NISSAN SAAVUTAS VEEBRUARIS EUROOPAS KÕIGI AEGADE SUURIMA TURUOSA / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN SAAVUTAS VEEBRUARIS EUROOPAS KÕIGI AEGADE SUURIMA TURUOSA

Rekordiliselt eduka 2011.aasta järel on Nissan 2012.aastat alustanud veel edukamalt. Täna teatas ettevõte, et saavutas veebruaris Euroopas läbi aegade suurima turuosa. Kuigi autoturu kogumaht vähenes veebruaris 4%, kasvasid Nissani müüginumbrid 5,5% võrra 56733 sõidukini. Tänu sellele suurenes ettevõtte turuosa Euroopas 4,1%-ni.

 

Häid müügitulemusi aitas tagada Nissani jätkuv juhtpositsioon menukascrossover'ite segmendis. Suurbritannias toodetavad Qashqai ja Juke moodustasid koos Muranoga kuu koguläbimüügist 55%.

 

Nissan esitles Genfi autonäitusel uudset ja pilkupüüdvat ideeautot Hi-Cross HEV- oma ettekujutust uue põlvkonna sõidukist, mis võib tulevikus ettevõttecrossover'ite valikut veelgi laiendada.

 

Üks edukaimaid turge oli veebruaris Venemaa, kus müüginumbrid kasvasid 37% ja uue omaniku leidis üle 15000 uue Nissani. Nissani turuosa Venemaal kasvas 7,5%-ni ning välismaiste tootjate arvestuses peaaegu 9%-ni.

 

Nissan teatas hiljuti, et käesoleva aasta novembris alustatakse Togliatti tehases spetsiaalselt Venemaa turule mõeldud uhiuue Almera sedaani tootmist.

 

Suurbritannias kasvas läbimüük aastataguse ajaga võrreldes samuti tervelt 72% ning Prantsusmaa müügikasvuks oli 11%.

 

Nissani Euroopa müügiosakonna asepresident Guillaume Cartier lausus:

„Nissan on alustanud 2012.aastat väga jõuliselt ning saavutanud viimasel kolmel kuul järjest enam kui 4% turuosa. Sama õnnestus meil ka möödunud aasta septembris.

 

Genfis esitlesime mõningaid mudeleid, mis aitavad meil tulevikus senist tempot hoida või isegi kasvatada.

 

Teatasime ametlikult, et 2013.aasta keskpaigas alustatakse Suurbritannia Sunderlandi tehases ideeautol INVITATION põhineva mudeli seeriatootmist. See mudel aitab luua 2000 uut töökohta ning kujuneb peavoolu B-klassis üheks kõige kõrgtehnoloogilisemaks ja stiilsemaks sõidukiks. Ühtlasi suurendab uus mudel Euroopas toodetavate mudelite hulka veelgi.

 

Samuti oli meil heameel teatada, et Juke NISMO jõuab müügile enne aasta lõppu. Sellest saab esimene Nissani kõrgelt hinnatud mootorispordi divisjoni NISMO traditsioone esindav seeriamudel.

 

Samuti teatasime, et ideeauto eNV200 jõuab enne 2014.aastat müügile nii sõiduautona kui ka tarbesõidukina, kindlustades veelgi ettevõtte juhtpositsiooni elektrisõidukite turul."