UUE QASHQAI ÜKSIKASJAD / AUTOSPIRIT / Uudised

UUE QASHQAI ÜKSIKASJAD

 

Tehnoloogia

  • Uue Qashqai tehnoloogilised tippsaavutused
    • Nissani turvakilbipaketid, mis hõlmavad järgmist:
      • esikokkupõrke ennetussüsteem;
      • juhi valvsuse jälgimissüsteem;
      • liiklusmärkide tuvastamise süsteem;
      • sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem;
      • pimeala hoiatussüsteem;
      • liikuvate objektide detektor;
      • automaatsed kaugtuled.
    • Veermiku kontrollsüsteem
    • Täis-LED-esituled, mis tarbivad varasematest ksenoontuledest poole vähem energiat
    • Nutikas parkimisabi
    • Uus NissanConnect koos nutitelefoni ühildamisvõimalusega
    • Täisvaatemonitor

Uue Qashqai võtmesõnaks on taskukohane tehnoloogia. Need erinevad uuendused moodustavad üheskoos ainulaadse juhiabipaketi, mis muudab sõiduki tunduvalt ohutumaks ja mugavamaks, aga peale selle annab Nissani juhtidele tõelise väärtuse.

 

Nissani turvakilp koosneb erinevatest funktsioonidest, mis parandavad sõitjate ohutust, lähtudes Nissani väljavaatest luua õnnetusi ärahoidev sõiduk - idee, mille aluseks on eesmärk arendada seeriatootmises2020. aastaks isersõitvad sõidukid.

 

Uue Qashqai turvakilbitehnoloogia sisaldab järgmisi funktsioone.

  • Esikokkupõrke ennetussüsteem

Sisseehitatud radarisüsteem, mis jälgib teed, abistab Qashqai juhti kolmel tasandil. Esimesena kostub hoiatussignaal, mis annab sõitjale märku, kui vahemaa eessõitva autoga hakkab muutuma liiga väikseks. Kui juht sellele ei reageeri, pidurdab auto automaatselt veidi. Kui vahemaa ikka lüheneb, rakendatakse pidureid täielikult ja vajaduse korral auto peatatakse.

  • Juhi valvsuse jälgimissüsteem

Uus Qashqai õpib teid tundma nii, et ta oskab kindlaks teha, kui te muutute uniseks. Pärast seda, kui sõiduk on umbes 10 minutit teie sõidustiili uurinud, jälgib Nissani turvakilp teie sõidumaneeri ja kui juhtimine muutub ebapüsivaks, kuvatakse armatuurlaual hoiatus, et juht peaks pausi tegema.

  • Liiklusmärkide tuvastamise süsteem

Uue Qashqai esikaamera loeb automaatselt kiiruspiirangute märke ja kuvab need juhile, aidates tal ohutult ja eeskirju järgides liigelda. See funktsioon toimib kogu Euroopas, olenemata märgi tüpograafiast. See tunneb isegi ära erinevate ilmastikuolude puhul kehtestatud märgid, mida mõnedes riikides kasutatakse, nii et juhile kuvatakse nii kuiva kui ka märja ilma kiirusepiirang.

  • Sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem

Sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem, mis tuvastab selle, kui auto hakkab oma sõidurajalt kõrvale kalduma, on suurepärane funktsioon mitme sõidureaga kiirteedel liiklemisel. Nutikas arvutiprogramm tunneb ära isegi halvasti nähtavad teemärgised, võimaldades kindlaks määrata teelt kõrvalekaldumise. Kui nii juhtub ja juht ei ole lülitanud sisse suunatuld, annab süsteem juhile märku, et ta korrigeeriks oma sõidutrajektoori.

  • Pimeala hoiatussüsteem

Nissani süsteem kasutab täisvaatemonitori lainurkkaamerat ning võimaldab tuvastada sõidukeid, mis jäävad Qashqaist vasakul või paremal pool olevasse pimealasse. Kui ühes nendest pimealadest tuvastatakse sõiduk, süttib küljepeegli klaasil diskreetne ohutuli. Kui juht annab märku rea vahetamisest, ent süsteem tuvastab ohualal sõiduki, hakkab hoiatustuli vilkuma ja kostab hoiatussignaal.

  • Liikuvate objektide detektor

Qashqai on saadaval tagumiste ja esimeste parkimisanduritega, mis abistavad juhti manööverdamise ajal helisignaalidega ning kuvavad sõiduki armatuurlaua näidikupaneelile hoiatuse. Peale selle funktsiooni abistab juhti ka sõiduki ümbrusest 360-kraadist vaadet pakkuv täisvaatemonitor, mis on olemasoleva mudeli täiustatud versioon. Kui auto seisab ja miski liigub nelja kaamera vaateulatuses, annab süsteem hoiatussignaali ja märgib ära piirkonna, kus liikuv objekt tuvastati. Tagaluugile paigutatud täisvaatemonitori kalasilmakujulise läätsega lainurkkaamera jälgib ümbrust enam kui 180 kraadi ulatuses, pakkudes juhile sõiduki taga toimuvast erakordselt ülevaatlikku pilti. Kaamera pilt kuvatakse uuel 7-tollisel NissanConnecti ekraanil.

  • Automaatsed kaugtuled
    Uue Qashqai suure lahutusvõimega kaamera koos uuendusliku tarkvaraga moodustab nutika funktsiooni, mis reguleerib automaatselt kaug- ja esitulesid. Süsteem optimeerib esitulede kasutust, pakkudes kõikvõimalikes sõiduoludes ja -keskkondades võimalikult head valgustust. 

Turvakilp on ainult üks Qashqai kasulikest tehnoloogiatest. Teised olulised lisad on muu hulgas järgmised.

  • Veermiku kontrollsüsteem

Veermiku kontrollsüsteem, mis hõlmab piiratud libisemisega diferentsiaali funktsiooni, täiustab sõiduomadusi ja juhitavust Nissani uusima oskusteabe abil, võttes aluseks superauto GR-T arendamisel saadud teadmised. Kui dünaamiline juhtimissüsteem (VCD) korrigeerib endiselt veojõu suurt kadu, siis Nissani veermiku kontrollsüsteem rakendab igale rattale spetsiifilist pidurdusjõudu, et korrigeerida Qashqaid kurvides, muutes sõidu dünaamilisemaks sõidukogemust mõjutamata. Peale selle rakendab veermiku kontrollsüsteem lainetaval pinnal sõites pidureid erinevatele ratastele, et sõiduk püsiks stabiilsem, mis suurendab kõigi sõitjate mugavust.

  • Nutikas parkimisabi

Nissani nutikas parkimisabi, mis mõõdab automaatselt vaba külgparkimiskoha suuruse, vajab lisaks Qashqai pikkusele veel ainult 80 cm ruumi, et juhtida auto automaatselt ja ohutult oma parkimiskohale. Juht peab ainult järgima ekraanile ilmuvaid juhiseid ja muutma käike. Süsteem suudab teostada ka otseparkimist, sest ümbruse jälgimise süsteemi (AVM) täisvaatemonitor aitab juhil sõiduki vabale parkimiskohale juhtida.

  • Uus NissanConnect

Järgides uue Qashqai uuendusmeelsust, on see crossover esimene mudel, mis läheb müüki uue NissanConnecti süsteemiga. Seitsmetollise puuteekraaniga NissanConnecti värskeimasse versiooni on integreeritud Smartphone'i ühilduvus, et omanikud oleks välismaailmaga ühendatud kõikjal, kuhu tee neid viib. Edaspidi pakub seitsmetolline värviline puuteekraan juurdepääsu muusika, sotsiaalvõrgustike, meelelahutuse ja ka reisimisega seotud rakendustele. Süsteemis on ka heli voogedastus Bluetoothi kaudu ja mobiiltelefoni ühilduvus, samuti lisapistikud ja USB-pordid koos digitaalse ringhäälinguga (DAB).

 

Peale NissanConnecti peaekraani on juhi käsutuses ka näidikupaneelil paiknev lisaekraan. See on üks kõige täiuslikematest näidikuekraanidest, mille 5-tollisel värvilisel TFT-ekraanil on ei vähem ega rohkem kui 12 vahetatavat graafilist ekraani, mida saab erinevate Qashqai kerevärvidega sobitada. Auto annab juhile soovitusi ja hoiatusi ning juht saab kasutada selliseid funktsioone nagu keskmised ja hetkekiirused, kütusekulu, üksikasjalikud navigeerimisjuhised, audiosisu, liiklusmärkide tuvastamine, Nissani turvakilp, veermiku kontrollsüsteem, ökonoomse sõidu soovitused, teave rehvirõhu kohta ning pöördemomendi jaotumise seadistused 4WD-režiimis. Lisaks saab juht kohandada rooli, tulede seadeid, automaatselt lülituvate tulede tundlikkust, klaasipuhasti ja lukustamise juhtloogikat ning ka pardakompuutri sisu.