NISSAN 2013. AASTA GENFI AUTONÄITUSEL / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN 2013. AASTA GENFI AUTONÄITUSEL

  • Uuenduslik ideeauto Resonance osutab Nissanicrossover'ite kujunduse tulevikule
  • Euroopa turule mõeldud ja nüüdsest B-segmenti esindava uue Nissan Note'i üleilmne esmaesitlus
  • Euroopas toodetud uus Nissan LEAF toob endaga kaasa mitmed tehnoloogilised uuendused
  • Juke Nismo kõrval teeb oma üleilmse debüüdi 370Z
  • Nissan GT-Ri uue, 2013.aasta mudeli debüüt Euroopas
  • Palju kiidetudcrossover'ite valikusse kuulub ka uus Juke n-tec

 

Välja töötatud Euroopas ja Euroopa jaoks: 2013.aasta Genfi autonäitus märgib veel ühe põneva peatüki algust Nissani ajaloos. Ajendatuna kirest pakkuda tulevikutehnoloogiat juba täna, näitab Nissan uue põlvkonna mudeleid, mida kavandatakse, konstrueeritakse ja toodetakse Euroopas. Need mudelid esindavad uut taset oma sektoris.

Crossover'ite kujunduse tulevik on teine valdkond, milles Nissan kavatseb reegleid muuta. Olles loonudcrossover'ite sektori, millesse kuuluvad Qashqai, Murano ja Juke, avalikustab Nissan oma julge ettekujutuse sellest, mida toob tulevik järgmise põlvkonna Nissanicrossover'itele. VIPide kosmosereisi teemast inspireeritud ideeauto Resonance väljendab uusi ideid ja tutvustab täiustatud salongitehnoloogiat, millele on antud efektne, julge välimus.

Euroopa turul hoiavad juhtkohta kaks mudelit, mis väljendavad ülitäpselt Nissani arusaama uue tehnoloogia turuletoomisest. Uus Note on täielikult ümber kujundatud ja hakkab esindama B-segmenti. Sõiduk paistab silma julge stiilse kujunduse, madala CO2taseme ja uuendusliku, sektoris esimest korda kasutatud tehnoloogiaga.

Nende paljude tehnikasaavutuste hulgas, mille Nissan esimest korda B-segmenti toob, on täiustatud ja intuitiivne täisvaatemonitor ning laiaulatuslik turvavarustus, mis koos moodustavad ohutustehnoloogia kontseptsiooni Nissan Safety Shield. Olles ajendatud Nissani ettekujutusest, milline peaks turvaline sõit tulevikus välja nägema, viivad need süsteemid uudse tehnoloogia uuele tasemele ning tagavad Nissanile juhtkoha soodsa ja asjakohase tehnoloogia valdkonnas.

Uus Note ei ole ainus Euroopas ehitatud mudel, mis Genfis debüteerib. Nissani Euroopa tootmisliini täielikult integreeritud uus LEAF pakub näiteid mitmesugustest tehnilistest ja konstruktsioonilistest täiustustest. Uuel LEAFil, mis tugineb praeguseks juba enam kui 50000 ühikut toodetud uuendusliku originaali edule, on reaalselt suurem sõiduulatus, ostjatele pakutav parem valikuvõimalus ja palju väiksemaid täiustusi, mis lihtsustavad elu koos maailmas enim müüdud elektriautoga.

Euroopa turu jaoks mõeldud Note'i ja LEAFi debüüt kinnitab, et Nissan on Euroopas jõuliselt esindatud ja tugevdab oma positsioone veelgi. Keerukatest majandustingimustest hoolimata tõestab Nissan, et kujundus, uudsus ja soodsus on need põhiomadused, mis aitavad saavutada edu. 2012.aastal toodeti NMUKi tehases Sunderlandis üle 500000 auto (uus rekord), ent samas laiendati nõudluse rahuldamiseks ka Venemaal ja Barcelonas asuvaid tehaseid. Nissani sõidukite tootmine Euroopas jõudis just märkimisväärse verstapostini: nüüdseks on siin toodetud üle 10 miljoni sõiduki.

Genfis demonstreerib Nissan ka oma võidusõiduspordiga seotud rikast ajalugu, esitledes esimest korda Euroopas tavateedele mõeldud Nismo mudeleid. Tipnedes rabava Juke Nismo ja 370Z Nismoga, lisab see suure sooritusvõimega aukartustäratav mudeliseeria uue mõõtme Nissani sõidukivalikusse, pakkudes klientidele taskukohast jõudlust, tippklassi kujundust ja võidusõidurajalt pärit täiustatud tehnoloogiat.

Nissan Genfi autonäitusel:lühiülevaade

Uus Nissan Note

Uuendusliku kujundusega, sektoris esimest korda kasutatud tehnoloogiaga ja täiustatud mootorivalikuga uus Note raputab B-segmenti. Note, mis on ehitatud Euroopas ja mõeldud kasutamiseks Euroopa teedel, toob müügisaali palju kiidetud ideeauto Invitation isikupärased jooned. Tulemuseks on jõuline välisilme, tippklassi tehnoloogia ja ülim praktilisus.

Lisaks on Note'il sellised täiustatud omadused nagu Nissani uudne täisvaatemonitor ja ohutustehnoloogia kontseptsioon Nissan Safety Shield, millega kehtestatakse B-segmendi tehnoloogias uued standardid.

Note debüteerib Euroopas Genfi autonäitusel, üle Euroopa jõuab mudel müügile sügisel.

Uus LEAF

Genfis teeb oma üleilmse debüüdi Euroopas ehitatud LEAF, mis viib heitmevaba tehnoloogia uuele tasemele. Spetsiaalselt Euroopa turu jaoks välja töötatud ja konstrueeritud uus LEAF märgib uue põneva peatüki algust Nissani ajaloos. Nissani Sunderlandi tehases toodetav LEAF on Nissani Euroopa tootmisliini täielikult integreeritud, seejuures on sõidukis võetud kasutusele uus tehnoloogia, mis suurendab reaalselt aku tööiga, samuti on tehtud palju väikseid täiustusi, mis muudavad auto kasutamise veelgi lihtsamaks.

Integreerimise ühe osana laiendati oluliselt uue LEAFi mudelivalikut, et pakkuda ostjatele rohkem võimalusi valida soovikohane lisavarustus, värv ja hind.

Ideeauto Resonance

Uuendusliku ideeauto Resonance debüüt Euroopas muudab reaalsuseks Nissani julge ettekujutusecrossover'ite kujunduse tulevikust.

Nissan Design America konstrueeritud Resonance nihutabcrossover'ite senise kujunduse piire, kätkedes endas värskeid ideid ja uusi tehnilisi lahendusi, mis võimaldavad juhtidel täielikult rakendada oma autode potentsiaali. VIPide kosmosereisi teemast inspireeritud salongiga Resonance on varustatud samaväärselt täiustatud hübriid-elektrimootoriga, mis pakub ülitõhusa sooritusvõime ja madala heitetaseme kombinatsiooni.

Juke Nismo

Nissan Juke Nismos on ühendatud uuenduslik vaim ja sõidurõõm, mistõttu on Nismo üks tuntumaid nimesid nii mootorispordis kui ka kogu autotööstuses. Juke Nismoga, mis on esimene Nismo Euroopas, oncrossover'ite turule jõudnud taskukohase ja kättesaadava jõudlusega sõiduk, mis tugevdab Nissani kui uuendaja mainet selles pidevalt arenevas sektoris.

Jõulise kujunduse ja võidusõidust inspireeritud detailide poolest eristuv Juke Nismo on varustatud 1,6-liitrise 200hj DIG-T turbomootoriga, milles on ühendatud erk jõudlus ja väikesed kasutuskulud.

370Z Nismo

Juke Nismo jälgedes liikuv uus 370Z Nismo kinnitab Nissani pühendumist pakkuda Euroopa ostjatele laia ja kõikehõlmavat Nismo tavaautode valikut.

Uus ja põnev 370Z Nismo, mille esmaesitlus toimub Genfi autonäitusel, on varustatud palju kiidetud kuuesilindrilise jõuallika modifitseeritud versiooniga, millel on suurem võimsus ja pöördemoment. Ka veermikku on muudetud, et pakkuda veelgi põnevamat sõidukogemust. Uus väljalaskesüsteem tagab, et seni kiireima 370Zi hääl on sama põnev kui tema välimus.

2013.mudeliaasta GT-R

Erksamate tööomaduste, suurtel kiirustel parema stabiilsuse ja tundlikuma juhitavusega 2013.mudeliaasta GT-R tõstab suure jõudlusega liikuvuse uuele tasandile. Nissani edukatest võidusõiduautodest inspireeritud ja lähtutud uusima GT-Ri juures on tehtud mitmeid väiksemaid täiustusi, sh on paigaldatud uued pihustid kütuse täpsemaks etteandeks, uus turboreduktsiooniklapp paindlikkuse suurendamiseks ja täiustatud vedrustussüsteem.

Tänu nendele konstruktsioonilistele täiustustele kiirendab 2013.mudeliaasta GT-R sajani vaid 2,7 sekundiga, mis on 2012.mudeliaasta sõidukist 0,1sekundit kiirem.

Juke n-tec

Palju kiidusõnu pälvinud Juke'i mudelivalik laieneb taas: seekord teeb oma debüüdi uus n-tec. Uuenduslikuma tehnoloogia ja efektsema kujundusega n-tec on uusim, täiustatud variant mudelist, mis muutub üha tugevamaks. Tehniliste tippsaavutuste hulka kuuluvad täiustatud Nissan Connecti süsteem, milles on ühendatud Google'i Send-To-Cari tehnoloogia ja võimalus edastada autosse marsruudid teekonna paremaks planeerimiseks. Lisaks pakub uus süsteem täielikku juurdepääsu Google'i huvipunktide andmebaasile. Varustuse hulka kuulub ka selgem navigatsioonikaart koos suurema, 5,8-tollise ekraaniga.