Uus Nissan Qashqai: esmaklassilised täiustused 10 aasta täitumisel juhtiva crossover’ina / AUTOSPIRIT / Новости

Uus Nissan Qashqai: esmaklassilised täiustused 10 aasta täitumisel juhtiva crossover’ina

  • Euroopas enim müüdud crossover’ile lisandus ProPILOT-i tehnoloogia ning mitu disaini-, tehnoloogilist ja sõiduomaduste täiustust.
  • Ülima kvaliteedi pakkumiseks loodi uus varustustase Tekna+.
  • Uue Nissan Qashqai müük Baltikumis algab 2017. aasta suve teises pooles.

 

Nissan avalikustas uue Qashqai crossover’i, mis on saanud mitu olulist täiustust. Uuenduste hulka kuuluvad uus moodne välisdisain, kvaliteetsem salong ja täiustatud sõiduomadused.

 

Lisatud on ka uus Nissani intelligentse transpordilahenduse tehnoloogia, mis aitab Nissanit edasi teel nullheitkogustega sõidukite ja surmajuhtumiteta liiklusõnnetuste poole. Uuele Qashqaile on lisatud autonoomne ProPILOT-i sõidutehnoloogia, mis kontrollib maanteel ühe sõiduraja piires roolimist, kiirendamist ja pidurdamist. See annab juhile parema kontrolli oma sõiduki üle, rohkem enesekindlust pluss rohkem vabadust kui juht seda vajab, olgu selleks liiklusummikud või kiire sõit maanteel.

 

Nissan Europe’i esimees Paul Willcox ütles: „Asetasime oma tootestrateegia ja iga sõiduki arendustöö keskmesse Nissani intelligentsete transpordilahenduste nägemuse. Uus Nissan Qashqai näitab seda selgelt ja selle täiustused seavad crossover’ite segmendis endiselt uusi standardeid.”

 

Salongi täiustused

 

Uue Qashqai täiustused on kõige selgemalt nähtavad salongis, mille uus kujundus, kvaliteetsed materjalid ja täiustatud tehnoloogia pakuvad ülimalt atraktiivset ja funktsionaalset salongi kõigi reisijate tarvis.

 

Täiesti uus lisa on tipptasemel varustustase Tekna+, mis sisaldab kvaliteetse pehme nappanahaga kaetud istmeid, mille keskosas on luksuslik kõrgreljeefne muster.

 

Uus on ka D-tähe kujuline multifunktsionaalne satiinkroomitud ehisdetailidega rool. Roolil asub neljasuunaline intuitiivne kombimeetri kontroller, mis vähendab vajadust teelt kõrvale vaatamise järele.

 

NissanConnecti multimeediasüsteem koos DAB-digitaalraadio ja satelliitnavigatsioonisüsteemiga on saanud uue nutika kasutajaliidese.

 

Muusikasõpradele on saadaval BOSE’I seitsme kõlariga esmaklassiline helisüsteem. Viimane loob terviklikuma helielamuse ja võimaldab autosisest kuulamist isikupärastada.

 

Välimuse uuendused

 

Salongiuuenduste kõrval on Qashqai saanud uue värske välisdisaini, mis on rafineeritum ja dünaamilisem. Uuenduste hulka kuulub täielikult ümber tehtud esiosa, kaasa arvatud Nissani iluvõre V-Motion uusim versioon.

 

Esitulesid on kohandatud Nissanile iseloomuliku bumerangikujuliste päevatulede uue versiooni järgi, mis lisab uuele Qashqaile esmaklassilist stiili. Kohanduvate esitulede lisamisega on suurendatud ohutust pimedal ajal.

 

Tagaosas on tulede selgelt äratuntav bumerangimotiiv kantud üle tervele tuledepaneelile, mis sisaldab nüüd ka nüüdisaegset 3D-efekti, mis võimendab kaubamärgile iseloomulikku kuju.

 

Qashqai isikupära suurendamiseks lisati auto värvipaletti kaks uut säravat värvitooni: Vivid Blue, mida saab näha Nissani Genfi pressikonverentsil avaldatud sõidukil ja Chestnut Bronze.

 

Enesekindlam sõit

 

Qashqai on alati olnud tuntud enesekindla sõiduelamuse pakkumise poolest. Tänu mitmele peidetud täiustusele on uuel mudelil erakordne juhitavus. Vedrustuse, amortisaatorite ja roolisüsteemide täiustuste tulemuseks on veelgi rafineeritum sõiduelamus.

 

Summutusmaterjalide tõhusam kasutamine ja paksem tagaklaas on vähendanud salongi kostvat maantee-, mootori- ja tuulemüra. Saadaval on suurepärased uued 17", 18" ja 19" valuveljed, mida on tõhususe suurendamiseks aerodünaamiliselt optimeeritud.

 

Isegi pärast nii mitut täiustust ei ole Qashqai aerodünaamilised omadused halvenenud. Õhutakistus on endiselt oma klassi väikseim 0,31 ning mudeli 1,5-liitrise 110 hj dCi diiselmootori CO2-heitkogused on vaid 99 g/kg. Tänu sellistele uuendustele on Qashqai käituskulud väikesed.

 

Uus Nissani intelligentsete transpordilahenduste tehnoloogia

 

Alates selle turuletoomisest 2007. aastal on Qashqai olnud kesksel kohal Nissani soovis pakkuda intelligentseid juhiabisüsteeme kõigile. Uue Qashqaiga viiakse seda pühendumust klientidele veelgi edasi.

 

Intelligentsele hädapidurdusabile lisatakse jalakäijate tuvastamise tehnoloogia. Esimest korda on Qashqail saadaval tagant ristsuunas läheneva sõiduki hoiatus, mis vähendab parkimiskohalt välja tagurdades kokkupõrkeohtu. Qashqail on endiselt liiklusmärkide tuvastamise süsteem, juhi väsimuse hoiatussüsteem, intelligentne parkimisabi, intelligentne täisvaatemonitor, pimeala jälgimise süsteem ja sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem.

 

Qashqai veetluse keskmes on alati olnud selle positsioon ülima linna-crossover’ina. Selles on edukalt ühendatud linnamaasturi praktilisus ja veetlus ning luukpära väike ökoloogiline jalajälg, väikesed käituskulud ning suurepärane mugavus.

 

Qashqai mitmekülgsed muudatused põhinevad klientide eelistustel ja nende eesmärk on tugevdada sõiduki positsiooni Euroopas enim müüdud crossover’ina. Alates esimesest versioonist, mis jõudis turule 2007. aastal, on müüdud rohkem kui 2,3 miljonit Qashqaid.

 

Täiustused muudavad Nissan Qashqai juhtide jaoks tugevamaks ja põnevamaks partneriks, mis on valmis teiseks aastakümneks juhtiva crossover’ina.