NISMO TÄHISTAB 30 AASTAT JULGEID TEHNILISI LAHENDUSI / AUTOSPIRIT / Uudised

NISMO TÄHISTAB 30 AASTAT JULGEID TEHNILISI LAHENDUSI

  • Nissan kutsub oma poolehoidjaid ühinema NISMO sünnipäevapeoga kogu maailmas
  • #30YearsOfMaverick toob 30. aasta sünnipäevapidustused digimaailma

NISMO 30. sünnipäeva raames tähistab Nissan 30 aastat julgeid tehnilisi lahendusi. Selleks korraldatakse nädala jooksul erinevaid üritusi kogu maailmas, sealhulgas suurematel motospordiüritustel USAs ja Euroopas.

 

Alates 1984. aastast on NISMO konstruktorid töötanud Nissani ainulaadse, Jaapanile omase sooritusvõime nimel, tehes seda mitme sooritusvõime suurendamisele orienteeritud uuendusliku projekti kaudu. 30. sünnipäeval seisab ettevõte oma kõigi aegade suurima projekti ees, milleks on Nissani LM P1 prototüübi Nissan GT-R LM NISMO väljatöötamine.

NISMO 30. sünnipäeva pidustused algasid Jaapanis Yokohamas, kus olid kohal inimesed, kellel on olnud oma osa NISMO loos. Pidustused jätkuvad maailmaklassi motospordiüritustel Texases Austini ringrajal Circuit of the Americas ja Nürburgringi ringrajal Saksamaal.

„Alates ettevõtte asutamisest 30 aastat tagasi on kõik usinalt koos töötanud, et panna alus meie edule ja saavutustele võidusõidurajal. Tänu sellele kirele ja eduga kaasnenud saavutustele on NISMOst nüüdseks saanud Nissani sooritusvõime sümbol," ütles NISMO president Shoichi Miyatani.

 

„Me jätkame oma tehnilise võimekuse täiustamist, pühendume endiselt võitudele, säilitame oma uuendusmeelsuse ja suurendame veelgi imetlust Nissani kaubamärgi vastu. Pärast 17 aasta pikkust pausi osaleme järgmisel aastal taas kord Le Mansi 24 tunni võidusõidu kõrgemas võistlusklassis. Ma soovin, et me kõik - ka meie poolehoidjad - läheksime sellele uuele katsumusele vastu täielikus valmisolekus." 

Pidustused algasid Jaapanis kolmapäeval, 17. septembril üritusega NISMO peakorteris Yokohamas. See oli pilguheit projektidele, mis on köitnud avalikkuse tähelepanu viimase 30 aasta jooksul. Nädalavahetusel jätkuvad pidustused USAs ja Saksamaal.

Esmaspäeval ja teisipäeval (22. ja 23. septembril) korraldab Nissan Nürburgringi ringrajal erilise ürituse „NISMO Nurburgring Experience", mis on mõeldud lojaalsetele klientidele, kes esmalt õpivad toime tulema Nordschleife'i rajaga ja seejärel saavad heita pilgu NISMO tänavasõiduautode tulevikule.

„Juba 30 aastat on NISMO pühendunud projektidele, mille kohta paljud on arvanud, et need ei ole teostatavad. Nissan ja NISMO võtavad riske, karmata oma uuendustega ka mõnikord rajalt välja sõita. Enamikule nendele julgetest projektidele saab osaks suur tunnustus, kuid me ei pelga ka läbikukkumist. See on tõeline uuendusmeelsus, mitte pelgalt ettevõtte reklaamlause," ütles NISMO Nissani üleilmne autospordijuht turunduse ja müügi alal Darren Cox. 

„NISMO on viimase 30 aasta jooksul olnud kogu aeg valmis piire nihutama ja me jätkame sama meelsusega ka tulevikus," lisas ta. „Meid on ootamas mõned suured proovikivid, muu hulgas NISMO tänavasõiduautode valiku laiendamine, ülieduka Nissan GT Academy programmi käivitamine erinevatel turgudel ning loomulikult Audi, Porsche ja Toyotaga konkureerimine järgmise aasta Le Mansil."