NISSAN KASUTAB VÄIKEAUTODE JUURES PALJUSID KÕRGTEHNOLOOGILISI OHUTUSSÜSTEEME / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN KASUTAB VÄIKEAUTODE JUURES PALJUSID KÕRGTEHNOLOOGILISI OHUTUSSÜSTEEME

 

 

 

Nissani täisvaatemonitor võimaldab väikeauto juhil sõiduki ümbrust 360 kraadi ulatuses jälgida

  • Nissani täisvaatemonitor ja nn turvakilbitehnoloogia tagavad juhile palju laiema vaatevälja.
  • Täisvaatemonitor pakub sõiduki ümbrusest lausa linnulennulist 360-kraadist vaadet.
  • Uue Nissan Note'i varustuses on nähtavust parandavad tehnoloogiad, mida väikeautode juures ei ole varem kasutatud.

Möödas on aeg, mil tänapäevaste ohutussüsteemide eest tuli maksta krõbedat hinda- Nissan teeb väikeautode klassis ajalugu, võttes uhiuue Nissan Note'i juures kasutusele terve hulga juhi ohutust suurendavaid tipptasemel tehnoloogiaid.

 

Nissan Nordic Europe Oy suhtekorraldusjuhtTaina Erkkilälausus: „Meie Nissanis soovime, et kõik Nissani omanikud tunneksid end rooli taga turvaliselt. Oleme seisukohal, et kliendid ei peaks selliste tehniliste lahenduste eest krõbedat hinda maksma. Uus Note on tulvil tehnoloogiatest, mis hõlbustavad juhi elu. Tänu nutikatele insener-tehnilistele lahendustele oleme muutnud need tehnoloogiad nüüdsest kättesaadavaks ka väikeautode segmendis."

 

Keskmise inimese nägemisvälja laius on umbes 120 kraadi, kuid uue Nissan Note'i juht saab sõiduki ümbrust tänu Nissani nutikatele tehnilistele lahendustele ja rafineeritud tehnoloogiatele 360 kraadi ulatuses jälgida.

 

Uus Note, mille esmaesitlus toimus märtsis Genfi autonäitusel, on esimene Nissan, mille varustuses on kõrgtehnoloogiline „turvakilp"- väikeautode klassis seninägematu juhti abistavate tehniliste lahenduste pakett- koos nutika täisvaatemonitoriga.

 

Uhiuue Nissan Note'i juht saab isiklikult kogeda, mis tunne on, kui silmad on ka selja taga. Nissani murranguline „turvakilp" koos täisvaatemonitoriga tagab sõidukiomanikule enneolematult hea nähtavuse, mis vähendab õnnetuste riski ning muudab manöövrid hõlpsamaks ja ohutumaks.

 

„Turvakilp", mis kasutab sõiduki taha pisut ebatavalisse kohta paigutatud uudset kumerläätsega kaamerat, hõlmab Nissani pimeda ala jälgimise süsteemi, sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteemi ja liikuvate objektide detektorit. Kaamera, mis asetseb tagaklaasi allservas, loob juhile enam kui 180-kraadise nägemisvälja, tekitades tunde, nagu ka kuklal oleksid silmad. Kaamera võimaldab näha ka tavalisest nägemisväljast väljapoole jäävaid objekte. Ühtlasi hoiatab süsteem juhti võimalike ohtude eest, nagu näiteks tagurdava Note'i suunas jalutav laps või pimedasse alasse jääv teine sõiduk. Selleks, et pilt oleks alati selge, on kaameral koguni uuenduslik isepuhastussüsteem.

 

Nissani täielikku linnulennulist vaadet pakkuval palju kiidetud parkimisabi seadmel- täisvaatemonitoril- on veel kolm kaamerat. Üks neist paikneb eesmisel iluvõrel ja üks kummalgi küljepeeglil. Virtuaalne 360-kraadine pilt sõiduki ümbrusest kuvatakse armatuurlaual paiknevale 5,8-tollisele ekraanile. Manöövrite tegemine muutub tänu sellele palju lihtsamaks ja turvalisemaks. Nissan Note muudab tipptehnoloogiad palju kättesaadavamaks, olles oma klassi esimene sõiduk, mille varustusse see rafineeritud, kuid lihtsalt kasutatav süsteem kuulub.

 

Nissani väikeautode Euroopa turundusdirektor Geraldine Ingham ütles: „Rääkides uuringus osalenud sõidukijuhtidega, jõudsime järeldusele, et võimalus jälgida enda ümber toimuvat on nende jaoks kõige olulisem tegur, mis suurendab sõidu ja manöövrite ajal nende turva- ja kindlustunnet. Seetõttu tahtsime välja töötada tehnoloogia, mis võimaldaks Nissani juhtidel teed tõhusamalt jälgida. „Turvakilp" ja täisvaatemonitor tagavad parema nähtavuse ja võimaldavad juhtidel ümbrust tõhusamalt jälgida. Need seadmed suurendavad ohutust ning aitavad vähendada mõlkide ja kriimustuste teket."

 

Uue Nissan Note'i tootmine algab suvel. Esimesed sõidukid jõuavad klientideni 2013. aasta sügisel. Täpne aeg sõltub konkreetsest turust.

 

Et Nissan Note'iga põhjalikumalt tutvuda, klõpsake siia.