UUS NISSAN LEAF JÕUAB EESTIS MÜÜGILE / AUTOSPIRIT / Uudised

UUS NISSAN LEAF JÕUAB EESTIS MÜÜGILE

LEAF on maailma enim müüdud elektrisõiduk: selle omanikke on kokku enam kui 60000. Nüüd on turule toodud selle populaarse sõiduki uus ja täiustatud mudel, mis jõuab lähipäevil ka Eesti ostjateni. Uue LEAFi juures on tehtud palju muudatusi. Näiteks paistab see silma suurema sõiduulatusega (199km) ja võimalusega laadida autot kodus varasemast poole kiiremini*.

Mudelit, mida toodetakse nüüd Euroopas, on täiustatud just Euroopa tarbijaid silmas pidades. LEAFi juures on tehtud enam kui sada uuendust, millest paljude aluseks on eri riikide - ka Eesti - LEAFi-omanike tagasiside. Klientide arvamus on Nissani jaoks väga tähtis. Just nemad kasutavad seda autot iga päev väga erinevates oludes. Nende tagasiside oli järgmise põlvkonna LEAFi väljatöötamisel meie jaoks väärtuslik ja oluline ning uus mudel aitab tagada Nissanile elektrisõidukite turusegmendis jätkuvalt juhtpositsiooni.

 

„Me oleme väga rahul oma piirkonna ja eriti Norra suurepäraste müüginumbritega. Tulime selle autoga välja 2011. aasta oktoobris ja oleme oma piirkonnas sestsaadik müünud enam kui 5000 LEAFi. Nüüd ootame aga pikisilmi, millist edu saavutab uus LEAF, mis on toodetud Euroopas ja mida on kohandatud just Euroopa tarbijate vajadustest lähtuvalt," sõnas Taina Erkkilä.

 

Uue LEAFi reaalne sõiduulatus on uues Euroopa sõidutsüklis (NEDC) nüüd 199km. Eelmise mudeli sama näitaja oli 175km. Tänu sellele, et laadija ei paikne enam mitte LEAFi tagaosas, vaid kapoti all, on pakiruumis tervelt 40 liitri jagu rohkem ruumi ehk selle maht on nüüd 370 liitrit. Soovi korral saab sõidukile lasta paigaldada 6,6kW laadija, millega kulub aku laadimiseks vaid neli tundi.

 

Uue mudeli juures on tehtud ligi sada väiksemat ja suuremat muudatust, mis viitavad LEAFi mudelivaliku ulatuslikule laienemisele. Nimelt on LEAF nüüd saadaval Visia, Acenta ja Tekna varustustasemel, et seda ostjatele veelgi meelepärasemaks teha. Visia versiooni varustusse kuuluvad muu hulgas nelja kõlariga helisüsteem, musta värvi salongiviimistlus, 16-tollised terasveljed, nutikas võti (I-key) ja udutuled. Aste kõrgema, Acenta versiooni varustuses on telemaatika funktsiooniga Carwings EV-IT, kuus kõlarit, tahavaatemonitor, 16-tollised valuveljed, vihmaandur, kiirushoidik, soojendusega soojuspump, kaugjuhtimisega laadimis- ja soojendussüsteem, automaatselt lülituvad tuled funktsiooniga „Follow Me Home" jne. Tipptasemel Tekna mudelitel on lisaks täisvaatemonitor, 17-tollised valuveljed, seitsme kõlariga BOSE helisüsteem, LEAFi esituled ja nahkistmed.

 

Visia varustustaseme hinnad alates 34390 €. Eeldatavasti kõige populaarsemaks osutuva Acenta varustustaseme hind on 37200 € ja Tekna mudeli hind 40910 €.

 

 

* Kui autole on paigaldatud 6,6kW laadija, on laadimisaeg kaheksa tunni asemel neli tundi.