NISSAN TEGI MAAILMA SUURIMA ELEKTRITAKSODE TEHINGU / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN TEGI MAAILMA SUURIMA ELEKTRITAKSODE TEHINGU

  • Nissan varustab Madridi taksofirmat La Ciudad del Taxi 110 uue 30 kWh Nissan LEAFiga
  • Sõidukite koguarv teeb sellest maailma suurima elektritaksode tehingu
  • Tehti teatavaks Madridi autonäitusel
  • 30 kWh Nissan LEAFi sõiduulatus on 26% suurem kui tema eelkäijal, võimaldades läbida 250 km ühe laadimiskorraga

Nissan ja La Ciudad del Taxi teatasid maailma suurimast täiselektriliste taksode tehingust, mille tulemusena hakkab Madridis heitevaba taksoteenust pakkuma 110 30 kWh Nissan LEAFi.

Madridi autonäitusel teatavaks tehtud Nissani ja La Cuidad del Taxi vahel sõlmitud leping toob Hispaania pealinna tänavatele elektritaksod, paigutades Madridi samale pulgale teiste samameelsete pealinnadega nagu Amsterdam, kes võttis vastu 100 Nissan LEAFi ja e-NV200, ning 65 LEAFiga Budapest.

 

Nissan Europe’i elektrisõidukite osakonna direktor Gareth Dunsmore ütles: „Suurlinnad üle kogu maailma seisavad silmitsi tohutute katsumustega seoses halva õhukvaliteedi ja kasvuhoonegaaside üha suuremate heitkogustega. See, et suuremates linnades hakkavad taksoteenuseid pakkuma sellised heitevabad sõidukid nagu Nissan LEAF, on ülioluline samm neile katsumustele vastu astumiseks."

„La Ciudad del Taxi on sama uuendusmeelne nagu Nissangi ja mul on heameel näha Madridi linna elektriautode revolutsiooni eesotsas tänu sellele olulisele tehingule, mille tulemusena hakkavad kogu linnas inimestele puhast loodussäästlikku taksoteenust pakkuma 100 Nissan LEAFi."

La Ciudad del Taxi juhataja Jesús Ramos Fernández ütles: „See tehing on tulevikutranspordi parimaks näiteks taksosektori puhul. Heitevabal transpordil on suur roll selles sektoris ja see Nissaniga sõlmitud autotehing aitab tõsta Madridi loodussäästlike transporditeenuste etteotsa."

Nissan LEAF on enim müüdud elektriauto maailmas. Seda on maailmas müüdud üle 220 000 sõiduki. Uus 30 kWh LEAF võimaldab ühe laadimiskorraga läbida üle 250 km, mistõttu on see täiuslik takso, ning selle suurus, mugavus ja sõiduomadused sobivad linnaoludesse ideaalselt. Lisaks heitevaba transpordi eelistele on Nissan LEAFi kasutuskulud neli korda väiksemad kui tavalise sisepõlemismootoriga sõidukil ning selle hoolduskuludelt on võimalik säästa kuni 40%. 

Elektritaksode turg Euroopas kasvab kiiresti, sest taksojuhid innustuvad heitevaba transpordi eelistest. Nissan on müünud taksoomanikele ja -juhtidele üle kogu Euroopa peaaegu 800 elektrisõidukit (LEAF ja e-NV200) ning Nissani elektritaksode kolm suurimat turgu on Holland, Ühendkuningriik ja Hispaania.

Madridi piirkond näitab oma pühendumist elektritranspordile üles toetusprogrammiga, mille esitlus peaks toimuma juunis ja mis on mõeldud tööstusharu asjatundjatele, kaasa arvatud taksojuhtidele. Peale selle on Hispaania piirkondlik valitsus lubanud 2 miljonit eurot selleks, et toetada oma kindlat pühendumist loodussäästlikule, täiselektrilisele ja heitevabale transpordile.

Madridi linnavolikogu on samuti kinnitanud oma valmisolekut laadimistaristu paigaldamiseks pealinna.

Lisateavet Nissani toodete, teenuste ja loodussäästlikule transpordile pühendumuse kohta leiate veebileheltwww.nissan.ee/experience-nissan.html