NISSAN EUROPE ANNAB ELI TOETUSEL TOIMUVA PROJEKTI FAST-E AMETLIKU PARTNERINA LAADIMISTARISTULE HOOGU / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN EUROPE ANNAB ELI TOETUSEL TOIMUVA PROJEKTI FAST-E AMETLIKU PARTNERINA LAADIMISTARISTULE HOOGU

  • Projekti eesmärk on 2016. aasta lõpuks paigaldada Saksamaale 241 ja Belgiasse 37 laadimisjaama.
  • Fast-E on uusim projekt nende projektide pikas nimekirjas, millesse Nissan on investeerinud, et toetada elektriautode laadimistaristu arendamist Euroopas.
  • Teadaanne tähistab järjekordset verstaposti Nissani eesmärgis luua nutikate transpordilahenduste kava osana jätkusuutlikum tulevik.

Nissan andis teada Euroopa Liidu (EL) projekti Fast-E algatamisest. Selle eesmärk on täiustada elektriautode taristut.

Nissan kaasrahastab projekti koos ELi ja kaheksa muu ettevõttega, koguinvesteering on ligikaudu 18 miljonit eurot. Fast-E eesmärk on paigaldada 2016. aasta lõpuks piki Saksamaa ja Belgia peamisi maanteid 80 km vahedega kokku 278 laadimisjaama, millest 241 asuvad Saksamaal ja 37 Belgias.

 

Sõsarprojekti raames lisatakse Tšehhis ja Slovakkias veel kokku 30 laadimisjaama.

Mitmele standardile vastavatel kiirlaadijatel on vahelduv- ja alalisvooluühendused, millega saab elektriauto, nagu täiselektrilise Nissan LEAFi või e-NV200, täita 80 protsendini vaid 30 minutiga. Täiendavad kiirlaadimisjaamad võimaldavad nende nelja riigi elektriautode omanikel pikendada oma sõiduulatust, mis suurendab omakorda paindlikkust ja meelerahu. 

Fast-E on uusim projekt nende projektide pikas nimekirjas, millesse Nissan on kaasatud, et toetada ja julgustada elektriautode laadimistaristu paigaldamist ning arendamist Euroopas. Alles eelmisel nädalal teatas Nissan koostöö alustamisest ettevõttega A2A, et paigaldada UEFA meistrite liiga finaali eel Milanosse kingitusena 17 avalikku kiirlaadimisjaama.

Nissani Euroopa elektriautode osakonna juht Gareth Dunsmore ütles: „Meie investeering sellesse projekti on järjekordne näide Nissani pühendumusest luua nutikaid transpordilahendusi. Lisaks erinevate elektriautode ja uuenduslike heitgaasivabade tehnoloogiate arendamisele oleme suuresti investeerinud taristusse, kuna näeme, et see on oluline tegur elektriautode kättesaadavuse ning praktilisuse tagamisel. 

Suurepärane on ka see, et projekti toetab EL, mis peaks märkimisväärselt suurendama elektriautode laadimisjaamade arvu Saksamaa ja Belgia peamistel maanteedel.”

Nissan toodab elektriautot Nissan LEAF, mis on maailmas kõige enam müüdav elektriauto, ja täiselektrilist väikest kaubaautot Nissan e-NV200. Alates mudeli Nissan LEAF tutvustamisest 2010. aastal on ettevõte kogu maailmas müünud üle 241 000 elektriauto. 

Lisateavet Nissani toodete ja teenuste ning kaubamärgi pühendumuse kohta jätkusuutlike transpordilahenduste ja uuendusliku tehnoloogia pakkumisel saate aadressilt www.nissan.eu/experience-nissan.html