Algas Nissan LEAFide üleandmine Eesti klientidele / AUTOSPIRIT / Uudised

Algas Nissan LEAFide üleandmine Eesti klientidele

Vaid mõni nädal pärast täiselektrilise Nissan LEAFi müügi alustamist Eestis on esimesed autod esimestele tellijatele juba üle antud. Üks meie klientidest, kes esitas esimeste hulgas oma LEAFi tellimuse ja taotluse ELMO projekti kuni 18 000 euro suuruse toetuse saamiseks, on ettevõte nimega ABB.

ABB valis Nissan LEAFi, sest neil oli võimalus teha sellega proovisõit juba selle aasta märtsis. „Lõpuks on olemas elektriauto, millel on väga head tehnilised näitajad, mis on mugav ja eeskujulike omadustega! Selline oli minu esimene reaktsioon. Selle auto puhul on Nissan kõik väga hästi läbi mõelnud," ütles ABB Tööstusautomaatika Äriüksuse juht Mart Tuuling.

„LEAF osutus Nissani jaoks väga edukaks müügiartikliks juba alates üleilmse müügi alustamisest eelmisel aastal. Alates aprillist, selle mudeli müügile jõudmisest Eestis, oleme saanud siinsetelt klientidelt palju päringuid, mistõttu on meil hea meel teatada, et lisaks Tallinnale jõuab see mudel ka mujal Eestis müügile 2012.aasta lõpuks," ütles Nissan Nordic Europe OY Balti riikide turundusjuht Henri Daum.

ABB on üks esimestest Eesti ettevõtetest, kes soetas omale Nissan LEAFi. ABB võitis hanke Euroopa suurima elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajamiseks Eestisse. Jõuseadmete ja automatiseerimistehnoloogia valdkonnas juhtpositsiooni hoidev ABB võimaldab oma tootevalikuga üld- ja tööstusklientidel tõhustada tegevust ning samas vähendada sellest tulenevat keskkonnamõju.

Nissan LEAFi müüakse Fakto Auto esinduses Tallinnas. Nissan plaanib peagi laiendada LEAFi edasimüüjate võrku Eestis, et LEAF oleks kättesaadav kõigile siinsetele elektriauto huvilistele.