UUS NISSAN LEAF VIIB EUROOPA SÕIDUKIJUHID HEITMEVABA TRANSPORDI MAAILMA / AUTOSPIRIT / Uudised

UUS NISSAN LEAF VIIB EUROOPA SÕIDUKIJUHID HEITMEVABA TRANSPORDI MAAILMA

  • Uue Nissan LEAFi juures on tehtud üle saja muudatuse, paljud neist spetsiaalselt põhjamaade sõidukijuhtide vajadusi silmas pidades.
  • Uus Nissan LEAF valmib Suurbritannias Sunderlandis: Euroopas toodetud mudel vastab paremini Euroopa oludele, kus keskmised kiirused on suuremad ja kus on palju väga erineva kvaliteediga teid, millega sõidukid peavad toime tulema.
  • LEAFi omamine muutub järjest mugavamaks: üha rohkem tekib müügiesindusi, üha rohkem rajatakse laadimispunkte, olulisemate linnade vahele rajatakse üha enam kiirlaadimiskoridore.
  • LEAFi-omanikud on koondunud aktiivsetesse internetifoorumitesse: kõige enam on oma Nissaniga rahul just nemad.
  • Norra on Euroopa juhtiv elektrisõidukite turg.

 

 

Uus Euroopas toodetav täiustatud Nissan LEAF, mille juures on arvestatud põhjamaiste eripäradega

Uue Nissan LEAFi juures on tehtud üle saja muudatuse, millest mõned on suuremad, mõned pisemad. Üks on aga selge: tänu nendele on LEAF nüüd veel parem. Uuel LEAFil on suurem sõiduulatus, mahukam pakiruum, mugavam ja avaram salong ning mudel pakub rohkem valikuvõimalusi.

Mõned muudatused on tehtud esimestelt LEAFi-omanikelt - agaralt heitmevabu tehnoloogiaid katsetavatelt entusiastidelt - saadud tagasiside põhjal. Lisaks tehnilistele muudatustele muutub ka tootmine veel globaalsemaks. Kui esialgu valmistati Nissan LEAFe ainult Jaapanis, siis uut mudelit toodetakse ka Euroopas ja Põhja-Ameerikas.

Tänu kiirlaadimisvõrgustike kiirele kasvule on nii Aasias, Euroopas kui ka Põhja-Ameerikas tekkinud suuremate linnade vahele laadimiskoridorid, mis võimaldavad Nissan LEAFiga ka pikemaid reise ette võtta. Põhjamaades teeb Nissan Soomes, Rootsis ja Norras koostööd Fortumiga. Kokku on praeguseks paigaldatud umbes 50 kiirlaadimisjaama.

LEAFi uuendatud versiooni juures on tehtud arvukalt kasulikke muudatusi. Nii näiteks on täiustatud kütte- ja kliimaseadme juhtimist, laiendatud nutitelefoni ühildamisvõimalusi ja parandatud häältuvastuse funktsiooni, samuti saab nüüd pärida reaalajas infot lähimate laadimispunktide kohta. Süsteemi on lisandunud üheksa töökeelt, sealhulgas taani, rootsi, soome ja norra.

Põhjamaistesse oludesse mõeldud Nissan LEAFidel ehk kõigil LEAFidel, mida müüakse Norras, Rootsis, Soomes, Taanis ja Balti riikides, on jätkuvalt standardvarustuses akusoojendus, esitulede pesurid, soojendusega rool ning esi- ja tagaistmete soojendus.

LEAFi valmistatakse nüüd Euroopas ja LEAFi omamine on lihtsam kui kunagi varem

Nissani Sunderlandi tehases toodetavate mudelite loetellu lisandub Nissan LEAF.Alates märtsist toodetakse uut LEAFi ka Euroopas, Nissani Sunderlandi tehases Suurbritannias. Põhjamaades ja Balti riikides jõuab uus versioon müügile 2013. aasta juunis. LEAF valmib tehase esimesel tootmisliinil koos edukate mudelitega Qashqai ja Qashqai+2. Tehase teisel tootmisliinil valmistatakse mudeleid Juke ja Note.

NMUK asepresidentKevin Fitzpatrickon Sunderlandi tehases toimunud muudatuste üle uhke: „LEAFi tootmise käivitamine Sunderlandis on väga oluline verstapost nii Nissani jaoks tervikuna kui ka tehase jaoks. Meie insenerid on teinud kõvasti tööd ning võtnud kasutusele hulga suurepäraseid lahendusi, mis võimaldavad ehitada sisepõlemismootoritega sõidukite tootmisliinil ka elektrisõidukeid, säilitades samas suure tootlikkuse ja hea kvaliteedi."

LEAFi omamine muutub järjest mugavamaks: üha rohkem tekib müügiesindusi, üha rohkem rajatakse laadimispunkte ning olulisemate linnade vahele rajatakse üha enam kiirlaadimiskoridore. Viimase 12 kuuga on Nissan LEAFi müüvate esinduste arv Euroopas peaaegu kümnekordistunud ning CHAdeMO standardile vastavate kiirlaadimisjaamade arv kolmekordistunud.

LEAFi-omanikud on internetis väga aktiivsed ja oma sõidukiga rahul

Nissan LEAFi omanikud toetavad häälekalt heitmevabu transpordilahendusi ja on internetis väga aktiivsed. Mõned uuendused Nissan LEAFi juures on tehtud just omanikelt saadud tagasiside põhjal.

Omanikud annavad internetifoorumites igasugust tagasisidet ja sellest selgub, et nad on oma LEAFiga enam kui rahul: selle mudeli kliendirahulolu määr on tervelt 93% ehk kõrgem kui ühelgi teisel Nissani mudelil.

Nissan on saanud omanikega isiklikult suheldes ja näost näkku vesteldes hulgaliselt tagasisidet, kuid andmeid on kogutud ka sõiduki tipptasemel Carwingsi telemaatika tehnoloogia kaudu. Carwings pakub sõidukiomanikule võimalust oma sõidukit nutitelefoni kaudu eemalt juhtida - näiteks lülitada sisse salongi eelsoojendus või alustada aku laadimist. Carwings salvestab kõik need andmed, nagu ka informatsiooni laadimise ja kasutusmustrite ning teekondade kestuse ja pikkuse kohta.

Nissan LEAFi müük Norras õitseb

Palju auhindu saanud Nissan LEAF oli 2012. aastal Norra enim müüdud sõiduautode pingereas 2298 sõidukiga 13. kohal. Märtsis 2013 oli LEAF Norras müüginumbrite poolest kuues mudel.

Alates oktoobrist 2011, mil LEAF Norras turule jõudis, on seda aku jõul liikuvat elektrisõidukit müüdud seal üle 3500 eksemplari. Möödunud aastal oli LEAF Norras menukuselt teine Nissan, jäädes müüginumbrilt Qashqaile alla vaid 599 sõidukiga. Aastal 2012 hõivasNissan LEAF kogu Norra turust 1,7% ning märtsist 2013 oli see näitaja kasvanud 2,5%-ni.

Norras, nagu ka teistes põhjamaades Rootsis, Soomes ja Taanis kiirlaadijate võrgustik üha kasvab, võimaldades elektrisõidukitega ka pikemaid reise ette võtta. Kiirlaadijad, mis suudavad täita tühjenenud aku 80% ulatuses kõigest poole tunniga, on paigaldatud paljudesse parklatesse ja samuti ostukeskuste juurde.

LEAF on Nissani elektrisõidukite programmis alles esimene pääsuke

Maailma enim müüdud elektrisõiduk Nissan LEAF on Nissani positsiooni maailma juhtiva heitmevaba tehnoloogia arendajana veelgi kindlustanud. See on aga alles Nissani ulatusliku elektrisõidukite programmi algus. Peagi jõuavad LEAFi tuules turule paljud uued elektrisõidukid, nagu e-NV200, e-NV200 takso ja kompaktne luksuslik elektrisõiduk Infinitilt.