NISSAN JA EATON MUUDAVAD SÜSTEEMIGA XSTORAGE KODUSE ENERGIASALVESTUSE TÖÖKINDLAKS NING KÕIGILE TASKUKOHASEKS / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN JA EATON MUUDAVAD SÜSTEEMIGA XSTORAGE KODUSE ENERGIASALVESTUSE TÖÖKINDLAKS NING KÕIGILE TASKUKOHASEKS

  • Süsteemist saab kõige töökindlam ja taskukohasem energiasalvestussüsteem turul. 
  • Süsteem annab Nissani elektriautode akudele uue elu. 
  • Süsteem võimaldab nutika energiasalvestuse kaudu säästa elektrikulusid ja teenida tulu. 
  • Süsteem töötati välja koostöös ettevõttega Eaton (London, Ühendkuningriik) disainikeskuses Nissan Design Europe.   

Nissan ja toitehalduse valdkonnas juhtiv ettevõte Eaton ühendasid jõud, et tuua turule uus, praegu kõige taskukohasem kodumajapidamise energiasalvestussüsteem. Lahendus xStorage, mis on ettetellimiseks kättesaadav alates 2016. aasta septembrist, annab Nissani elektriautode akudele pärast esimese tööea lõppemist jätkusuutliku uue elu. Kaheteistkümne Nissan LEAF‑i akuelemendiga varustatud uus seade võib põhjalikult muuta viisi, kuidas inimesed haldavad oma kodus energiakasutust, lisades paindlikkust ja erinevaid kulude kokkuhoiu võimalusi.

 

Süsteem, mis on ühendatud koduse toiteallika või taastuvate energiaallikatega, näiteks päikesepaneelidega, võimaldab klientidel elektri arvelt raha kokku hoida. Selleks tuleb seade täis laadida siis, kui olemas on taastuv energiaallikas või kui energia on odavam (nt öösel), ning vabastada salvestatud energia siis, kui nõudlus on suur ja hind kõrge. Elektrikatkestuse ajal toimib seade ka lisatoiteallikana, mis sobib suurepäraselt siis, kui elektrivõrk on üle koormatud. Kliendid saavad ka raha teenida, müües suure nõudluse ja kõrge hinna puhul salvestatud energia tagasi võrku. 

Londoni disainikeskuses Nissan Design Europe välja töötatud xStorage on esimene omalaadne seade turul, mis pakub koduomanikele täielikult integreeritud energiasalvestuslahendust. See tähendab, et erinevalt teistest salvestusseadmetest tagab tehase integreeritud seade tarbijatele puhta energia salvestamisel ja jaotamisel ohutuse ning jõudluse. Kui sertifitseeritud paigaldaja on seadme üles seadnud, on seda lihtne sisse lülitada ja see on kohe töövalmis. Samuti on seadmel samasugune ühenduvus nagu nutitelefonil, et muuta kasutamine lihtsamaks ja võimaldada tarbijatel vahetada energiaallikaid nupuvajutusega.

 

Nissan Europe’i esimees Paul Willcox ütles: „Nissani asjatundlikkus sõidukite disainimisel ja töökindla akutehnoloogia välja töötamisel koos Eatoni teadmistega elektrivarustuse kvaliteedi ning elektroonika vallas on võimaldanud luua muljetavaldava „teise eluea” akulahenduse, mis muudab energiasalvestuse põnevaks ja kõigile taskukohaseks. Selle partnerluse kaudu sillutame teed jätkusuutlikumale nullheitkogusega tulevikule meie klientide ja tulevaste põlvkondade jaoks.”

Peale selle, et süsteem xStorage on ülimalt funktsionaalne, on selle disainimisel silmas peetud ka välimust ja kasutatavust, et see sobiks probleemideta igasse kodusse. Selline disainiasjatundlikkus sünnib Nissan Design Europe’is, mis on tuntud esmaklassilise sõidukidisaini ja -stiili poolest. 

Eaton Electrical EMEA turunduse asepresident Cyrille Brisson ütles: 

„Eatoni ja Nissani arenduskoostöö võimaldas meil optimeerida arendus- ning tootmiskulusid ja tuua tarbijateni integreeritud ning soodne pakkumine. Meie süsteemi pakutakse lõppkasutajatele täielikult kasutusvalmina ning kõik vajalikud kaablid ja paigaldamise teeb sertifitseeritud professionaal. Alghind on 4000 eurot 4,2 kWh eest. Meie põhimõte on vältida peidetud lisakulusid ja saavutada madalamad ülalpidamise kogukulud kui teistel suurtel pakkumistel. 

Mõlemad ettevõtted on end juba hästi sisse seadnud Euroopas, Aafrikas ja Lähis-Idas. Eatoni võrgustik koosneb rohkem kui 1000 levitajast, kes teevad koostööd kvalifitseeritud paigaldajatega 77 riigis. Tagame, et tarbijad saavad kasutada puhast energiat ning salvestada seda turvaliselt, tõhusalt ja mugavalt oma kodus.”