NISSAN LEAF ÜLETAB 218 000 KILOMEETRI KÜNNISE / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN LEAF ÜLETAB 218 000 KILOMEETRI KÜNNISE

Eesti taksofirma Elektritakso omanduses olev LEAF on läbinud originaalakuga juba üle 218 000 kilomeetri. Kogu elektriautode pargi läbisõit ületab aga nelja miljonit kilomeetrit.

Esimesed täiselektrilised Nissan LEAFi mudelid võeti Eesti ettevõttes Elektritakso kasutusele juba 2012. aastal. Sellest ajast alates jätkab ettevõte heitgaasivabade ja peaaegu vaikselt sõitvate Nissan LEAFi taksode kasutamist oma masinapargis.

 

Maailma enim müüdud elektriauto on ka taksofirmade lemmik. Et Elektritaksot köidavad väiksed kasutuskulud ja soov olla keskkonnasäästlik, on masinapargis juba olemasolevale 46 täiselektrilisele Nissan LEAFile peagi oodata lisa.

 

Kolm aastat pärast seda, kui esimene murranguline elektriauto masinapargiga ühines, on Nissan LEAFi taksod kokku läbinud juba üle nelja miljoni kilomeetri. Mõned LEAFi taksod on originaalakudega sõitnud juba 218 000 kilomeetrit ja on endiselt heas töökorras. See on selge tõend elektriautode heast kvaliteedist ja töökindlusest.

 

„Elektriauto on ennast õigustanud. Elektriauto spetsiifiliste komponentidega pole olnud mitte ainsatki viga, samas autopargi läbisõit on tänaseks üle nelja miljoni kilomeetri,” ütles Elektriauto direktor Ermo Kontson.

 

„Remontinud oleme veermikut ja muid pisiasju, mis võivad igal tavalisel autol ka remonti vajada. Akud, mootorid ja inverterid on töötanud laitmatult.

Piltidel näha oleva auto aku on täiesti töökorras ja töötaks ilmselt veel aastaid, kui oleks hommikuti vaja 30-40 km tööle sõita ja õhtul samamoodi koju tagasi.”

Elektriautode populaarsus kasvab ja erinevates taksofirmades kokku sõidab praegu Eestis juba 76 elektriautot.

 

Täiselektriliste taksode ajastu on jõudnud ka Leedu pealinna Vilniusesse. Nissan tarnib esimesed kaheksa täiselektriautot – ühe 7-kohalise e-NV200 ja seitse LEAFi – ettevõttele Smart Taxi juba 2015. aasta hilissügisel. Nissani elektriautod toovad saginat täis kesklinna vaikse ja heitgaasivaba sõiduvõimaluse. 

Smart Taxi direktor Vtautas Reisas kommenteeris oodatud uudist: „Üha halvenev õhukvaliteet on üks suurematest probleemidest. Selle olukorra leevendamiseks otsustasime täiendada oma taksoparki Nissani täiselektriautodega. Need taksod annavad tohutuid eeliseid nii elanikele kui ka taksojuhtidele – seda tänu üliväikestele kasutuskuludele, mida pakub ainult elektriauto."

 

2016. aasta jaanuaris, mil Balti turule tuleb LEAF 30 kWh, annab Nissan taas uue tähenduse elektriautode sooritusvõimele ja praktilisusele ning muudab ettekujutust nendest. Täiustatud Nissan LEAF tagab juhtidele 250 km pikkuse sõiduulatuse, millel pole võrdväärset selles klassis.

See märkimisväärne saavutus, mis avab autojuhtidele võimalusterohke maailma, saab võimalikuks tänu 30 kWh aku kasutuselevõtule. 30 kWh aku tugevdab 2016. mudeliaasta LEAFi positsiooni veelgi: LEAF on üks kõige võimekamaid ja praktilisemaid elektriautosid maailmas ning seda parima hinnaga, tänu millele saab sellest miljonite autojuhtide jaoks tõsiselt võetav alternatiiv sisepõlemismootoriga sõidukile, kindlustades ühtlasi oma positsiooni maailma parima elektriautona. 

Nissan Europe’i juhatuse esimees Paul Willcox kommenteeris: „Maailma enim müüdud elektriauto LEAF muutus veelgi paremaks. Kuni 250 km pikkune sõiduulatus avab elektriautode maailma tuhandetele autojuhtidele kogu Euroopas, tekitades huvi ka neis, kes polnud varem täiesti veendunud, et elektriauto võiks neile sobida. Suurem sõiduulatus muudab LEAFi lihtsaks esmavalikuks väga paljude autojuhtide jaoks.”