NISSAN JA EATON PAIGALDASID ETTEVÕTTE WEBAXYS UUE ÖKOKUJUNDUSEGA ANDMEKESKUSESSE UUDSE ENERGIASALVESTUSSÜSTEEMI / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN JA EATON PAIGALDASID ETTEVÕTTE WEBAXYS UUE ÖKOKUJUNDUSEGA ANDMEKESKUSESSE UUDSE ENERGIASALVESTUSSÜSTEEMI

  • Saint-Romain-de-Colbosci ökopargis avati uus andmekeskus, mis kasutab Euroopas uudset energiasalvestuslahendust.
  • Tegemist on esimese sellelaadse kaubandusliku süsteemi kasutuselevõtuga Euroopas ning see tähistab suurt edusammu Nissani ja Eatoni koostöös energiasalvestuslahenduste väljatöötamisel.

Nissan ja Eaton ühendasid jõud, et pakkuda pilve- ja IT-teenuste majutamise ettevõtte Webaxys andmekeskuse jaoks uuenduslikku energiasalvestuslahendust, mis kasutab taastuvenergiaallikaid. Keskkonna suhtes vastutustundlik andmekeskus asub Saint-Romain-de-Colbosci ökopargis Normandias.

Väljatöötatud energiasalvestuslahendus annab Nissani elektriautode akudele uue elu ning pakub koos Eatoni juhtivate katkematu toiteallika võimalustega andmekeskuste haldamiseks industrialiseeritud lahendusi, mille abil saab energiat juhtida ja salvestada. Peale kohalike taastuvenergiaallikate kasutamise võimaldab see uuenduslik lahendus saada ettevõtetel võrgust energiat ja seda sinna tagasi saata, pannes aluse stabiilsetele ja kulutõhusatele energiahaldussüsteemidele.

Andmekeskused moodustavad juba praegu 1,5–2% üleilmsest energiatarbimisest ja see protsent tõuseb kiiresti iga aastaga. Ent andmekeskuste energianõudlus, mis ei kannata kõige väiksematki elektrikatkestust, muudab taastuvenergiaallikate kasutuselevõtu palju keerulisemaks. Eatoni ja Nissani uus energia juhtimise ja salvestamise lahendus võimaldab sellistel ettevõtetel nagu Webaxys toodetud energiat salvestada ning seda vajaduse korral kasutada. See kõrvaldab toitekatkestustele vastuvõtlikumate taastuvenergiaallikatega seotud ohud ning tagab püsiva varustatuse puhta ja kvaliteetse energiaga.

Nissani Euroopa elektriautode osakonna juht Gareth Dunsmore ütles: „See paigaldis ettevõttes Webaxys märgib andmekeskuste jaoks ajaloolist hetke, osutades võimalusele võtta lähitulevikus kasutusele autonoomsed energiaallikad. Ühendades Nissani asjatundlikkuse sõidukite disainimisel ja töökindla akutehnoloogia väljatöötamisel Eatoni teadmistega elektrivarustuse kvaliteedi ja elektroonika vallas, loodame näidata, et andmekeskuste energiahaldus on lähitulevikus stabiilne, jätkusuutlik ja kulutõhus.”

Eelmise aasta Pariisi kliimakonverentsil (COP21) andsid Eaton ja Nissan teada partnerlusest, mille eesmärk oli energiasalvestuslahenduste turuletoomine. Ettevõtted soovisid ühendada ühte süsteemi võimsa elektroonika ja tellimistarkvara ning taastuvenergia tootmise ja salvestamise. Elektriautode turu juhttootja Nissani elektriautode akudele antakse uus elu ja neid kasutatakse süsteemis uuesti. Selline keskkonna suhtes vastutustundlik tegevus võimaldab võtta nendest akudest enne nende kasutusea lõppu maksimumi, minimeerides loodusressursside kasutamist.

Pärast andmekeskuse avamist Saint-Romain-de-Colboscis Normandias plaanib Webaxys avada mitu piirkondlikku andmekeskust, mis kasutavad sedasama tehnoloogiat ja mis muudetakse kohaliku majanduse osaks, viies keskkonnamõju ja energia tarbimise miinimumini.