NISSAN QASHQAI SAAB VÕIMSUST JUURDE / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN QASHQAI SAAB VÕIMSUST JUURDE

  • Qashqai jõuallikate valikusse lisandus uus 1,6-liitrine turboülelaaduriga bensiinimootor DIG-T 163
  • Mootor vastab täielikult uutele rangetele EURO 6 heitgaasinormidele
  • Kütusekulu alates 5,8 l / 100 km (16- või 17-tolliste velgedega) ja CO₂ heitkogus alates 134 g/km
  • Kiireim Qashqai - nullist sajani 9,1 sekundiga
  • Qashqai 1,2 DIG-T mootori juurde saab nüüdsest valida uue Xtronicu käigukasti
  • Qashqai DIG-T 163 hinnad algavad 19 290 eurost
  • Nissan on tootnud üle 2 miljoni Qashqai

Nissan lisas palju kiidetud Qashqai jõuallikate valikusse uue tipptasemel DIG-T 163 bensiinimootori. Rangetele EURO 6 heitgaasinormidele täielikult vastav uus 1,6-liitrine neljasilindriline turboülelaaduriga jõuallikas pakub suurepärast sooritusvõimet ja väikest CO2 heitkogust ning on erakordselt ökonoomne.

 

"Meil on väga hea meel uue Qashqai edu üle" räägib Margus Mikk, Nissan Nordic Europe Balti regiooni juht.

"Uus Qashqai on Baltikumis äärmiselt populaarne ja ma usun, et valikusse lisandunud uue mootori valikud suurendavad seda populaarsust veelgi"

Uus Qashqai on täis uuenduslikku tehnoloogiat, mis abistab juhti ja muudab autosõidu ohutumaks ja praktilisemaks. Nissani turvakilbi tehnoloogia sisaldab näiteks laupkokkupõrke hoiatuse süsteemi koos automaatse hädapidurduse süsteemiga, liiklusmärkide tuvastust, sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteemi ja liikuvate objektide detektorit.

Spetsiaalselt Qashqai jaoks loodud uus DIG-T 163 mootor kasutab tipptasemel turboülelaadurit ning mitmeid sooritusvõimet ja ökonoomsust suurendavaid tehnilisi lahendusi. Jõuallika võimsus on pööretel 5600 p/min 163 hj (120 kW) ning pöördemoment vahemikus 2000-4000 p/min 240 Nm. Need muljetavaldavad numbrid näitavad, et Nissanil on õnnestunud vähendada mootorimahtu erksat kiirendust ja paindlikkust ohvriks toomata.

Nagu kõik uue Qashqai seeria mootorid, nii on ka uus DIG-T 163 varustatud stopp/start süsteemiga ning pakub sujuvat, erksat ja tipptasemel sõitu, millega Nissani kliendid on juba harjunud. Uue mootoriga Qashqai kiirendab sajani kõigest 9,1 sekundiga, olles kiirem kui ükski teine Qashqai versioon, ning tippkiirus on 200 km/h.

Veelgi muljetavaldavamad on uue DIG-T 163 kütusekulu ja heitkoguste näitajad. Uue jõuallikaga mudelite kütusekulu on ELi kombineeritud tsüklis kõigest 5,8 l / 100 km ning CO2 heitkogus 16- või 17-tolliste velgedega alates 134 g/km ja 19-tolliste velgedega 138 g/km. 

Uus DIG-T 163 mootor on saadaval koos esiveoga ning selle juurde kuulub kuuekäiguline käsikäigukast.

Qashqai ostja päralt on enneolematult suur valik 

Uus DIG-T 163 jõuallikas laiendab Qashqai ostja valikuvõimalusi, lisandudes olemasolevale 1,2-liitrisele DIG-T mootorile. Neljasilindriline 1,2-liitrine DIG-T, mis arendab võimsust 115 hj (85 kW), on tõeliselt võimas ja erk ning pakub teravamat kiirendust ja suuremat paindlikkust kui paljud 1,6-liitrised vabalthingavad mootorid.

Jõuallika juurde kuulub standardvarustusena stopp/start süsteem, lisaks on kasutatud kütusesäästlikke tehnoloogiaid, nagu regeneratiivne generaator, optimeeritud ülekandearvud ja spetsiaalsed väikese viskoossusega õlid.

Need, kes eelistavad automaatkäigukasti lihtsust ja mugavust, saavad nüüdsest valida 1,2-liitrise DIG-T mootori juurde Nissani kõrgtehnoloogilise Xtronicu käigukasti, mis kasutab pidevat variaatorülekannet. Tänu sellele on sõit sujuvam ja loomulikum.                       

Erinevalt tavalistest variaatorülekandega kastidest jäljendab Qashqai Xtronicu käitumine traditsiooniliste, arvukate ülekandearvudega automaatkäigukastide stiili, mis vahetavad jõulise kiirenduse korral käike astmeliselt. Leebema sõidustiili puhul vahetuvad ülekandearvud ehk käigud märkamatult ja sujuvalt. See tähendab, et Xtronic pakub juhile käsi- ja automaatkäigukastide parimaid omadusi: vaiksel sõidul suurepärast sujuvust ja äkilisel kiirendamisel mõnusat jõulist tagasisidet.

Nissan Qashqai DIG-T 163 hinnad algavad 19 290 eurost.