NISSANI MURRANGULISED ALALISVOOLU-KIIRLAADIJAD JÕUAVAD EUROOPASSE / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSANI MURRANGULISED ALALISVOOLU-KIIRLAADIJAD JÕUAVAD EUROOPASSE

Nissan teatas, et esimesed ettevõtte enda toodetavad murrangulised alalisvoolu-kiirlaadijad jõudsid Euroopasse ning need paigaldatakse üle Euroopa võtmetähtsusega kohtadesse. Kokku tarnib Nissan Euroopasse tasuta 400 kiirlaadijat. Neljasajavoldise alalisvooluga laadijad võimaldavad täita Nissan LEAFi ja teiste ChadeMo'ga ühilduvate elektrisõidukite aku kõigest poole tunniga 80% ulatuses. Laadija on Nissani enda välja arendatud ja patenteeritud ning sel on kõigis Euroopa riikides kehtiv CE-märgis ja TÜVi sertifikaat.

Nissani uued kiirlaadijad võimaldavad ühilduvate elektrisõidukite omanikel võtta ette tunduvalt pikemaid reise ja katta oluliselt suuremaid vahemaid. Nissani laadijad paigaldatakse võtmetähtsusega kohtadesse: põhimaanteede äärde, lennujaamadesse ja kaubanduskeskuste parklatesse. Elektrisõidukite omanikele suuremat liikumisvabadust võimaldavate riiklike laadimisvõrkude kiirema arendamise huvides tarnib Nissan esimesed kiirlaadijad tasuta.

Projekti tulemusena tekib mitu heitmevaba transporti võimaldavat marsruuti. Nii näiteks saavad Nissan LEAFi omanikud tulevikus probleemideta Prantsusmaa pealinna Pariisi ja Hollandi suurima linna Amsterdami vahet sõita. Nissani partnerfirmad, kes on nõustunud innovaatilist uut süsteemi litsentsi alusel müüma või tootma, hakkavad laadimisvõrku laadijaid paigaldades laiendama. Nissani äripartnerid paigaldavad järgmise kahe aasta jooksul tuhandeid laadijaid, mille tulemusena niigi kiiresti kasvav elektrisõidukite laadimisvõrk laieneb veelgi.

Uued seadmed on poole väiksemad ja odavamad (nende hind algab vähem kui 10000 eurost) kui kiirlaadija varasemad versioonid, tänu millele on operaatorfirmadel neid nii lihtsam kui ka soodsam paigaldada. Laadijate väljatöötamise projekt on osa Nissani proaktiivsest lähenemisest elektrisõidukite turule: Nissan tahab teha heitmevabad transpordivahendid kättesaadavaks suuremale hulgale Euroopa tarbijatele. Nagu Nissani Euroopa müügi- ja turundusosakonna vanemasepresident Paul Willcox kinnitas: „See on väga oluline esimene samm üleeuroopalise kiirlaadimisvõrgu loomise suunas. Kiirlaadimisvõrk muudab elektrisõiduki palju rohkemate inimeste jaoks arvestatavaks alternatiiviks. Rajame infrastruktuuri, mida ei saa kasutada mitte ainult Nissan LEAFi, vaid kõigi ChadeMo'ga ühilduvate sõidukite omanikud. Need laadijad ühilduvad samuti meie alliansipartneri Renault' 43kW vahelduvvoolu-laadimissüsteemiga, mistõttu võrku saab tulevikus paindlikult laiendada." Ta jätkas: „Nissani eesmärk on kõrvaldada takistused, mis ei lase elektrisõidukitele üle minna, mitte oodata, et teised selle ära teevad. Usume, et selline holistlik käsitlusviis on meie Euroopa elektrisõidukite programmi edasise edu pant."