NISSAN INVITATION - KUTSE KÕIGILE / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN INVITATION - KUTSE KÕIGILE

- Uus dünaamiline ideeauto, mis lausa pakatab tehnilistest uuendustest, tutvustab ettevõtte nägemust tulevastest B-klassi peavoolu sõidukitest -

 

Lühipilgul

 

  • l Ideeauto INVITATION annab järjekordselt tunnistust sellest, kui suurt tähelepanu pöörab Nissan väikeautode klassile.
  • l INVITATION saab aluseks Nissani uuele kompaktsele luukpärale, mis kuulub samasse klassi Micra ja Juke'iga.
  • l Uus ideeauto on dünaamilise disaini, rikkaliku varustuse ja tasakaalukate sõiduomadustega ning on suunatud rafineeritud maitsega Euroopa tarbijatele.
  • l Sõiduki juures on kasutatud täiustatud ohutussüsteeme ning tõhusaid kütusekulu ja heitmete hulka vähendavaid lahendusi.

 

Nissan avaldas hiljuti esimesed andmed pead pöörama sundiva ideeauto kohta, mille põhjal viiakse seeriatootmisse uus luukpära. Tegemist on Nissani järgmise põlvkonna väikeautoga, mis kuulub sarnaselt linnaautoga Micra ja uuenduslikucrossover'iga JUKE B-klassi.

 

Dünaamiline ideeauto, mis kannab nime INVITATION ning mis tuuakse esimest korda avalikkuse ette 8.-18.märtsini toimuval Genfi autonäitusel, annab esmase ettekujutuse tulevasest uuenduslikust ja meelierutavast seeriaautost, mis jõuab Euroopa turule 2013.aastal.

 

Dünaamiline disain

INVITATION rikastab peavoolu turgu meelierutava energilise disaini, värske stiili ja uuenduslikkusega. Puhas voolav siluett vihjab dünaamilisele võimekusele ning demonstreerib esmaklassilist aerodünaamikat ja tõhusust.

 

Külgvaates annab tooni eripärane pehme dünaamiline joon, mida Nissani töötajad kutsuvad isekeskissquash line'iks. See lisab energilist liikuvust sõiduki profiilile, kus annavad tooni eripärased tahutud esi- ja tagatiivad. Kokkuvõttes jätab INVITATION väga enesekindla mulje.

 

Praktiline moodne salong on mõnusalt avatud ja mõjub väga värskendavalt, pakkudes muljetavaldavat kvaliteeti ja kasulikke tehnilisi lahendusi.

 

Tootestrateegia ja tooteplaneerimise osakonna asedirektor François Bancon lausus: „Nimi INVITATION (eesti keeles „kutse"), mille oleme sellele ideeautole andnud, kõneleb ise enda eest... see on väikeauto, mis mõjub tõeliselt kutsuvalt.

 

Mudelil on sensuaalne välisdisain ning ruumikas ja mugav salong. Tänu nutikale paigutusele on sõiduk väikestest üldmõõtmetest hoolimata mõnusalt avar. See on Nissani kutse tarbijatele tulla avastama kompaktsete luukpärade maailma."

 

 

Oma klassi parimad sõiduomadused ja keskkonnasäästlikkus

Tänu tipptasemel mootorile, Nissani tunnustatud kergele veermikule ja aerodünaamilisele kerele on INVITATION oma klassi kõige ökonoomsem ja heitmete koguse poolest keskkonnahoidlikum mudel. Tippversiooni CO2heitkogus jääb Nissani plaanide järgi üliväikeseks - alla 100g/km - ning ka kõik ülejäänud versioonid saavad olema Nissani Pure Drive'i märgi väärilised.

 

Samal ajal on INVITATION väga dünaamiliste sõiduomaduste ja suurepärase juhitavusega, pakkudes konkurentsi oma klassi tippmudelitele.

 

Täiustatud ohutussüsteemid

INVITATION on midagi enamat kui lihtsalt lõbus ja kokkuhoidlik sõiduvahend. Ideeauto varustusse kuulub terve hulk B-klassi sõidukites seninägematuid tehnilisi lahendusi, mis aitavad tagada, et auto oleks võimalikult ohutu.

 

Erilist märkimist väärib Nissani täiustatud täisvaatemonitor (AVM), mida varem ei ole B-klassi sõidukite juures kasutatud ning mis muudab tagurdamise ja täpse parkimise enneolematult pingevabaks. Lisaks on INVITATIONi juures rakendatud Nissani nn turvakilbi tehnoloogiaid, mis on sõidukeskkonnaga vastastikmõjus ning hoiavad juhti sõiduki ümber toimuvaga täpselt kursis.

 

 

Kokkuvõte

INVITATION on energilise välisdisaini, läbimõeldud interjööri ja tipptasemel ohutussüsteemidega mudel, millel on küll oma klassi väikseimad heitkogused ja kütusekulu, kuid äärmiselt dünaamilised sõiduomadused. Samuti on see on hea näide, et Nissan püüab pakkuda tarbijatele võimalikult innovaatilisi ja meelierutavaid sõidukeid olenemata sellest, mis tüüpi autot nad otsivad.

 

Kontakt:

Mindaugas Plukys
Communications Manager Balti riikide

Nissan Nordic Europe Oy
Laisves Ave. 1, LT-03150 Vilnius
Leedu
Tel: +370-5-2653299
mplukys@nissan-europe.com


Taina Erkkilä
Communications Director Nissan Nordic Europe Oy
Tel: +358 (0) 10 770 5311
terkkila@nissan-europe.com