CES 2020: Nissani kahemootoriline nelikveosüsteem on tõeliselt arvestatav jõud / AUTOSPIRIT / Uudised

CES 2020: Nissani kahemootoriline nelikveosüsteem on tõeliselt arvestatav jõud

LAS VEGAS – Nissan suurendab elektrisõidukite võimekust uue kahemootorilise nelikveosüsteemiga e-4ORCE. Süsteem tagab kõigile neljale rattale erakordse kiirenduse, et saavutada tasakaalustatud ja etteaimatav võimsus ja juhitavus, mis on luksuslike sportautode tasemel.

„e“ tähistab Nissani tehnoloogiat, mille taga on 100% elektrimootoriga ajamisüsteem. „4ORCE“, mida hääldatakse nagu sõna „force“ (jõud), tähistab füüsilist jõudu ja energiat, ning „4“ tähistab kõigi rataste juhtimise võimekust.

„Kahemootoriline nelikveosüsteem e-4ORCE tagab täpse juhitavuse ja stabiilsuse, mis suurendab juhtide enesekindlust ja pakub põnevust rohkem kui kunagi varem,“ ütles Nissani uurimis- ja täiustatud insenerilahenduste osakonna vanemasepresident Takao Asami. „ Kahemootorilise nelikveosüsteemi tehnoloogia tagab suurepärase juhitavuse kurvides ning haarduvuse libedatel pindadel, mis suurendab sõidumugavust kõigi sõitjate jaoks.“

Süsteem sai alguse Nissan GT-R-i pöördemomendi jaotamise süsteemi ATTESA E-TS ja Nissan Patroli intelligentse nelikveosüsteemi arendamisel saadud õppetundidest. Insenerid töötasid süsteemi e-4ORCE spetsiaalselt välja elektrisõidukite väljundvõimsuse ja pidurdusjõudluse juhtimiseks, et kiirendamine ja pidurdamine oleks sujuv ning stabiilne.

Ületamatu sõidumugavus on saavutatud tänu süsteemi e-4ORCE võimele minimeerida sõiduki kaldumist ja kõikumist. See saavutatakse elektrohüdroajami kasutamisega nii esi- kui ka tagamootoril, mis teeb linnaliikluses sõitmise rahulikumaks. Mootori juhtimist optimeeritakse sõidumugavuse tagamiseks ka ebatasastel teedel ja kiirendades, et vähendada ebakorrapäraseid liikumisi.

e-4ORCE suurendab juhi enesekindlust, jälgides juhi soovitud sõidujoont mootori ja pidurite ülitäpse juhtimise abil. Tänu juhi enesekindlusele sõites erinevatel teedel on isegi algajatel juhtidel libedal teel sõitmine nauditavam.

Nissan esitleb CES-i laval heitevaba crossover'it Ariya Concept, mis on varustatud e- 4ORCE süsteemiga. Ettevõte esitleb CES-i ajal Las Vegases ka kahemootorilist nelikveosüsteemiga testautot.

CES 2020 toimub 7.–10. jaanuaril Las Vegase konverentsikeskuses. Nissan tervitab kõiki osalejad oma põhjahalli boksis (6306).

Viimased CES 2020 uudised leiate Nissani globaalsest CES-i uudiste keskusest ja meid leiate ka Twitterist, Instagramist, YouTube'ist ja LinkedInist (sildiga #Nissan #CES2020 #NissanCES).
 

# # #

Teave Nissan Motor Co. Ltd. kohta
Nissan on üleilmne sõidukitootja, kes müüb kaubamärkide Nissan, INFINITI ja Datsun all rohkem kui 60 mudelit. 2017. majandusaastal müüs ettevõte üle maailma rohkem kui 5,77 miljonit sõidukit, teenides 11,9 triljonit jeeni tulu. 1.aprillil 2017 tegi ettevõte algust NISSAN M.O.V.E 2022 6-aasta pikkuse kavaga, mille eesmärk on aastaeelarve tulude kasv 30% võrra 2022 aasta lõpuks 16,5 triljoni jeeni võrra.  Kumulatiivne vaba rahakäive 2,5 triljonit jeeni. Osana Nissan M.OV.E. 2022 plaanist kavatseb ettevõte laiendada oma liidripositsiooni elektriautode vallas, mida sümboliseerib maailmas enim müüdud elektriauto ajaloos – Nissan LEAF. Nissani üleilmsest peakontorist Yokohamas Jaapanis hallatakse ettevõtte tööd kuues piirkonnas: Aasia ja Okeaania, Aafrika, Lähis-Ida ja India, Hiina, Euroopa, Ladina-Ameerika ja Põhja-Ameerika. Nissanis töötab globaalselt 247 500 inimest. Nissan ja Prantsuse tootja Renault on Renault'-Nissani liiduna teinud koostööd alates aastast 1999. Aastal 2016 omandas Nissan 34% Mitsubishi Motorsi aktsiatest ja sellega sai Mitubishi Motorsist liidu kolmas liige. Renault-Nissan-Mitsubishi on täna maailma suurim autotootjate liit, müües aastas kokku rohkem kui 10,6 miljonit sõidukit 2017. aastal.

Nissan Euroopas
Nissan on üks Euroopas paremini esindatud meretagustest tootjaist, kes pakub disaini, teadus- ja arendustöö, tootmise, logistika ning müügi ja turunduse valdkonnas tööd enam kui 16 000 inimesele. 2018 aastal toodeti Nissani tehastes Suurbritannias, Hispaanias ja Venemaal üle 600 000 sõiduki, mille hulka kuuluvad auhindadega pärjatud crossover'id, tarbesõidukid ja maailma populaarseim elektriauto Nissan LEAF. Võttes eesmärgiks saavutades null emissiooni ja null surmaga lõppenud õnnetusjuhtumit teedel on Nissan juhtiv intelligentse mobiilsuse visiooni looja. Nissani tooted ja tehnoloogiad on disainitud läbi 360 kraadise tuleviku spektri, et kinnitada ettevõtte otsuseid, kuidas me autodega sõidame, kuidas neid energiaga varustame ja ümbritsevasse maailma integreerime.

Nissan Nordic Europe OY põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani edasimüüjatele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid. nissan.ee/

Rohkem infot meie toodete, teenuste ja pühendumusele jätkusuutlike transpordilahenduste kohta leiate kodulehelt nissan-global.com. Jälgi meid Twitteris @NissanMotor

Rohkem infot:
Margus Mikk, Country Manager Tel +372 502 4304
mmikk@nissan-europe.com

Henri Daum, Marketing Manager Tel +375 5343 5754
hdaum@nissan-europe.com

Marina Maneas Bakkum, Communications Director, Nissan Nordic Europe Tel +47 9002 1343
mmaneasbakkum@nissan-europe.com