ÜLEVAADE: NISSANI VÄLJAPANEK 2015. AASTA TOKYO AUTONÄITUSEL / AUTOSPIRIT / Uudised

ÜLEVAADE: NISSANI VÄLJAPANEK 2015. AASTA TOKYO AUTONÄITUSEL

Nissan Motor Co., Ltd. avaldas täna ülevaate oma väljapanekust 44. Tokyo autonäitusel, mis toimub Tokyo messikeskuses Big Sight ja on külastajatele avatud 30. oktoobrist 8. novembrini.

 

Autonäitusel tutvustatakse uuenduslikku ideeautot Teatro for Dayz, mis annab märku uuest suunast mobiilsidetehnoloogias. See lähituleviku sõidukeid kujutav ideeauto, mis töötati välja digilahendusi iseenesestmõistetavaks pidava põlvkonna jaoks, eirab harjumuspäraseid piire ja viitab uutele tuultele meie mõtlemisviisis.

 

Nissani väljapaneku tähtsamad eksponaadid

  • Ideeauto Nissan Gripz, mida tutvustatakse Jaapanis esimest korda ja mille esmaesitlus toimus eelmisel kuul 2015. aasta Frankfurdi autonäitusel.
  • Täiustatud Nissan Leaf, mille aku on suurema mahtuvusega ja mille sõiduulatus on tänu sellele märkimisväärselt pikem.
  • Tipptasemel autonoomsed sõidu- ja ohutustehnoloogiad.
  • Nissani ideeauto aastaks 2020 – Vision Gran Turismo.

Kokku on autonäitusel väljas 20 sõidukit, nende hulgas hübriidajamiga X-Traili esmamudel ja Juke 16GT Fouri isikupärastatud mudelid, samuti eriomadustega mudelid, nende hulgas Skyline 350GT Hybrid Type-SP Cool Exclusive, Fuga 370GT Type-S Cool Exclusive ja Serena Highway Star V Selection.

 

Nissani väljapanekuala asub läänepoolses näitusesaalis nr 2. Järgneb täpsem teave väljapaneku põhimudelite kohta. 

Teatro for Dayz – uus lähenemisviis järgmise põlvkonna sõidukitele

Nissan kirjeldab sõnadega „sünnipärased jagajad” seda põlvkonda, kes suundus hällist otse digitehnoloogia maailma. Selle vanuserühma esindajad jõuavad paari aasta pärast ikka, kui neil on lubatud autot juhtida, kuid nad ei ole siiani autode vastu erilist huvi üles näidanud. Aga millised autod pakuksid „sünnipärastele jagajatele” huvi? Kas nad üldse tahavadki end autojuhtimisega vaevata? Nissan on välja tulnud provokatiivse lahendusega – Teatro for Dayz.

 

Teatro for Dayzi nimi on tuletatud itaalikeelsest sõnast teater ja Nissani väikeauto nimest. See ideeauto on uuendusliku disaini ja omadustega, tänu millele saavad „sünnipärased jagajad” luua elamusi ning neid kohe sõpradega jagada – seda nii autos kui ka internetis. Puhta lehe põhimõttel kujundatud sõitjateruum on valge sileda pinnaga, nii et armatuurlaud, istmed ja isegi uksepaneelid annavad suurepärase võimaluse enda väljendamiseks. 

Teatro for Dayz, mille juures on kasutatud Nissani elektriautode tehnoloogiat, on korraga nii hiigelsuur mobiiliaku kui ka neljarattaline liikumisvahend. „Sünnipäraste jagajate” jaoks on tähtis just see, et auto võib olla ühtlasi ka mobiilseade sõitjatele, kes on huvitatud loomisest, ühendamisest ja jagamisest. 

Mida Teatro for Dayz endast täpselt kujutab ja kuidas seda kasutada, jääb juba „sünnipäraste jagajate” endi otsustada. Autonäitusel saate heita pilgu tulevikku ja aimu järgmise põlvkonna loovast vaimust.

Ideeauto Nissan Gripz — elektrisõidukite tehnoloogial põhineva jadahübriidajamiga sportmaastur

Euroopa ja Jaapani disainerite koostöös sündinud ideeautos Nissan Gripz on püütud ühendada kompaktmaasturi võimekust ja praktilisust sportauto põnevuse ning sõiduomadustega.

Ideeauto Nissan Gripz, millel on elektrisõidukite tehnoloogial põhinev jadahübriidajam ehk Pure Drive e‑Power, tagab sujuva, täiustatud ja meeliülendava sõiduelamuse ning esmaklassilise kütusesäästlikkuse. Auto sisemuses hoiab tõhus bensiinimootor töös sama elektrimootorit, mis on Nissan Leafil.

Ideeauto Nissan Gripzi välisilme järgib tundeküllase geomeetriaga keresilueti kontseptsiooni, milles kujutatakse tugevaid kontraste jõulise ja pinguloleva, ent teravaservalise pinna kaudu. Salongi kaunistab liugleva tiiva kujuline armatuurlaud, mille elegantselt õhukeses disainis on ühendatud tugevus ja lihtsus. 

Nissani ideeauto Vision Gran Turismo aastaks 2020 — uus värv, mõjukam ilme 

Nissani ideeauto Vision Gran Turismo aastaks 2020 on superauto, mis on välja töötatud koostöös PlayStationi võidusõidumängu Gran Turismo looja Polyphony Digital Inc.-ga. See auto kasvatab kindlasti veelgi Nissani juba üsna suurt esindatust nii mängus kui ka sellest väljaspool.

Vision Gran Turismo projekti uusimat loomingulist üllitist esitleti 2014. aastal Inglismaal toimunud Goodwoodi autofestivalil. Nissani ideeauto Vision Gran Turismo aastaks 2020 on erkpunast värvi ja seda kaunistab Nissanile omane V-kujulise motiiviga täiustatud iluvõre. See on materialiseerunud virtuaalauto, kusjuures just selle arvutiversiooni vahendusel saavad mängurid üle kogu maailma nautida Nissani autode jõulisi sõiduomadusi ja uuendusi. 

NB! Kaubamärgid PlayStation ja Gran Turismo kuuluvad ettevõttele Sony Computer Entertainment, Inc.

Uus Nissan Leaf Jaapani turu jaoks on pikema sõiduulatusega

Alates Nissan Leafi turuletoomisest 2010. aastal on seda mudelit kogu maailmas müüdud ligemale 200 000, mis teeb sellest maailma enimmüüduima elektrisõiduki. Selle aasta Tokyo autonäitusel tutvustab Nissan uut Leafi, mille sõiduulatus on pärast üht laadimiskorda kuni 26% pikem (Nissani enda mõõtmistulemused, mis põhinevad Jaapani sõiduoludel) ja millel on tipptasemel ohutussüsteemid (Jaapani turul kõigi varustustasemete standardvarustuses), sealhulgas ka esikokkupõrke ennetussüsteem. See aitab juhil vältida laupkokkupõrkeid või leevendada nende tagajärgi. Olemas on ka sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem. Nissan plaanib Jaapanis esitleda uusima varustusega Nissan Leafi novembris ja alustada müügiga detsembris.

Reaalajas voogedastus
Pressikonverentsi ja teisi Nissani väljapaneku kõrghetki saab reaalajas vaadata Ustreami vahendusel.