Renault on Renault'-Nissani liiduna teinud koostööd alates aastast 1999. Aastal 2016 omandas Nissan 34% Mitsubishi Motorsi aktsiatest ja sellega sai Mitubishi Motorsist  liidu kolmas liige. Renault-Nissan-Mitsubishi on täna maailma suurim autotootjate liit, müües aastas kokku rohkem kui 10,6 miljonit sõidukit 2017. aastal.

Nissan Euroopas

Nissan on üks Euroopas paremini esindatud meretagustest tootjaist, kes pakub disaini, teadus- ja arendustöö, tootmise, logistika ning müügi ja turunduse valdkonnas tööd enam kui 16 000 inimesele. 2018 aastal toodeti Nissani tehastes Suurbritannias, Hispaanias ja Venemaal üle 600 000 sõiduki, mille hulka kuuluvad auhindadega pärjatud crossover'id, tarbesõidukid ja maailma populaarseim elektriauto Nissan LEAF. Võttes eesmärgiks saavutades null emissiooni ja null surmaga lõppenud õnnetusjuhtumit teedel on Nissan juhtiv intelligentse mobiilsuse visiooni looja. Nissani tooted ja tehnoloogiad on disainitud läbi 360 kraadise tuleviku spektri, et kinnitada ettevõtte otsuseid, kuidas me autodega sõidame, kuidas neid energiaga varustame ja ümbritsevasse maailma integreerime.

Nissan Nordic Europe OY põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani edasimüüjatele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid. nissan.ee/

Rohkem infot meie toodete, teenuste ja pühendumusele jätkusuutlike transpordilahenduste kohta leiate kodulehelt nissan-global.com. Jälgi meid Twitteris @NissanMotor

# # #

Rohkem infot: 
Margus Mikk, Country Manager
Tel +372 502 4304
mmikk@nissan-europe.com

Henri Daum, Marketing Manager
Tel +375 5343 5754
hdaum@nissan-europe.com

Marina Maneas Bakkum, Communications Director, Nissan Nordic Europe
Tel +47 9002 1343
mmaneasbakkum@nissan-europe.com