UUE QASHQAI TOOTMISMAHT JÕUDIS 500 000 SÕIDUKINI REKORDAJAGA / AUTOSPIRIT / Uudised

UUE QASHQAI TOOTMISMAHT JÕUDIS 500 000 SÕIDUKINI REKORDAJAGA

  • 500000. teise põlvkonna Qashqai sõitis Sunderlandis olevalt tootmisliinilt maha
  • Lipulaevaks oleva crossover'i tootmismaht jõudis poole miljoni sõidukini kiiremini kui ükskõik millise Ühendkuningriigis valmistatud teine auto
  • Uue põlvkonna Qashqai on nõutud 84 riigis üle kogu maailma

Nissan tähistas rekordilist tähtsündmust: Ühendkuningriigis Sunderlandis asuvalt tootmisliinilt sõitis maha 500 000. Qashqai. Nissani teerajajaks ja lipulaevaks olev crossover, mis jõudis selle saavutuseni rekordilise 21 kuuga, ületas poole miljoni sõiduki suuruse tootmismahu Ühendkuningriigis valmistatud sõidukitest seni kõige kiiremini.

 

Alates selle tootmise algusest 2014. aasta jaanuaris on Sunderlandi tehase esimesel tootmisliinil iga 62 sekundi tagant valmistatud uus Qashqai, millest peaaegu 100 000 (20%) on tarnitud Ühendkuningriigi piires.

Samuti ilmneb teadaandest, et Qashqai on purustanud varasemad rekordid, mille püstitasid MK1 Ford Cortina, millel kulus 34 kuud poole miljoni sõiduki suuruse tootmismahu saavutamiseks, ning Austin/Morris 1100/1300, mis jõudis sama tulemuseni 29 kuuga.

Qashqai kvaliteedi, stiili ja oma klassi parima tehnoloogia pakett teeb sellest enim müüdud crossover'i Euroopas. Peaaegu kolmandiku (31%) Qashqai üleilmsest läbimüügist moodustavad Prantsusmaa (68 044), Itaalia (45 464) ja Hispaania (42 306).

Kuigi esialgu oli see mõeldud Euroopa turule, pole crossover populaarne ainult Euroopas - Qashqai järele on nüüd nõudlus 84 riigis üle kogu maailma, sh Ugandas, Sambias ja Saint Kittsis.

„Nissan Qashqai muutub üha edukamaks," ütles Nissan Europe'i juhatuse esimees Paul Willcox. „Pool miljonit Qashqaid vaid 21 kuuga on muljetavaldav saavutus ning tõestus, et Qashqai tagab ostjatele täieliku rahulolu. Koos teedrajava esimese põlvkonna versiooniga on Euroopa teedel nüüdseks üle 2,5 miljoni Qashqai, mis teeb Nissanist vaieldamatu liidri crossover'ite sektoris." 

Qashqai üleilmne kogutoodang on jõudnud tippu - 2,5 miljonit. 2015. aasta hilissügisel hakatakse uut Qashqaid tootma ka Peterburis müügiks Venemaa turul.

Lisateavet Nissani auhindadega pärjatud Qashqai kohta saate veebilehelt www.nissan.ee või kohalikust Nissani esindusest.