DHL EXPRESS HAKKAB MILANOS JA ROOMAS KASUTUMA 50 NISSAN E-NV200 ELEKTRIKAUBIKUT / AUTOSPIRIT / Uudised

DHL EXPRESS HAKKAB MILANOS JA ROOMAS KASUTUMA 50 NISSAN E-NV200 ELEKTRIKAUBIKUT

50 e‑NV200 elektrikaubiku tarne Itaaliasse hakkas pihta pärast seda, kui Nissan Italia ja DHL Express sõlmisid eelmise aasta juulis koostööraamistiku kokkuleppe, mis käsitleb heitmevaba tegevust. Täiselektrilisi kaubikuid hakatakse kasutama saadetiste kohaleviimiseks Itaalias, kõigepealt Milanos ja Roomas.

Uute sõidukite kasutuselevõtuga kinnitab DHL Express Nissani valimisega oma pühendumust saada tegevusharu kõige säästlikumaks ettevõtteks. Just selle kaubamärgiga elektrisõidukeid sõidab teedel kõige rohkem. 2014. aastal turule tulnud e-NV200 kasutab suures osas sama tehnoloogiat kui auhinnatud Nissan LEAF - enim müüdud elektriauto maailmas ja Euroopas. 

„Kõigepealt Itaalia suurimates linnades Milanos ja Roomas kasutusele võetud esimeste e-NV200 elektrikaubikute tarne näitab Nissani pühendumust elektritranspordi laiemale kasutamisele kogu Itaalias," märkis Nissan Italia tegevjuht Bruno Mattucci.

 „Kokkulepe Nissaniga on ideaalselt kooskõlas keskkonnaeesmärkidega, mille poole oleme juba aastaid püüelnud," rääkis DHL Express Italia tegevjuht Alberto Nobis. „Nende nullmõjuga kaubikute kasutamine on osa üleilmsest GoGreeni programmist, mille töötas välja Deutsche Post DHL, et vähendada  kontserni üleilmset CO2 heitkogust 2020. aastaks 30% võrra. Veel võimaldavad Nissani sõidukid meil rakendada linnalogistika säästvat strateegiat, sest need sobivad ajaloolistes kesklinnades väga hästi saadetiste transportimiseks." 

Paljud organisatsioonid ja autopargid kogu maailmas on e-NV200 katsetanud ning nüüd vastab elektrisõiduk isegi Itaalia DHL Expressi teenindusvajadustele. Roomas tehtud katsesõitudel viis Nissani kaubik päevas kohale 45 ja võttis peale 25 pakki. See vastab täielikult tavasõiduki igapäevasele töökoormusele, mis läbib ligikaudu 120 km, ilma et aku oleks tühjaks saanud. See aga jääb sõidukite ametliku sõiduulatuse vahemikku. Uurimused näitavad, et 70% kaubikujuhtidest sõidab päevas keskmiselt alla 100 km ja 35% alla 120 km. Firenze, Verona, Bologna, Napoli, Salerno, Bari ja Catania ühinevad Rooma ning Milanoga, võttes e-NV200 oma autoparkides kasutusele.

Nissan e-NV200, mis on ideaalne kasutamiseks linnakeskustes, kus diiselmootoriga sõidukeid pole lubatud kasutada, ei tekita kahjulikke heitgaase. Peale selle võimaldab Nissan e-NV200 samaväärse diiselmootoriga kaubikuga võrreldes oluliselt kokku hoida jooksvaid kulusid ja tagab erakordse mugavuse, sest mootor töötab täielikus vaikuses, käike ei ole vaja vahetada ja kiirendus on tõhus.

e-NV200 on äärmiselt kompaktne sõiduk, mille Nissan LEAF-ilt üle võetud elektrimootori akut on võimalik CHAdeMO kiirlaadimissüsteemi abil laadida 80%-ni vähem kui 30 minutiga ja transpordivõime on oma klassi üks paremaid. Kaubiku pakiruumi suurus on 4,2 m3, mis mahutab kaks euroalust, kandevõime on 770 kg. Põrandapaneeli all asuv aku on pakiruumist eraldi ja hoiab raskuskeskme väga madalal.