NISSAN ALUSTAB SUURBRITANNIAS SUNDERLANDI TEHASES UUE TÄIUSTATUD TÄISELEKTRILISE NISSAN LEAFI TOOTMIST / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN ALUSTAB SUURBRITANNIAS SUNDERLANDI TEHASES UUE TÄIUSTATUD TÄISELEKTRILISE NISSAN LEAFI TOOTMIST

  • Nissani Sunderlandi tehases hakatakse tootma täiselektrilist LEAFi.
  • Täiustatud mudeli juures on tehtud üle saja uuenduse, selle sõiduulatus on pikem ja laadimine kiirem.
  • Akude ja LEAFide tootmise alustamiseks investeeriti Suurbritanniasse 420 miljonit naela.
  • Tootmise alustamine loob Suurbritannia autotööstuses enam kui 2000 uut töökohta.
  • Suurbritannia valitsus avaldas tänu jätkuva toetuse ja investeeringute eest.

Nissan tähistas möödunud neljapäeval uue julge ajastu algust Euroopa autotööstuses: täiustatud täiselektrilise Nissan LEAFi tootmine sai ametliku alguse.

Uusi Nissan LEAFe, mille juures on tehtud üle saja uuenduse, toodetakse nüüd ettevõtte Sunderlandi tehases, mis on püstitanud mitmeid rekordeid. Mudelid on varustatud täiustatud liitiumioonakudega, mida valmistatakse samuti Suurbritannias, Nissani uues akutehases.

 

 

Tänu Nissani lakkamatule uuendustegevusele on maailma enim müüdud elektrisõiduk veel paremaks muutunud. Uue, 2013. aasta LEAFi juures on tehtud üle saja uuenduse eesmärgiga muuta Nissani heitmevaba tehnoloogia kättesaadavaks veel rohkematele Euroopa sõidukijuhtidele. Mudeli sõiduulatus on kasvanud 199 kilomeetrini ning selle laadimisaeg on esimese põlvkonna LEAFiga võrreldes poole lühem.

Suurbritannia peaminister David Cameron lausus: „Nissani rekordiline möödunud aasta tähendas suurt edu kogu Suurbritannia autotööstuse jaoks üldiselt, näidates, et meie autotööstus saab üleilmses konkurentsis väga hästi hakkama. Tervitan soojalt uue elektrilise LEAFi tootmise käivitamist ja akutehase rajamist Sunderlandis. Valitsuse poolt toetatud 420 miljoni naelane investeering loob meie autosektorisse üle 2000 töökoha, millest enam kui 500 on seotud Nissani Sunderlandi tehasega. See on suureks abiks piirkonnas elavatele inimestele, kes soovivad kõvasti tööd teha ja elujärge parandada. Valitsus on lubanud investeerida 400 miljonit naela, et muuta Suurbritannia väikese CO2-heitega sõidukite juhtivaks turuks."

Ajalooline sündmus langeb kokku teisegi olulise tähtpäevaga. Nimelt valmis 1986. aastal avatud Nissani Sunderlandi tehases hiljuti seitsmemiljones sõiduk. Möödunud aastal toodeti seal 510572 sõidukit. Sellega seoses sai Sunderlandist esimene Suurbritannia autotehas, kus aastaga on toodetud üle poole miljoni sõiduki.

Nissani täitevasepresident Andy Palmer tähistas elektrisõidukite tootmise ametlikku algust tehases koos 6100 töötajaga. „Tänane sündmus näitab järjekordselt, millise pühendumusega Nissan suhtub heitmevabade transpordivahendite arendamisse. Uus Nissan LEAF on meie senistest mudelitest kõige kõrgtehnoloogilisem ning selle aku on samuti toodetud kohapeal, Sunderlandis."

„Me ei oleks jõudnud nii kaugele toetuse ja pühendumuseta, mida on näidanud üles kogu Euroopa valitsused - eriti Briti valitsus, kes toetab autotööstust elektrisõidukite tootmisel ja laadimistaristu väljaarendamisel igati. Sooviksin siinkohal veel kord tänada meie arvukaid partnereid, kes usuvad siiralt heitmevabasse transporti."

Kaks aastat tagasi turule jõudnud Nissan LEAFi on praeguseks üle maailma müüdud enam kui 55000. Tänane sündmus tähistab Nissani jaoks uut põnevat verstaposti. Nüüdsest valmistatakse Nissan LEAFi kolmes kohas: Suurbritannias Sunderlandis, USAs Tennessee osariigis Smyrnas ja Jaapanis Oppamas.

Uus LEAF pakub ainulaadseid sõiduelamusi. Valikusse on lisandunud kolm uut varustustaset, sõiduk on saanud uue salongiviimistluse, varustuses on Nissani täisvaatemonitor ning sõidukil on uus, Euroopa teede jaoks kohandatud vedrustus. Uus Nissan LEAF on Euroopas ainuke teise põlvkonna heitmevaba sõiduk ja see jõuab turule enne, kui enamik autotootjaid oma esimesegi elektrisõiduki tootmisvalmis on saanud.

Uus LEAF, mis valmib samal tootmisliinil, kus menukas Nissan Qashqaigi, on Nissani kui üleilmse heitmevaba tehnoloogia eestvedaja jaoks oluline samm. Kõigest 12 kuuga on Nissan kasvatanud LEAFi müüvate esinduste arvu 200-lt 1400-ni ning laadimispunktide arv üle Euroopa on kasvanud 12000-lt enam kui 20000-ni. See tõestab, et elektrisõidukid muutuvad tarbija jaoks üha ahvatlevamaks.

Arvukate auhindadega pärjatud Nissan LEAF oli 2012. aastal Norras populaarsuselt 13. sõiduauto, mida müüdi aastaga 2298 eksemplari. Veebruaris 2013 oli Nissan LEAF tõusnud samas pingereas juba viiendale kohale. Alates 2011. aasta oktoobrist, mil LEAF turule jõudis, on seda akutoitel elektriautot müüdud Norras enam kui 3300 tükki.