PIMEDAS HELENDAVA LEAFIGA MAALITI HIIGLASLIK PIMEDAS HELENDAV KUNSTITEOS / AUTOSPIRIT / Uudised

PIMEDAS HELENDAVA LEAFIGA MAALITI HIIGLASLIK PIMEDAS HELENDAV KUNSTITEOS

  • Nissan lõi pimedas helendava „Glow-in-the-Dark" LEAFi abil tohutu pimedas helendava maali 
  • Popbangcolouri kunstnik Ian Cook kandis helendava värvi lõuendile LEAFi rehvide abil 
  • 207,68m2 suuruse maali. Kunstiteose valmimiseks kulus 61 tundi ja 60 liitrit pimedas helendavat värvi 
  • Vaadake filmi teose valmimisest siit

Nissan lõi pimedas helendava värvi ja pimedas helendava „Glow-in-the-Dark" LEAFi abil 207,68 m2 suuruse autoportree. 

Nissan LEAFi esiotsa kujutava maali autor on omanäoline Popbangcolouri motokunstnik Ian Cook. Ian, kes tavaliselt loob oma teoseid raadio teel juhitavate autodega, sattus Nissani ideest luua hiiglaslik maal kohe vaimustusse. Ta kandis strateegilistesse kohtadesse valatud helendava värvi loigud lõuendile laiali LEAFi ratastega.

 

Hiiglaslikule PVC-kangale pildi maalimiseks kulus üle 61 tunni ja üle 60 liitri helendavat akrüülvärvi. Teos valmis 20. märtsil 2015. 

Videot maali valmimisest saavad Nissani fännid vaadata siit

Nissani uuenduslik värvkate neelab päevavalguses UV-energiat ja muud nähtavat kiirgust ning helendab pimeduse saabudes 8-10 tundi. „Glow-in-the-Dark" LEAF sobib seega pimedas helendava maali loomiseks suurepäraselt.

Nissan on tänasel päeval esimene autotootja, kes kasutab oma sõidukil pimedas helendavat värvkatet. Spetsiaalselt Nissani jaoks välja töötatud UV-valgust absorbeeriv värv sisaldab haruldase lõhnatu muldmetalli strontsiumi ühendit strontsiumaluminaati, kuid värvi täpne koostis on saladus. Helendav autovärv on juba müügil ning ka sellega viimistletud autosid on võimalik tellida.

Cook kommenteerib: „See on üks keerukamaid maale, mis mul eales on palutud luua - kuid see näeb fantastiline välja!"

„Pimedas helendav elusuuruses „Glow-in-the-Dark" Nissan LEAF on üks erakordsemaid maalimisvahendeid, mida ma olen kasutanud."

 

Aastal 2010 turule toodud Nissan LEAF oli esimene seeriatootmisse jõudnud ja üle maailma müügile saabunud täiselektriline sõiduk, millest on nüüdseks saanud läbi aegade enim müüdud elektriauto. Kõnealuse värviga toonitatakse, et väga paljud Nissan LEAFi omanikud kasutavad oma sõiduki laadimiseks kodus toodetud päikeseenergiat.