Nissan toob turule 2012. mudeliaasta Nissan GT-R / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan toob turule 2012. mudeliaasta Nissan GT-R

Nissan Motor Co., Ltd. teatas, et toob turule 2012. mudeliaasta Nissan GT-Ri. Uus mudel jõuab Jaapanis müügile 24. novembril ning saabub Euroopa autosalongidesse 2012. aasta jaanuaris.

 

Lühitutvustus

  • Võimsam (550 hj), ökonoomsem, väiksemad heitkogused
  • Sujuvam käiguvahetus
  • Diferentsiaalis on kasutatud spetsiaalseid võidusõiduõlisid
  • Tugevdatud kere, mis tagab veel parema juhitavuse
  • Sõltuvalt mudelist kuuluvad varustusse keraamilised pidurid
  • Uued Bose®Precision Sound Systemi madalsageduskõlarid
  • Tahavaatekaamera nüüd standardvarustuses

Nissani 2012. mudeliaasta lipulaeva mootorit, veermikku ja käigukasti on oluliselt täiustatud, tänu millele uus GT-R pakub varasemast veel suuremat võimsust ja veel paremaid sõiduomadusi.

 

Ikooni staatusesse tõusnud GT-R rajas turule tulles täiesti uue superautokategooria. Sõiduki sooritusvõime ja juhitavus olid mõistagi erakordsed, kuid mis veel tähtsam, kõigil juhtidel oli võimalik igasugustes oludes selle potentsiaali maksimaalselt ära kasutada. Kuigi mudel sai algusest peale kõikjal sooja vastuvõtu osaliseks, lähtub Nissan pideva arengu põhimõttest ning jätkab GT-Ri täiustamist.

 

Uusim versioon, mis jõuab Euroopas müügile 2012. aasta jaanuaris, on varasematest veel muljetavaldavam. Selle võimsus on küll veelgi kasvanud ning see pakub nii juhile kui ka kaasreisijatele enneolematut sõidunaudingut, kuid kütusekulu ja heitkogused on hoopis vähenenud.

 

2012. mudeliaasta Nissan GT-Ri ülevaade

 

1. Tehnilised andmed

Mootor

Tehnilised täiustused on muutnud GT-Ri mootori küll ökonoomsemaks - see tarvitab nüüd 100 km läbimiseks endise 12,0 l asemel 11,8 l kütust -, kuid samas oluliselt võimsamaks. Pööretel 6400 p/min on mootori võimsus endise 390 kW asemel nüüd tervelt 404 kW (550 hj) ning maksimaalne pöördemoment, mis on saadaval pööretel 3200-5800 p/min, ulatub nüüd 612 Nm asemel 632 Nm-ni.

 

Mootori erksus ja pöördemoment on kasvanud tunduvalt nii madalatel, keskmistel kui ka kõrgetel pööretel. See on saanud teoks peamiselt tänu järgmistele muudatustele:

  • tõhustatud õhusissevõtt;
  • väiksem õhuvoo takistus, mis on saavutatud tänu eraldi sisselaske paigaldamisele mõlemale silindrireale ning vahejahuti õhuvõtukanali suurendamisele ja spetsiaalse plasti kasutuselevõtule selle konstruktsioonis;
  • heitgaasisüsteemi on tõhustatud ja täiustatud;
  • sõiduki õhutakistus ja kaal on vähenenud tänu varasemast kompaktsemale põranda alla paigutatud katalüsaatorile, mis töötleb ka heitgaase tõhusamalt;
  • uue kujuga naatriumiga täidetud klappide kasutuselevõtt on tõhustanud väljalaskeklapi jahutust. Ühtlasi on optimeeritud ka süüte ja klapiajastust ning õhu/kütuse vahekorda.

 

Käigukast

Tänu hoorattakarteri tugevdatud konstruktsiooniga käiguvahetushargile ja kindlamale kinnituslaagrile on käiguvahetus muutunud sujuvamaks ja vaiksemaks. Kõigil GT-Ri versioonidel kasutatakse nüüd spetsiaalset diferentsiaaliõli R35 COMPETITION, tüüp 2189E (75W140), mis on võistlusautode jaoks välja töötatud.

 

Kere

Lisaks kasvanud võimsusele ja pöördemomendile on ka mootoriruumi tagakülje teatud tsoonide ja armatuurlaua tugevdamine juhitavust, teetunnetust ning haarduvust tublisti parandanud.

 

Samal ajal on täpsemad tootmismeetodid ja sõiduki kere täiustused kasvatanud teiste sõidukite detekteerimise võimet. See on saavutatud tänu anduri asendi muutmisele ning jäigemale, kuid samas äärmiselt hea vedrustusega kerele, samuti on kasutusele võetud täpsem kiirendusandur, mis suudab sõiduki kerest lähtuvat vibratsiooni tundlikumalt mõõta.

 

Vedrustus ja pidurid

 

Mudeli GT-R Premium tehases paigaldatud standardvarustusse kuuluvad NCCB-pidurid (Nissani süsinikkeraamilised pidurid). Need ülikergeks muudetud vedrude ja ainult süsinikkeraamikale omase esmaklassilise sooritusvõimega pidurid tagavad sõiduki ülihea teelpüsivuse ja pakuvad suurepärast sõidunaudingut. (Vähendatud on ka kuluosade, nagu pidurikettad ja -klotsid, hinda.)

 

2. Salong

Juhi ette paigutatud näidikud jätavad nüüd veel kvaliteetsema ja stiilsema mulje. Tahhomeetrile on lisatud sinine taustavalgustus, mis moodustab käiguasendi indikaatori valgustusega terviku ning muudab salongi õhkkonna veel viimistletumaks.

 

Tahavaatekaamera kuulub kõigi mudelite standardvarustusse.

 

Veel parema helikvaliteedi tagamiseks on Bose® helisüsteemi madalsageduskõlarite asemel kasutatud Bose® Precision Sound Systemi madalsageduskõlareid.

 

Nissan GT-Ri uusim, 2012. mudeliaasta versioon näitab selgelt, et legendi areng jätkub.