NISSAN 2014. AASTA GENFI AUTONÄITUSEL / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN 2014. AASTA GENFI AUTONÄITUSEL

Esimest korda esitletakse korraga täieliku värskenduskuuri läbinud linnamaasturite mudeleid

  • Uhiuus X-Trail seab uued standardid C-SUV segmendis tänu oma linnamaasturite DNA-le
  • Uhiuus Qashqai tutvustab uut etappi crossover'ite kujunduses
  • Genfi autonäitusel debüteerib ka Nissani uuendatud linnamaasturite perekonna uus liige

Nissan esitleb oma mudelivaliku mitmekesisust ja kirge autode konstrueerimise vastu

  • Efektse ideeauto BladeGlideri debüüt Euroopas
  • Heitgaasivaba e-NV200 seeriatootmisesse tuleva mudeli debüüt
  • Nissani kõigi aegade kiireima seeriatootmises oleva auto GT-R Nismo debüüt Euroopas

Nissan jätkab teed oma eesmärgi poole saada regioonis soosituimaks Aasia kaubamärgiks

  • Suur nõudlus Euroopas toodetud, oma klassi juhtivate mudelite järele
  • Tootmine hoogustub Nissani tehastes Ühendkuningriigis ja Hispaanias

Nissani juhtpositsioon linnamaasturite segmendis saab veel kord kinnitust 84. Genfi autonäitusel, kus kesksel kohal on selle kaubamärgi konkurentsitult parim linnamaasturite perekond. Uhiuued X-Trail ja Qashqai demonstreerivad Nissani jätkuvat tööd linnamaasturite arendamisel, mida tugevdab järjekordse, uue põlvkonna mudeli esmaesitlus Genfis.

2014. aasta Genfi autonäitusel esitletakse ka Nissani erinevaid uuenduslikke lahendusi. Nissan rõhutab oma konkurentsitut kirge kujunduse, autode konstrueerimise ja uuenduste vastu, mida on näha alates heitgaasivabast mudelist e-NV200 kuni GT-R Nismo esmaesitluseni Euroopas.

Ettevõtte uudised

Kuna nõudlus täiustatud ja tehnoloogiliste uuendustega toodete ning mitmete uute või uuenduskuuri läbinud sõidukite järele on enneolematult suur, siis plaanitakse 2014. aastal Nissani Euroopa tehastes toota rohkem sõiduautosid, linnamaastureid ja väiksemaid tarbesõidukeid kui kunagi varem. Jätkuv suur nõudlus selliste esmaklassiliste mudelite järele nagu Nissan Qashqai ja täiselektriauto Nissan LEAF ning olulise tähendusega teine täiselektriauto e-NV200 viitab sellele, et Nissan suurendab tootmisvõimsust oma tehastes Ühendkuningriigis, Hispaanias ja Venemaal. Ja see pole kaugeltki kõik. Euroopas asuvate Nissani tootmistehaste tähtsust ei saa alahinnata - eelmisel aastal valmis Euroopas ligikaudu 80% kõikidest Euroopas müüdud Nissani autodest. Nissan alustas autode tootmist Euroopas 30 aastat tagasi ja sellest ajast alates on regioonis toodetud üle 10 miljoni Nissani sõiduki.

Uus X-Trail

Nüüdseks Nissani linnamaasturite mudelivalikusse täielikult integreeritud uhiuues X-Trailis on ühendatud täiustatud 4 × 4 võimekus, palju erinevaid kujunduselemente ja tehnilisi lahendusi, mis on saanud Nissani linnamaasturitele omaseks. Uues mudelis kasutatakse ka mitmesuguseid uuenduslikke tehnoloogiad, mida selles sektoris pole varem kasutatud, näiteks bi-LED-esituled, Nissani turvakilbisüsteem ning täielikult integreeritud kolmanda põlvkonna NissanConnecti navigatsiooni- ning teabe- ja meelelahutussüsteem.

Renault'-Nissani liidu ühisele moodulisüsteemi platvormile ehitatud uhiuus mudel X-Trail on ka tunduvalt praktilisem, seda tänu uuele, teatrisaalist inspireeritud istmepaigutusele, ette-taha liigutatavale teisele istmereale ning täielikult integreeritud kolmandale istmereale, kus on nüüd suurem jala- ja pearuum.

Tänu täielikult uuendatud kujundusele ja ajakohastatud tehnilistele lahendustele on uus X-Trail vääriline lisandus kõige täiuslikumale ja võimekamale linnamaasturite tootevalikule tööstusharus.

e-NV200 seeriatootmisesse tuleva versiooni esmaesitlus

Nissani domineerimine elektriautode valdkonnas jätkub mudeli e-NV200 esmaesitlusega. Seda iseloomustavad ennenägematud täiustused, olematu heitgaasitase ja üliväiksed kasutuskulud. e-NV200, milles on ühendatud parimad elemendid kahest mitmeid auhindu võitnud mudelist - eelmise aasta aasta auto tiitliga pärjatud mudelist Nissan LEAF ja aasta rahvusvahelisest kaubikust Nissan NV200, on valmis muutma linna nägu.

e-NV200 võimas elektrimootor, mis põhineb heakskiidetud mudeli Nissan LEAF mootoril, ja mudelist NV200 pärit klassi suurim kaubamaht moodustavad koos praktilise ja universaalse sõiduki, mis suudab vedada nii inimesi kui ka kaupu, seda kõike madala heitgaasi- ja mürataseme juures. Maikuus müügile tulevat e-NV200 pakutakse kaubiku või inimeste veoks mõeldud viiekohalise mudelina. Valikus on Combi ja luksuslik Evalia versioon. Kuigi e-NV200 on mõeldud esmajoones ettevõtjatele, meeldib see kindlasti ka suurperedele.

GT-R Nismo

Euroopas esitletakse peagi seeriatootmisesse tulevat sportmudelit Nissan GT-R Nismo, mis on seni kiireim ja kõige täiuslikum seeriatootmises olev Nissani sportmudel. Uus GT-R Nismo, mis on täiuslikult häälestatud legendaarsel Nürburgring Norsdschleifel, kus selle mudeli nimel on ka seeriatootmises olevate autode rajarekord, väljendab ideaalselt Nismo kaubamärgi hinge ja tagab hämmastava sooritusvõime.

Uue GT-R Nismo võimsus on 600 hj ja see on varustatud 3,8-liitrise V6 kaksik-turbomootoriga, mida Nismo konstruktorid on põhjalikult muutnud. Tänu täiustatud aerodünaamikale, mis annab autole juurde 100 kg surujõudu, ja Euroopas peenhäälestatud ainuomasele vedrustusele on uusim GT-R seni kõige tähelepanuväärsem mudel.

Nissani ideeauto BladeGlider

Genfis näeb Euroopa publik esimest korda uut jõulist ideeautot BladeGlider, mis esitab väljakutse senisele arusaamale sportauto tavapärasest kujundusest. BladeGlider on inspireeritud Nissani uudsest mudelist ZEOD RC (lühend nimest Zero Emission on Demand race car (vihjatakse auto võimele liikuda ka ainult elektri jõul)), millega planeeritakse osaleda 2014. aasta Le Mansi 24 tunni võidusõidul Garage 56 reeglite kohaselt. Seda mudelit iseloomustab ülikitsas esiosa, mis ülalt vaadates meenutab noolekujulist tiiba. Ideaalne kaalujaotus tänu liitiumioonakude asukohale ja tagarataste vahele paigutatud kahele salongis asuvale mootorile aitab BladeGlideril tagada optimeeritud jõu, seda tunduvalt väiksema pingega esiratastele.

Uus Qashqai

Nissani ajaloo ühte kõige edukamat mudelit ülistavast täiesti uuest Qashqaist peaks saama peamine tõmbenumber Genfi autonäitusel. Esindades uut etappi linnamaasturite kujunduses, on uue põlvkonna mudel tekitanud ennenägematut huvi autojuhtides ja ajakirjanikes kogu maailmas. Nüüd, kui Nissani rekordeid purustavas Sunderlandi tehases (Ühendkuningriigis) on tootmine täies hoos käivitumas, näitab uus Qashqai Nissani juhtpositsiooni linnamaasturite sektoris, seda mitmesuguste tehnoloogiatega, mida kasutatakse selles sektoris esimest korda, ning erinevate uudsete ja praktiliste kujunduselementidega. Nendest võiks esile tuua Nissani turvakilbitehnoloogia - see on ohutussüsteemide kogum, mis tagab pea kõige täiuslikuma kaitse oma tööstusharus - ning uusima NissanConnecti süsteemi koos täielikult integreeritud nutitelefoni võimalusega Android-telefoni või iPhone'i jaoks.

###

NISSAN EUROOPAS

Nissan on üks Euroopas paremini esindatud meretagustest tootjaist. Euroopas tegeleb disaini, teadus- ja arendustegevuse, tootmise, logistika ning müügi ja turundusega enam kui 16 000 inimest. Eelmisel aastal toodeti Nissani tehastes Suurbritannias, Hispaanias ja Venemaal üle 695 000 sõiduki, mille hulka kuuluvad väikesed mahtuniversaalid, auhindadega pärjatud crossover'id, linnamaasturid ja kaubikud. Praegu pakub Nissan Euroopa turul 24 erinevat ja uudset toodet ning on saamas siinseks juhtivaks Aasia automargiks.

Nissan Nordic Europe Oy

Nissan Nordic Europe OY põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani edasimüüjatele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid. www.nissan.ee