NISSAN EHITAS ÜHENDKUNINGRIIGI AUTOTÖÖSTUSELE VÕIMSUSE LISAMISEKS PÄIKESEFARMI / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN EHITAS ÜHENDKUNINGRIIGI AUTOTÖÖSTUSELE VÕIMSUSE LISAMISEKS PÄIKESEFARMI

  • Nissan on oma nutikate transpordilahenduste vallas suure sammu edasi astunud, kuna Nissani Ühendkuningriigi tehasesse, mis on koduks täiselektriautole Nissan LEAF, ehitati päikesefarm.
  •  10 tuuleturbiinile lisandusid 19 000 päikesepaneeli, mis aitavad kokku hoida 3000 tonni CO2 ja võimaldavad toota piisavalt palju võimsust, et ehitada rohkem kui 31 000 autot aastas.
  •  Sunderlandi tehas tähistab 2016. aastal 30. aastapäeva.

Nissan ehitas oma Euroopa suurimas tootmiskohas uue päikesefarmi, mis on uusim verstapost ettevõtte teekonnal nutikate transpordilahenduste poole.

Uus 4,75 MW rajatis, mis hõlmab 19 000 fotoelektrilist paneeli, töötab nüüd Nissani Sunderlandi tehases täisvõimsusel ning annab oma panuse Nissani eesmärgi heaks tagada heitevabad sõidukid ja õnnetusteta maanteed.

 

Päikesefarm on paigaldatud 10 tuuleturbiini kõrvale, mis toodavad juba praegu puhast energiat Nissani Sunderlandi tehases, mis on 100% elektriauto Nissan LEAF ja selle akude tootmiskeskus Euroopas.

Nissani tootmise, ostmise ja tarneahela juhtimise vanemasepresident Euroopas Colin Lawther ütles: „Taastuvad energiaallikad on Nissani nutikate transpordilahenduste elluviimiseks üliolulised. Oleme Euroopas ehitanud üle 50 000 Nissan LEAFi ning nüüd on saadaval tööstuse juhtiv 250 km sõiduulatusega LEAF. Uus päikesefarm, mis lisandus meie Sunderlandi tehases juba energiat tootvale kümnele tuuleturbiinile, aitab veelgi rohkem vähendada Nissani sõidukite keskkonnamõju nende olelusringi jooksul.” 

Nissan alustas taastuvate energiaallikate kasutamist Sunderlandi tehases 2005. aastal, mil ettevõte paigaldas tehase esimese tuuleturbiini. Kümme tuuleturbiini toodavad kokku 6,6 MW võimsust ning 4,75 MW päikesefarm viib taastuvate energiaallikate toodetava koguvõimsuse Sunderlandi tehases 11,35 MW-ni. See võrdub seitsme protsendiga tehase elektrivajadusest, millest piisab 31 374 sõiduki ehitamiseks. 

Päikesefarmi töötas välja ja paigaldas Sunderlandi tehases Nissani katseraja piiresse ettevõte European Energy Photovoltaics. Kogu farmis toodetud elekter läheb Nissani kasutusse. 

Paigaldus tähistab Nissani kolmekümnendat Ühendkuningriigis tootmise aastapäeva. Sunderlandist on saanud Ühendkuningriigi suurim autotehas läbi aegade ning Nissan on seal loonud peaaegu 40 000 töökohta sõiduki disaini, tehnoloogiliste lahenduste, osade jaotamise ning müügi ja turustuse valdkonnas, samuti edasimüüjate võrgustikus ja tarneahelas. 

Nissani nutikate transpordilahenduste eesmärk on heitevabad sõidukid ja õnnetusteta maanteed. See nägemus juhib Nissani toote- ja tehnoloogiaarendust, kinnistades ettevõtte tähtsaid otsuseid autode jõuseadmete, sõiduviisi ja autode integreerumise kohta ühiskonda. 

Hiljuti väljakuulutatud murrangulised ideed seoses elektriautode ja järgmise põlvkonna akutehnoloogiaga on järgmised.

- Uue põlvkonna elektriautode akude tootmine Ühendkuningriigi akutehases.

- Suur sõiduki-jaotusvõrgu katse Ühendkuningriigis koostöös energiapakkujaga ENEL, mille käigus varustavad Nissani elektriautod Ühendkuningriigi riiklikku energiavõrku tõhusa ja paindliku energiaallikaga. Ühendkuningriigis korraldatakse käesoleva aasta jooksul sõiduki-jaotusvõrgu katse, milles osaleb sada sõidukit. Katse võimaldab Nissani elektriautode omanikel anda oma sõiduki akupaketist üleliigne energia tagasi Ühendkuningriigi energiavõrku. Nii luuakse kulutõhus, jätkusuutlik ja usaldusväärne energiaallikas ning võimaldatakse samas tarbijatel raha teenida. 

- Murranguline uus kodumajapidamiste energiasalvestussüsteem nimega xStorage, mis töötati välja koostöös energiahalduse ühe juhtiva tootjaga Eaton. Peale selle, et süsteem annab Nissani elektriautode akudele uue elu, pakub see klientidele täielikult integreeritud energiasalvestuslahendust, mis usaldab energiahalduse ja -jaotuse tagasi tarbija kätesse. 

- Kinnitus, et Nissan võtab 2017. aasta lõpuks oma kõigis peamistes Euroopa kontorites kasutusele V2G-tehnoloogia ja energiasalvestuslahendused.