NISSAN ALUSTAB 100% ELEKTRI JÕUL LIIKUVA NISSAN LEAFI MÜÜKI EESTIS / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN ALUSTAB 100% ELEKTRI JÕUL LIIKUVA NISSAN LEAFI MÜÜKI EESTIS

Nissan LEAF on jõudnud Eestisse. Auto müük algab 2012, aasta aprillis. Eestist saab pärast valitsusepoolse jõulise toetuspaketi väljakuulutamist esimene Balti riik, kus Nissan LEAF müügile jõuab.

 

Seoses elektriauto ja kodulaadija ostu toetusprogrammi käivitumisega ning ulatusliku kiirlaadimisjaamade võrgu ehituse alustamisega Eestis otsustas Nissan hakata auhindadega pärjatud elektrisõidukit Nissan LEAF müüma Eestis plaanitust tunduvalt varem.

 

Et propageerida eraisikuid ja teisi kliente elektriautosid kasutama, pakub Eesti riik elektriauto soetajale toetusi. Tarbijad võivad taotleda toetust kuni 50% elektriauto hinnast auto soetamiseks või liisingu esmase sissemaksu tasumiseks, kuid mitte üle 18 000 euro. Toetustaotlusi saab esitada kuni 30. novembrini 2012 või kuni toetusprogrammi lõppemiseni.

 

„Eesti valitsus soovib tagada, et elektriauto kasutamine on Eestis sama mugav ja ohutu kui ükskõik millise teise auto kasutamine," lausus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tehnoloogia ja innovatsiooni talituse juhataja Jarmo Tuisk. „Selleks ehitatakse üleriigiline uuenduslik kiirlaadimisjaamade võrk."

 

„Meil oli heameel kuulda, et Eesti valitsus on teatanud plaanist toetada täiesti heitevaba transporti." lausus Nissan Nordic Europe'i tegevdirektor Jacek Gorski. „Nissan LEAF on ideaalne auto Eesti turule, ta mõjub ahvatlevalt paljudel tasanditel ja on juba pälvinud märkimisväärselt palju huvi võimalikelt klientidelt".

 

Eesti valitsuse plaan näeb ette kiirlaadimisjaamade rajamise kõigisse enam kui 5000 elanikuga asulatesse. Põhimaanteedele paigaldatakse kiirlaadijad iga 50 kilomeetri tagant - selle tulemusena sünnib Euroopa seni tihedaim kiirlaadimisjaamade võrk. 2012. aasta lõpuks paigaldatakse umbes 200 kiirlaadijat. Nendest 60-70 paigaldatakse põhimaanteedele, kusjuures kahe laadija vahemaa ei ole kusagil rohkem kui 40-60 km. Ülejäänud 115-125 kiirlaadijat paigaldatakse linnadesse, sadamatesse ja piiripunktidesse. Investeeringuid elektritransporti rahastab ekspordikrediidi agentuur KredEx rohelise investeerimisskeemi (Green Investment Scheme) kaudu osana riiklikust valitsuse plaanist vähendada süsinikdioksiidi heitkoguseid.

 

LEAF on voolujooneline viieukseline esiveoline luukpära, mida käitab kompaktne elektrimootor. Elektrimootori võimsus on 80kW, pöördemoment 280 Nm ja tippkiirus 145 km/h. Ühe laadimisega saab sõita 175km (New European Driving Cycle'i järgi tehtud katse andmetel), mis teeb LEAFist atraktiivse ja praktilise linnaauto. Külma ilmaga võib sõiduulatus salongi küttesüsteemide kasutamise tõttu väiksem olla. Tühja aku täielikuks laadimiseks kulub 16 A kodulaadijaga 8 tundi. Kiirlaadijaga kulub optimaalsetes tingimustes tühja aku 80% laetuse saavutamiseks umbes 30 minutit. Eestis kujunevad sõiduki jooksvad kulud hinnanguliselt võrreldavaks sõidukiga, mis tarvitab 1 liitri bensiini 100 km kohta.

 

Nissan LEAF saavutas Euro NCAPi katses maksimaalsed viis tärni, mis teeb temast Euroopa ühe kõige turvalisema auto ning senini ainsa elektrisõiduki, mis on pälvinud mainitud ohutuskatses maksimumhinde. Nissan LEAF on samuti saavutanud nii ülemaailmses kui ka Euroopa konkurentsis tiitli „Aasta auto 2011".


Kui tunnete heitevaba 100% elektrilise Nissan LEAFi vastu lähemalt huvi, siis külastage Nissani veebilehte aadressilwww.nissan.ee, kust leiate selle teedrajava mudeli kohta üksikasjalikumat teavet. Sisse logides saate tellida endale Nissan LEAFi kohta uusimaid uudiseid.

# # #

Nissan LEAFi fotod ja videod leiate aadressilthttp://www.newsroom.nissan-europe.com/ee.

Nissan Nordic Europe'i kohta
Nissan Nordic Europe vastutab Nissan Motor Co., Ltd. sõidukite impordi ja turustamise eest Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Eestis, Lätis ja Leedus. Ettevõttel on umbes 170 töötajat ning selle peakontor asub Soomes Espoos.

Nissani kohta

Nissan Motor Co., Ltd. on Jaapani suuruselt teine autotootja, mille peakorter asub Jaapanis Yokohamas. Nissan on partner Renault'-Nissani Liidus. Nissan, kellel on üle maailma enam kui 248000 töötajat, tootis 2010. aastal üle 4,1 miljoni sõiduki ning ettevõtte müügitulu oli 8,77 triljonit jeeni (102,37 miljardit USA dollarit). Nissan on pühendunud põnevatele uudistoodetele ning pakub seepärast Nissani ja Infiniti kaubamärkide all tervelt 64 väga erinevat sõidukimudelit. Heitevabade transpordilahenduste teerajaja Nissan tegi Nissan LEAFiga ajalugu: see on esimene taskukohane seeriatootmisse jõudnud 100% elektrisõiduk, mis on võitnud arvukalt rahvusvahelisi tiitleid, sealhulgas 2011. aasta „Euroopa aasta auto" ja 2011. aasta „Maailma aasta auto" tiitli.

 

Kontaktandmed:

Mindaugas PLUKYS
Avalike suhete juht, Nissan Nordic Europe OY, Balti riigid
Laisves pr. 1, LT-03150 Vilnius
Leedu
Tel +370 614 363 55

http://mailto:mplukys@nissan-europe.com

 

Taina Erkkilä
Avalike suhete direktor, Nissan Nordic Europe OY
Tel +358 (0)10 770 5311
terkkila@nissan-europe.com