AUHINDADEGA PÄRJATUD: TÄIESTI UUS NISSAN NP300 NAVARA VÕITIS RAHVUSVAHELISE PIKAPI AUHINNA / AUTOSPIRIT / Uudised

AUHINDADEGA PÄRJATUD: TÄIESTI UUS NISSAN NP300 NAVARA VÕITIS RAHVUSVAHELISE PIKAPI AUHINNA

  • NP300 Navara võitis 2016. aasta pikapite auhinnatseremoonial rahvusvahelise peaauhinna.
  • Tootmine algab Nissani Barcelona tehases sel kuul.
  • Kohtunike kiidusõnu pälvisid pilkupüüdev välimus ja sõitjateruum, tehnoloogia, mida selles klassis varem ei ole kasutatud, 2,3-liitrine dCi mootor ning muljetavaldav kandevõime ja maksimaalse haagise mass.

Täiesti uus Nissan NP300 Navara võitis ihaldatud 2016. aasta rahvusvahelise auhinna Prantsusmaal Lyonis peetud tseremoonial.

Nissani äsja turule tulnud pikap edestas tihedat konkurentsi pakkunud Mitsubishi L200 ja Ford Rangerit. Kohtunikud jagasid kiidusõnu Navara suurepärasele maantee- ja maastikuvõimekusele, võimsale mootorile ning suurele kandevõimele.

Uus NP300 Navara läbis ranged rahvusvaheliste aasta pikapite katsed, mille käigus hinnati maastikuvõimekust, maanteesõiduomadusi ning hinna ja kvaliteedi suhet.  Samuti hinnati pikapite võimekust tööloomana ehk siis võrreldi nende haagise veovõimet.

Uus NP300 Navara on crossoverile omaselt mugav ja elegantne, kuid säilinud on ka Navarale iseloomulik suurepärane maastikuvõimekus, vastupidavus ning kandevõime.

Tugeva veermiku juures on tehtud suurel arvul uuendusi, mille hulka kuuluvad uhiuus viie hoovaga tagavedrustus Double Cabi versioonile ja muljetavaldav veokast, mis on varasema mudeliga võrreldes 67 mm pikem.

Samuti on pikapite turul midagi seninägematut rikkalik valik sõiduomaduste ja praktilisuse täiustamiseks mõeldud uudset ning taskukohast tehnoloogiat, nt täisvaatemonitor (AVM) ja esikokkupõrke ennetussüsteem (FEB).

Nissani väikeste tarbesõidukite allüksuse asepresident Philippe Guérin-Boutaud ütles: „See mainekas auhind avaldab tunnustust Nissani 80 aasta pikkusele kogemusele pikapite valdkonnas. Rahvusvahelise aasta pikapi rangete katsete käigus paljastus täiesti uue Nissani tugev ja uudne iseloom.”

„Nissan on Euroopa klientide seas saavutanud tuntuse võimekate nelikveoliste mudelite ja uudsete crossoverite valmistajana. Uues NP300 Navaras on need kaks suurepärast valdkonda segunenud, et pakkuda tõeliselt läbimurdelist pikapi, milles on ühendatud jõulise 4 x 4 vastupidavus ning crossoveri rafineeritus ja säästlikkus,” lisas Nissan Europe’i tarbesõidukite valdkonna direktor Ponz Pandikuthira. 

„On suur au olla valitud rahvusvaheliseks aasta pikapiks kogu Euroopa kõige kogenumatest tarbesõidukeid tundvatest ajakirjanikest koosneva žürii poolt. Täname rahvusvahelise aasta pikapi (IPU) žürii liikmeid selle auhinna ja uue Nissan NP300 Navara esmaklassilisuse võimsa heakskiidu eest.”

Täiesti uue NP300 Navara tootmine algab Barcelonas sel kuul. Üle kogu Euroopa jõuab auto müüki 2016. aasta veebruarist.

Et näha NP300 Navara valmimist Barcelona tehases, vajuta siia: https://youtu.be/R_46MruCvwM