PLAYSTATIONI TAGANT P1 ROOLI: GT AKADEEMIA VÕITJAD ASTUVAD MAAILMAAREENILE / AUTOSPIRIT / Uudised

PLAYSTATIONI TAGANT P1 ROOLI: GT AKADEEMIA VÕITJAD ASTUVAD MAAILMAAREENILE

  • Nissan GT-R LM NISMO rooli istuvad Lucas Ordonez ja Jann Mardenborough 
  • GT akadeemia 2008. ja 2011. aasta võitjad asuvad maailma parimatelt võidusõitjatelt mõõtu võtma 
  • Nissan NISMO LM P1 meeskonnaga ühineb ka kauaaegne NISMO sõitja Michael Krumm 
  • Ordonez osaleb Super GT sarja kõrgeimas klassis 

Nissan teatas Chicago autonäitusel, et Nissani uuendusliku LM P1 võidusõiduauto üheks juhiks saab GP3 võitja Jann Mardenborough (Suurbritannia). Samal ajal tehti Jaapanis Yokohamas teatavaks, et teine GT akadeemia võitja Lucas Ordonez (Hispaania) on samuti valitud koos NISMO sõitja Michael Krummiga(Saksamaa) Nissan GT-R LM NISMO juhiks.

 

Kolm aastat tagasi oli 23-aastane Mardenborough akadeemilise puhkuse võtnud üliõpilane, kes pidas aru, mida oma eluga peale hakata. Ta veetis päevi, vaadates vormel 1 sarjas oma lemmikkangelase Lewis Hamiltoni sõite ning mängides PlayStationiga. Siis liitus ta Nissani GT akadeemiaga, mis muutis tema elu igaveseks ning andis talle unelmate ameti.

 

Kolm aastat hiljem, aastal 2015, on Jannist saanud F1 kasvulavana tuntud GP3 sarja etapivõitja ning ta pistab rinda maailma parimate võidusõitjatega. Suurbritanniast Cardiffist pärit noormehe etteaste möödunud aasta Le Mansi 24 tunni sõidul äratas suurt tähelepanu. Mängurist võidusõitjaks on väga ebatraditsiooniline viis võidusõidumaailma jõudmiseks. Aastal 2015 teeb Jann Nissani meeskonnas kaasa sarja FIA World Endurance Championship terve hooaja.

„Tahan näidata, et mootorispordi tippu saab ka teisiti kui aastaid ja aastaid visalt kalli kardisõiduga tegeleda. Piisab Le Mansi sõidu võidust," lausus Mardenborough. „See, et Nissan mind oma meeskonda LM P1 klassi sõitjaks valis, on mulle suur au. Olen osalenud Le Mansis LM P2 klassis kaks korda, seetõttu olen praeguste LM P1 autodega rajal väga lähedalt kokku puutunud. Mõte, et istun tänavu ise LM P1 mudeli rooli, on tõeliselt vaimustav. Nissan GT-R LM NISMO tõotab teha ajalugu ja mina saan sellele kaasa aidata!"

Lucas Ordonez on GT akadeemia esimene võitja, Nissani „virtuaalsusest reaalsusesse" idee teerajaja. Ta oli esimene GT akadeemia võitja, kes osales Le Mansis, saavutades seal poodiumikoha ja ajakirjanduse tohutu tähelepanu. Seepärast on igati loogiline, et just Lucas Le Mansis Nissan GT-R LM NISMO rooli asub.

Kolmandasse GT-Ri istub Nissan Super GT sõitja Tsugio Matsuda, kes ühineb meeskonnaga juunis Le Mansis. Enne Le Mansi on aga Nissan andnud Lucas Ordonezile veel ühe vastutusrikka ülesande. Pärast debüüthooaega Jaapani Super GT GT300 sarjas saab hispaanlasest Nissan GT-R NISMO GT500 roolis Super GT sarja kõrgeima võistlusklassi sõitja - see tõendab Nissani usku temasse.

„Kui mulle helistati ja öeldi, et minu hoolde usaldatakse Nissan GT-R LM NISMO ja Nissan GT-R NISMO GT500, tundsin, nagu oleksin GT akadeemia uuesti võitnud," rääkis Ordonez. „Möödunud aasta oli lausa uskumatu, võidusõidud Jaapanis ja sealne ainulaadne võidusõidukultuur jätsid kustumatu mulje. Nüüd saan osaleda Jaapani sarjas kõrgeimas võistlusklassis ja asun Le Mansis GT-Ri tippmudeli rooli! Ma tean, et see kõlab klišeena, aga GT akadeemia muudab tõepoolest unelmad tegelikkuseks, andes inimestele reaalse võimaluse saada endale unelmate amet - täpselt nagu minul. Tööd tuleb muidugi kõvasti teha, aga tasu on seda väärt. Ma ei ole kunagi enne uue hooaja algust nii põnevil olnud."

LM P1 klassis osaleb Mardenborough ja Ordonezi kõrval Nissani kolmanda sõitjana NISMO veteran Michael Krumm, kes oli kõige esimene Nissan GT-R LM NISMO juht. Krumm on võistlusautode teada-tuntud arendaja ja täiustaja, kes lisab meeskonda tublisti kogemust. Nissani meeskonda kuulub enne LM P1 hooaega üheksa sõitjat, kelle hulgas on nii noori talente kui ka väga kogenud võistlejaid.