NISSAN KINNITAB, ET TOOB PEAGI VÄLJA UUE ÜLIVÕIMSA GT-R NISMO / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN KINNITAB, ET TOOB PEAGI VÄLJA UUE ÜLIVÕIMSA GT-R NISMO

  • Tavateedele mõeldud uus Nismo, mis lisandub mudelitele Juke Nismo ja 370Z Nismo, on Nissani sportautode tuntud lipulaeva GT-R Nismo võimsam versioon.
  • Nismo lähtub selle ideaalse GT-Ri sõiduauto loomisel oma laialdastest kogemustest GT-Ri võidusõiduautodega.

Nissan Motor Co., Ltd andis teada, et autofirma rahvusvaheline sportautode ja motospordi haru Nismo töötab tõepoolest välja populaarse Nissan GT-Ri uut ja võimsamat tavaversiooni. GT-R Nismo on kolmas mudel, mis lisandub Nissani sportautode Nismo-perre. Viimane on kantud Nissani soovist lisada oma valikusse seeria meelierutavaid ja uuenduslikke sportautosid.

„Oleks mõeldamatu tulla välja valiku Nismo tavaautodega, mille hulgast puuduks GT-Ri mudel," märkis Nissani tegevdirektor Carlos Ghosn. „Uus tavateedele mõeldud GT-R on rahvusvaheline superauto ning GT-Ri võidusõidurajal ette näidatud tulemused annavad aimu Nismo meeskonna pühendumusest ja andest. GT-R Nismo on üks väga eriline auto ja ma ei jõua ära oodata, millal saan selle rooli istuda."

GT-R on kogu maailmas hästi tuntud nii miljonite automängufännide - tänu Sony arvutimängude sarjale Gran Turismo®- kui ka motospordisõprade seas, kes teavad kindlasti alates 1969. aastast võidusõiduradadel suurt edu saavutanud mudelit Skyline, samuti on see korduvalt pälvinud juhtivate autoajakirjade kiiduavaldusi. Kõike seda arvestades ei ole üllatav, et GT-R on saavutanud kultusauto staatuse.

Nissani 2013. aasta GT-Ri standardväljalaset iseloomustavad kujunduslikud ja tehnilised uuendused ja täiendused, mille tegemisel lähtuti eelmise aasta 24tunnisel Nürburgringi võidusõidul ning GT-Ri jaoks väga edukatel Super GT ja Global GT sarja sõitudel kogutud tagasisidest. Selle tulemusena on auto märkimisväärselt suurema jõudlusega, suurel kiirusel sõites palju stabiilsem ja sõidukvaliteet on tunduvalt parem.

Uus GT-R Nismo, mis on praegu veel arendusetapis, saab Nissani sportautode Nismo-pere esindusmudeliks. Nii sportlikum kui ka standardmudel on Nissani GT-Ri esindustes saadaval alates järgmisest aastast.

Auto täpsed tehnilised näitajad ja sõiduomadused avalikustatakse hiljem.

NISMO olemus

Kõigi Nismo tavaautode ühisjoonena tõuseb esile soov panna rõhku autosõidu kvaliteedile, funktsionaalsusele ja tõhususele, mille taga seisavad Nismo eripärane väljanägemine ning sportlikud ja jõulised sõiduomadused ja -stiil.

Tänu sellele, et Nissani uue, tavateedele mõeldud sportautode sarja Nismo mudelid valmivad samadel tootmisliinidel kui standardväljalasked ning et nende väljatöötamisel lähtutakse aastakümnete jooksul kogunenud teadmistest võidusõitmise ja tuunimise kohta, on nende autode jõudlust suurendavad uuendused omavahel täiuslikus kooskõlas.

Kõik Nismo meeskonna tehtud täiustused suurendavad autode funktsionaalsust ning parandavad nende sõiduaegset jõudlust ja mõjukust.

Nismo olemus tugineb eelkõige hindamatule motospordipärandile ja julgele insener-tehnilisele käsitlusviisile. Sellest annavad aimu kõigi uute Nismo mudelite tõhus sooritusvõime, kättesaadav ja eesrindlik tehnoloogia ning silmapaistev ja nutikas disain, milles kõigis peegeldub Nissani eesmärk liikuda elevust tekitavate uuenduste kursil.