KTOOBRIS HAARAS NISSAN LEAF SUUREPÄRASE MÜÜGIGA NORRAS ESIKOHA / AUTOSPIRIT / Uudised

KTOOBRIS HAARAS NISSAN LEAF SUUREPÄRASE MÜÜGIGA NORRAS ESIKOHA


    • Täiselektriline Nissan LEAF oli oktoobris Norras enimmüüdud auto. 
    • Nüüdseks on elektriline pereauto neljas enimmüüdud auto Norras 2013. aastal. 
    • Nõudluse kasv suurematest linnadest väljaspool kihutab Nissan LEAFi uue elektrisõidukite müügirekordi saavutamisel tagant. 

    Maailma enimmüüdud täiselektriline auto Nissan LEAF tõusis esimest korda Norra sõiduautode müügitabeli tippu. Oktoobris müüdi heitevaba pereautot kõikidest tema sisepõlemis-, hübriid- ja elektrimootoriga konkurentidest enam. See haaras peaaegu 6% kogu sõiduautode turust.

     

    Nissani teise põlvkonna LEAF, mis toodi turule selle aasta alguses, on heitevaba transpordi vallas jätkuvalt eeskujuks. Nissan LEAF saavutab järjekindlalt silmapaistvaid tulemusi Norra turul, mis on kahtlemata elektriautode pealinn maailmas. Nüüdseks on mudel üle 3% turuosaga hõivanud 2013. aastal müügitabelis neljanda koha.

     

    Nissan Europe'i elektriautode osakonna juhataja Jean-Pierre Diernaz tunneb heameelt äsjase edu üle Norras ja ütles: „Sel aastal oli meie müük Norras uskumatult hea ja uue Nissan LEAFi turuletoomisega 2013. aasta keskpaigas olime tunnistajaks asjaolule, et ei piirdutud ainult selle taseme hoidmisega, vaid seda lausa ületati. Esikoha saavutamine on erakordne müügiedu, isegi maailma enimmüüdud elektriauto puhul, kuid praegune neljas koht 2013. aasta tabelis on midagi, mille üle oleme uskumatult uhked. Oleme jätkuvalt edukad olulisimates Norra linnades, kuid suurema osa meie kasvust annavad maakohad, millest nähtub Nissan LEAFi meeldivuse laiahaardelisus."

     

    Norra on mõnda aega olnud Euroopa elektriautode turu keskus, kus rakendatakse toetusprogrammi, mis hõlmab elektriautode vabastamist käibe- ja teemaksust kõikide kodanike jaoks õhukvaliteedi parandamiseks tehtavate pingutuste raames.

     

    Nissan Nordic Europe'i tegevdirektor Jacek Gorski arvates tuleneb edu sellest, et auto vastab Norra klientide vajadustele: „See, et me purustasime uue Nissan LEAFiga isegi oma aprillis saavutatud teise koha rekordi, pole üllatus. Me teadsime, et uusim versioon vastab veelgi paremini Norra elustiilile. Suurem pakiruum, viis istekohta ja standardne kiirlaadimispesa teevad sellest suurepärase pereauto. Samuti on meie insenerid vaid Põhjamaade piirkonna jaoks välja töötanud Põhjamaade paketi, mis sisaldab akusoojendust, et kliendid oleksid LEAFiga rahul isegi meie väga külmadel talvedel."

     

     

    Norra müügiarvud 2013. aasta oktoobris 

    Koht

    Mudel

    Müük

    Protsent

    1

    Nissan LEAF

    716

    5,6

    2

    Toyota Auris

    679

    5,3

    3

    Volkswagen Golf

    646

    5,0

    4

    Škoda Octavia

    540

    4,2

    5

    Toyota Yaris

    446

    3,5

    6

    Volvo V40

    319

    2,5

    7

    Toyota RAV-4

    300

    2,3

    8

    Mazda CX-5

    299

    2,3

    9

    Volvo V70

    291

    2,3

    10

    Suzuki SX4

    277

    2,1

     

     

    Norra müügiarvud 2013. aasta jaanuarist oktoobrini 

    Koht

    Mudel

    Müük

    Protsent

    1

    Volkswagen Golf

    6239

    5,3

    2

    Toyota Auris

    3982

    3,4

    3

    Mazda CX-5

    3950

    3,3

    4

    Nissan LEAF 

    3755

    3,2

    5

    Toyota Yaris

    3656

    3,1